Skip to main content

17. mai på Hotell Utsikten Kvinesdal

På toppen av et fjell som ruver over Kvinesdal, med en praktfull utsikt over Fedafjorden - der finner vi Hotel Utsikten - et ypperlig sted for feiringer! 

I tillegg til å være et hotell med høy moderne standard og unik beliggenhet, huser det også en velrennomert restaurant. Vi skal nyte det gode liv i Kvinesdal - og i tillegg får du med deg utflukt til Norges sydligste punkt, Lindesnes fyr - og ikke minst får vi en hyggelig tur til et feststemt Flekkefjord på nasjonaldagen. På veien til og fra stopper vi innom henholdvis Rosendal og Moster Amfi for lunsj, sistnevnte også med en liten omvisning. 

Dagsprogram
Dag 1: Bergen - Kvinesdal
Dag 2: Utflukt til Lindesnes fyr
Dag 3: 17. mai tog i Flekkefjord
Dag 4: Kvinesdal - Bergen, via Aksdal og Stord


Dag 1
Avreise fra Berge busstasjon, perrong P kl. 09.00 Vi kjører via Rosendal, Odda og Haukeli før vi stopper på Hovden for en lett lunsj. Ferden går så videre via Bykle, Bygland og Grendi før vi ankommer The Bølgen & Moi Hotel Utsikten i Kvinesdal. Vi sjekker inn og det blir middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

Dag 2
Etter frokost drar vi på utflukt. Vi skal i rett linje sørover, til Norges sydligste punkt og eldste fyr, Lindesnes Fyr. Norges første fyrlys ble tent på Lindesnes 27. februar 1656. Det bestod av 30 talglys som brant i toppen av et treetasjes tårn. Fyret ble slukket etter bare noen måneders drift fordi sjøfolket klaget på den dårlige løsningen. Først i 1725 ble fyrdriften gjenopptatt. Vi skal få omvisning her på fyret, før vi inntar en lettere lunsj. Det blir også tid å se litt på egenhånd.

Dag 3
Gratulerer med dagen! Vi begynner nasjonaldagen med en god frokost, før vi gjør oss klar for utflukt. I dag skal vi ta turen til Flekkefjord for å få med oss tradisjonell 17. mai feiring i sentrum med korpsmusikk, hurra-rop og norske flagg! Etter å ha fått med oss den gode stemningen i byen, drar vi tilbake til hotellet for en flott 17. mai lunsj på hotellet (dagens middagsmåltid), og nyter ettermiddagen og kvelden her. 

Dag 4
En deilig frokost før utsjekk og vi setter kursen nordover mot Bergen. Turen går i dag forbi Stavanger og via fergeleiet Mortavika-Arsvågen, videre via Aksdal og til Bømlo via trekantsambandet. Vi kjører videre over Stord og er tilbake på Bergen busstasjon tidlig kveld.  


Reisefakta

Varighet
4 dager/ 3 netter

Dato 
15. - 18. mai 2019

Avreisested/ tid
Bergen busstasjon, perrong P, kl. 09:00. 
Åsane terminal, kl. 09:15
Arna stasjon, kl. 09:30

Pris per person kr. 7 350,-  

Inkl. i grunnpris pp. 
* Reisen i moderne turbuss
* 3 netter i delt dobbeltrom 
* 3 frokost, 2 middag, 3 lunsj
* Utlukter som nevnt i program
* Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg pp.
* Enkeltromstillegg kr. 600,-
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.