Skip to main content

Bornholm i Danmark - Årets tur er avlyst

På grunn av korona-situasjonen har vi besluttet å avlyse turen. Følg med på våre nettsider vedrørende turer for neste år. 

 

Bli med oss til solskinnsøya Bornholm!

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under. 

Dagsprogram


 • Denne danske skjønnheten av en øy er en liten firkant i den blå Østersjøen, og ikke mer enn 30 x 40 km stor. Dette er virkelig stedet hvor eventyr, kultur, sjarm og dansk gjestfrihet møtes i skjønn forening. 

  På Bornholm tar vi oppholdet på Griffen Spa Hotel, som nylig har gjennomgått en total-renovering og fremstår i flott ny drakt. 

 • Dag 1: Bergen - Kristiansand

  Fremmøte på Bergen busstasjon kl.09:00, avgang kl. 09:15. Påstigning i Åsane og Arna, før ferden fortsetter videre via Norheimsund, Odda og Haukeligrend hvor vi stopper for lunsj og benstrekk. Kjører så videre på E134 via Hovden, Bykle, Evje til Kristiansand. Her sjekker vi inn på Scandic Hotel Sørlandet for en natt. Det blir middag i samlet lag på kvelden.

 • Dag 2: Kristiansand - Colorline Superspeed til Hirtshals - Bornholm

  Vi starter tidlig i dag. Dette for å nå vår avgang med ColorLine sin Super Speed som tar oss over Skagerrak på 3 timer og 15 min! På overfarten spiser vi frokosten vi har med oss fra hotellet. Vel fremme i Hirtshals går turen sørover til Vejle, via Odense og København med stopp underveis.
  Vi drar videre over Øresundbroen til Ystad i Sør-Sverige, som kanskje er mest kjent for å være byen hvor politiinspektør Kurt Wallander holder hus. Vi reiser videre herfra med ferge til Bornholm. Vel fremme sjekker vi inn på Griffen Spa Hotell, og vi spiser middag i samlet lag.

 • Dag 3: Bornholm

  Etter frokost på hotellet møter vi vår lokalguide som skal være med oss i hele dag. På denne tiden skal vi virkelig få se nordre del av Bornholm, og høre mer om øyas historie. Lunsj spiser vi på Restaurant Brøddan, her serveres det buffet slik at der er noe for enhver smak. Etter lunsj, eller frokost som danskene kaller det, skal vi til den kjente kirken, Østerlars Rundkirke. Entre er inkludert. På slutten av dagen blir det retur til hotellet hvor vi har middag om kvelden.

 • Dag 4: Bornholm

  Denne dagen tar vi for oss sørsiden av Bornholm. Det blir en deilig smørbrødlunsj på Svaneke Bryghus, før vi deretter skal se på en Havtornplantasje. Vi kommer til å få en liten innføring i hva som foregår på en slik plantasje, og her vanker det også spennende smaksprøver. Om ettermiddagen blir det retur til hotellet og middag i samlet lag.

 • Dag 5: Bornholm - København og innsjekk på DFDS

  Så er det tid for å ta farvel med vakre Bornholm. Vi tar fergen fra Rønne tilbake til Ystad, og kjører videre til København hvor vi går om bord i DFDS Pearl Seaways. Vi får tildelt våre respektive lugarer og samles til middag om kvelden. 

 • Dag 6: Oslo - Bergen

  Etter en god frokost om bord er det på tide å sette seg i bussen igjen. Båten legger til i Oslo, og vi setter så kursen mot Bergen via Hallingdal og Gol, over Hemsedal til Lærdal, Aurland og Voss. Det blir flere stopp underveis.