Skip to main content

Rhinen i Flammer - en opplevelse i Rhindalen

En vakker opplevelse utenom det vanlige! Hvilken lysfest over Rhinen!

For tredje året på rad skal vi til Rhindalen, et av Tysklands flotteste områder, og regionen Rheingau. Rheingau står på UNESCO’s liste og er kjent for sine gamle slott, godt bevarte ruiner og, selvfølgelig, viner i verdensklasse. Sommer og høst arrangeres det som kalles «Rhinen i Flammer». Dette er en stor attraksjon som tiltrekker folk fra mange deler av verden. Deler av Rhinen og dens bredder, samt hus og slott, lyses opp og en armada av illuminerte båter seiler i sakte fart på elven. Det ene fyrverkeri avløser det andre mens båtene glir forbi. I tillegg skal vi besøke sjarmerende Rüdesheim og dra på utflukt til Moseldalen.
 

Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - båtreise
Dag 2: Hirtshals - Hannover

Dag 3: Hannover – Wiesbaden
Dag 4: Rhinen i Flammer

Dag 5: Rüdesheim
Dag 6: Rhindalen og Moseldalen
Dag 7: Wiesbaden - Bremen
Dag 8: Bremen - Hirtshals
Dag 9: Stavanger/Bergen

Dag 1: Bergen/Stavanger - båtreise
Avreise fra Bergen busstasjonen, perrong P, kl. 12:00 og vi kjører til Hurtigrute-terminalen i Bergen. Reiseleder sjekker oss inn på Fjord Line sin båt og vi drr av sted. Vi gjør oss kjent med dette flotte skipet. Det blir middag om bord før vi ankommer Stavanger, og tar imot våre gjester som kommer på der. Vi hygger oss utover kvelden. Om bord er det show, dans og handlemuligheter.

Dag 2: Hirtshals – Hannover
Vi spiser frokost om bord, før ankomst til Hirtshals på morningen. Så fortsetter turen gjennom Danmark til Tyskland. Vi stopper ved grensen på tysk side, kanskje noen vil handle litt?
Vi passerer deretter Hamburg og kommer frem til Lehrte, like utenfor Hannover, der det blir middag og overnatting.

Dag 3: Hannover – Wiesbaden
Etter frokost går turen videre gjennom Tyskland, forbi Göttingen og Frankfurt, før vi ankommer hovedstaden i delstaten Hessen, Wiesbaden. Byen er en av Europas eldste spa-byer, fasjonabel og vakker. Her skal vi bo i fire netter på Dorint Pallas Wiesbaden Hotel. Hotellet ble åpnet i 1954 som et hotell for amerikanske offiserer. Da President Kennedy besøkte Wiesbaden og de amerikanske styrkene, bodde han her. I den indre bykjernen finner vi en historisk byggestil og det er ikke mange byer i Tyskland som kan vise til en slik historie. Vi samles til middag om kvelden.

Dag 4: Rhindalen og Moseldalen
Rhinen, hele 1230 km lang, er en av de viktigste elvene i Europa. I dag skal vi på båttur på denne romantiske elven. Vi seiler forbi landsbyer, borger, slott og slottsruiner nordover til Koblenz, byen der elvene og dalene Mosel og Rhinen møtes. Vi ser oss om i byen før vi kjører et stykke opp i Moseldalen, gjør stopp og beundrer vinrankene langs dalsidene og kanskje smaker litt på den kjente Moselvinen. Vi kjører tilbake til Wiesbaden og samler inntrykkene under kveldens middag.

Dag 5: Rhinen i Flammer
Vi starter dagen med frokost og skal så på byvandring i Wiesbaden. Vi blir bedre kjent med byen og det blir så tid på egenhånd til å rusle rundt. Om ettermiddagen starter vår spesielle og spennende reise med båt på Rhinen. I en armada av opplyste og feststemte båter passerer vi steder som Rüdesheim og Bingen, Assmannshausen og Trechtingshausen og fyrverkeriene lyser opp hele området. Dette er en helt spesiell feststemt opplevelse. Denne kvelden spiser vi middag sammen om bord. Vi kommer sent tilbake til Wiesbaden.

Dag 6: Rüdesheim
Ettersom det ble sene kvelden i går tar vi en rolig morgen og nyter frokosten før vi drar på utflukt. I dag skal vi besøke koselige Rüdesheim, med sin Drosselgasse og gemütliche stemning. Her tilbringer vi noen ettermiddagstimer før vi drar tilbake til hotellet, og samles til middag om kvelden.

Dag 7: Wiesbaden – Bremen
Etter frokost forlater vi Wiesbaden for denne gang og kjører nordover langs Rhinen. Vi gjør et stopp i Köln, byen med den kjente katedralen. Deretter videre til Bremen, hansabyen, der det blir middag og overnatting. 

Dag 8: Bremen – Hirtshals
Etter frokost kjører vi forbi Hamburg og gjennom Schleswig-Holstein der vi gjør handlestopp på grensen. Vi fortsetter til Danmark og Hirtshals for å ta Fjord Line sin båt tilbake til Bergen. Vi spiser middag sammen og om bord er det både show og shopping.

Dag 9: Stavanger – Bergen
Frokost om bord. Vi ankommer Stavanger tidlig på morgen og Bergen tidlig ettermiddag.


REISEFAKTA RHINEN I FLAMMER

Varighet 
9 dager/ 8 netter

Avreisested/tid
Bergen Busstasjon, perrong. P, kl. 12:00
Hurtigruteterminalen Bergen kl. 13:30
Stavanger, Risavika kl. 20:00

Avreisedato
03. - 11. juli 2019

Pris
Fra Bergen kr 15 600,-
Fra Stavanger* kr 15 250,-

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger-Hirtshals t/r i 2-sengs innvendig lugar
6 netter på hotell i dobbeltrom
8 frokost, 8 (7*)  middag
Drikke til maten ombord på Fjord Lines båter
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg i prisen per pers.
Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-
Enkeltrom kr. 1.600,-
Enkel innv. lugar t/r kr. 1.600,-
Enkel utv. lugar t/r kr. 2150,-
Utvendig lugar t/r kr. 400,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).


Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet