Skip to main content

Våren på Sjø og Land

Bli med over Sjø og Land! 
 

Vi inviterer til en virkelig innholdsrik og variert helg sammen med andre reiseglade. 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 
  

Dagsprogram

 • Vi skal med Fjordlines fine båt fra Bergen, via Hirtshals til Langesund. Vi sjekker inn for noen netter i det som regnes for Norges eldste by, Tønsberg. I følge Snorre var byen grunnlagt før år 871. Byen har et kulturelt mangfold hele sommeren med show og festivaler med kjente artister og skuespillere. Tønsbergs kulturliv er preget av byens rike historie og av stor aktivitet i fylkets nærings- og handelssentrum. Byen med sin flotte skjærgård, er også en av landets mest populære feriebyer sommerstid. Her skal vi bo flott og sentralt rett på bryggekanten. Vi skal ta turen med Color Lines båt over til Sverige og Strømstad. Vi drar til Nordbysenteret, utenfor byen, der du kan gjøre en god svenskehandel. Ferden tilbake til Bergen tar vi i vår moderne og komfortable turbuss. 

 • Dag 1: Bergen - Hirtshals

  Avreise fra Bergen busstasjon. Vi kjører til Hurtigruteterminalen og sjekker inn på Fjord Lines flotte båt. På ettermiddagen kaster vi loss og kan hygge oss langs den vakre vestlandskysten. Det er flere kafeer om bord. Om kvelden samles vi til buffetmiddag i Commander Restaurant. Drikke til maten er inkludert.

 • Dag 2: Hirtshals - Langesund - Tønsberg

  Vi samles til frokost om bord og tidlig ettermiddag ankommer vi Langesund. Vi setter kursen mot Tønsberg der vi sjekker inn på det meget flotte Quality Hotel Tønsberg. Hotellet ligger flott til med gangavstand til alle sentrums fasiliteter og unik  utsikt over havnen og Tønsberg brygge. De ansatte gjør sitt ytterste for at gjestene skal få et minnerikt opphold. Denne kvelden går de som ønsker ut på byen med reiseleder og spiser middag på en av byens restauranter. Det er også mulig å spise middag på hotellet

 • Dag 3: Tønsberg - Sandefjord - Strømstad - Tønsberg

  Etter en god frokost kjører vi til Sandefjord og reiser med Color Viking til Strømstad. Dette er et moderne skip med flere fasiliteter og en populær taxfree-butikk. Overfarten tar kun to og en halv time. Strømstad, grunnlagt 1676, er en liten by nord i Bohuslän, med en fantastisk skjærgård og flott natur. Strømstad ble i sin tid opprettet for at svenskene nord i Bohuslän ikke skulle reise til Norge for å handle. Det er skjebnens ironi som har ført til at flerer hundre tusen nordmenn nå reiser til Strømstad for å handle. Med et av Nordens største kjøpesentre, er handelen mer rettet mot nordmenn enn de drøye 5000 innbyggerne som bor der. Vi kjører nå til Nordbysenteret for shopping og kanskje en matbit. Senere setter vi kursen mot Moss og tar "Bastøferga" til Horten. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet. 

 • Dag 4: Tønsberg - Bergen

  Etter en god frokost setter vi igjen kursen vestover, via Gol, Hemsedal, Voss til Bergen. Vi er tilbake tidlig kveld.