Midtsommer i Telemark

Nyt midtsommerdager i Telemark, med live-musikk og dans om kveldene

Vi skal bo godt - på Straand Hotel i Vrådal, og vi skal på utflukter. Tur til Heddal stavkirke om fredagen og et stemningsfullt Midtsommernattscruise lørdagskveld med MS Fram. 
Når vi legger til kais er Sankthansbålet tent på stranden ...

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

 
 

 


 

 

 

 

Dagsprogram

 • Straand Hotell, som i dag er en del av «De Historiske», har helt siden 1864 sørget for trivsel og god service til sine gjester. De gode tradisjonene og gjestfriheten, som har gått slekters gang i mer enn 150 år, sitter fremdeles i veggene og gjør at du føler deg som hjemme. Her skal vi bo og leve godt med flotte innendørsfasiliteter som badebasseng, sauna, dansebar og en velrenommert restaurant - samt deilige utendørsomgivelser som blant annet inkluderer en stor terrasse med uteservering, en flott sandstrand, gressplen og utleie av pedal- og robåter.

 • Dag 1: Bergen - Straand Hotel, Vrådal

  Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P. Påstigning i Åsane, Arna og Trengereid før ferden går videre via Norheimsund. Vi tar fergen fra Tørvikbygd over til Jondal, og følger videre via Odda opp til Haukeliseter hvor vi stopper for lunsj (individuell). Vi kjører videre via Åmot og ankommer Vrådal på ettermiddagen. Vi sjekker inn på gode Straand Hotell med sin idylliske beliggenhet ved Nisser innsjøen. Lunsj og middag er inkludert hver dag, samt livlige toner man kan svinge seg til på kvelden.

 • Dag 2: Utflukt til Heddal stavkirke

  Vi koser oss med frokosten før vi drar på utflukt. Vrådal er stolt av sin kulturarv og de mange attraksjonene i området. Stedet har en rik tradisjon for bunader og rosemaling, store skianlegg, mange turstier og gode fiskevann. Vi skal på utflukt til Heddal stavkirke, Norges største bevarte stavkirke, fra 1200-tallet. Vi stopper først på Sjøormen Kro på Seljord for lunsj. Kjører så videre til Heddal stavkirke for omvisning. Resten av ettermiddagen nyter vi i hotellets nærområde. Kanskje har du lyst å ta en spasertur, eller bruke hotellets svømmebasseng? Vi møtes igjen til middag om kvelden, og det blir igjen anledning å ta seg en dans.

 • Dag 3: Midtsommernattscruise med MS Fram

  Frokosten nytes, vi har det ikke travelt. Dagens utflukt skal foregå først til kvelden, så denne dagen disponerer du tiden slik du ønsker. Lunsj inntar vi i samlet lag på hotellet midt på dagen, og middagen blir servert tidlig kveld. Senere går vi ombord på veteranbåten MS Fram, som tar oss med ut på innsjøen Nisser for et stemningsfylt midtsommernattscruise. Vi cruiser mellom Nissers vakre øylandskap og skjærgård og når vi igjen legger til kai vil vi bli møtt av et stort St. Hans-bål på stranden.

 • Dag 4: Vrådal - Bergen

  Vi spiser frokost før vi gjør oss klar for hjemreisen. Vi kjører samme rute, via Haukeligrend, Jondal og Norheimsund, tilbake til Trengereid, Arna, Åsane og Bergen.