Skip to main content

Blomstringstur til Holland

Opplev blomstringen i Keukenhof og den verdenskjente blomsterparaden!

Holland har så mye å tilby - blant annet den fargerike og vakre blomsterprakten! I tillegg til selve Keukenhof og den store blomsterparaden skal vi på utflukter i Amsterdam med både sightseeing og kanalcruise. Åtte innholdsrike dager venter deg!

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Det sies at våren i Holland ikke begynner på alvor før plantene i parken Keukenhof står i full blomst. Du kan se hele 700 tulipanarter utstilt, en fargefest for øyet! Den store blomsterparaden er verdensberømt og en av de største attraksjonene på denne tiden av året. Den følger en 40 kilometer lang rute og omfatter omtrent 20 blomsterflåter og mange dekorterte biler, akkompagnert av levende musikk. Det er ikke for ingenting at blomster og blomsterløk er to av Hollands mest berømte eksportprodukter.

 • Dag 1: Bergen/ Stavanger - Hirtshals

  Fremmøte på Bergen busstasjon, perrong P, eller på Hurtigruteterminalen. Vi skal ta turen til Danmark med Fjord Lines flotte båt. Felles middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger før vi fortsetter til Hirtshals. Vi nyter seilasen langs norskekysten og utover kvelden kan du shoppe i taxfree-butikken, eller danse til muntre toner i Fjord Lounge.

 • Dag 2: Hirtshals - Vegesack/ Bremen

  Vi spiser god frokost om bord før ankomst til Hirtshals. Bussen kjører gjennom Danmark til Tyskland, forbi Hamburg og videre østover mot Bremen. Litt nord for Bremen ligger Vegesack, der det blir felles middag og overnatting.

 • Dag 3: Bremen - Amsterdam

  Etter frokost går turen gjennom Tyskland til den hollandske grensen. Vi kjører forbi Groningen, over den imponerende demningen Aufsluitdijk, og frem til stedet for vårt opphold i Holland – Best Western Plus Hotel Amedia Airport Hotel Amsterdam**** i Schiphol-området. Her bor vi flott, på firestjerners hotell, i tre netter. Denne kvelden samles vi til middag på hotellet.

 • Dag 4: Bysightseeing og kanalcruise i Amsterdam

  Først frokost, så opplevelser. I dag skal vi få bli bedre kjent med vakre Amsterdam. Vi skal først på en guidet bysightseeing med bussen vår, der vi får se byens mest kjente attraksjoner. Amsterdam er en tolerant og variert by med kultur, underholdning, mange gode restauranter og et livlig uteliv. Den er relativt liten og, takket være alle kanalene, er her ikke mye trafikk. Etter vår by-rundtur blir det tid til lunsj på egen hånd, før vi skal på kanaltur for å få se byen fra «sjøsiden».  Holland og Amsterdam er kjent for sine utallige kanaler. I disse dager er det ikke bare kanalbusser som tar seg rundt på vannveiene, men også restaurantbåter, husbåter og alle andre typer båter. I tillegg finnes det ca. 200 sightseeing-båter i Amsterdam som hvert år frakter de rundt 3 millioner passasjerer på kanalene. En flott opplevelse. 
  Etter en innholdsrik dag i vakre Amsterdam, møtes vi igjen for en felles middag på vårt hotel.

 • Dag 5: Keukenhof blomsterpark og blomsterparaden!

  I dag skal vi først besøke den kjente blomsterparken Keukenhof som er storslagen og kun åpen i blomstringsperioden. Parken kan skilte med ca. syv millioner blomster og er i dag en av de mest besøkte attraksjonene i Nederland. Hvert år blir det plantet nye blomsterbed basert på et spesielt tema. Keukenhof begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling, og den var så populær at man tok til å arrangere den hvert år. Videre denne lørdagen, skal vi se på den store og verdenskjente blomsterparaden. Det tar hundrevis av frivillige og millioner av blomster for å få dette til. Det blir en begivenhet av de sjeldne å være med på. Vi samler inntrykkene under middagen på hotellet.

 • Dag 6: Amsterdam - Hamburg

  Dagen starter med en god frokost på hotellet før vi begynner på vår hjemreise. Vi kjører gjennom Holland til Tyskland, forbi Bremen mot Hamburg, hvor vi tar inn på vårt hotell for natten, litt utenfor byen. Her blir det middag og overnatting

 • Dag 7: Hamburg - Hirtshals

  Etter frokosten fortsetter vi nordover. Vi stopper på grensen til Danmark med muligheter for shopping. Videre drar vi over grensen, gjennom Danmark og opp til Hirtshals hvor Fjordline venter. Vi sjekker inn, får våre lugarer og møtes til middag i samlet lag. Senere kan vi hygge oss utover kvelden. Det er både show og dans, og den store butikken er atter åpen.

 • Dag 8: Stavanger/ Bergen

  Det blir frokost ombord. Vi ankommer Stavanger tidlig morgen og Bergen tidlig ettermiddag