Skip to main content

Portoroz Høsttur

I ”Rosenes havn” kan du slappe av, gå turer på stranden, sole deg - eller hva med å unne seg litt luksus på hotellets flotte spa-avdeling? 

Portoroz ligger på Istria-halvøya i en lun bukt helt innerst i Adriaterhavet i Slovenia. Her møter man hyggelige mennesker og en vakker natur. Byen har lang historie som spa-by, og er kanskje mest kjent for sine salt-og leirebehandlinger. 
I løpet av vårt opphold skal vi dra på utflukter. Den berømte kalksteinsgrotten i Postojna er noe man bør få med seg, - for ikke å glemme stutteriet hvor den vakre og berømte hesterasen, Lipizzaneren, avles frem. Her vil det også bli dressur-oppvisning. Vi anbefaler også å bli med til den vakre landsbyen Grosnjan i Kroatia. 

Vi skal bo på Lifeclass Grand Hotel Portoroz, et flott hotell som man finner i et feriekompleks bestående av flere 4-stjerners hoteller. Denne ferieresorten har et stort spa- og wellnessenter med flotte bassenger både inne og ute. Det ligger i behagelige omgivelser i utkanten av sentrum men likevel tett inntil strandpromenaden. Et steinkast unna finner vi den fine sandstranden. 


 

Dagsprogram
Dag 1: Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2: Hirtshals - Peine Salzgitter
Dag 3: Peine Salzgitter - Rosenheim 
Dag 4: Rosenheim - Portoroz
Dag 5-10: Portoroz
Dag 11: Portoroz - Kufstein
Dag 12: Kufstein - Hannover 
Dag 13: Hannover - Hirtshals
Dag 14: Stavanger/Bergen
 

Dag 1, tirsdag 10/9:  Bergen/Stavanger – Hirtshals
Fremmøte på Bergen busstasjon senest kl. 11.45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin flotte båt kl. 13:30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2, onsdag 11/9:   Hirtshals – Peine Salzgitter
Frokost om bord før ankomst Hirtshals kl. 08.00. Turen går gjennom Danmark til Tyskland. Vi gjør handlestopp på grensen og fortsetter forbi Hamburg og til Peine-Salzgitter, der vi tar inn på vårt hotell med middag om kvelden.

Dag 3, torsdag 12/9:  Peine Salzgitter – Rosenheim 
Vi spiser frokost og fortsetter vår ferd mot sør. Vi passerer byer som Kassel, Würzburg, Nürnberg og Ingolstadt ved Donau. Turen går videre forbi Bayerns hovedstad, München og vi stopper for natten i Rosenheim området for middag og overnatting.

Dag 4, fredag 13/9:  Rosenheim – Portoroz
Vi fortsetter gjennom Østerrike forbi Salzburg og gjennom storslagent alpelandskap til Kärnten, over grensen til Slovenia og frem til Portoroz. Her tar vi inn på LifeClass Grand Hotel Portoroz, et fire stjerners superior hotel med behagelige og fine rom, eleganse, kort vei til privat strand, stor terrasse, direkte tilknyttet Terme Portoroz der det tilbys spabehandling, - samt medisinsk- og velværebehandling. Vi skal bo sju netter med middag og frokost hver dag.
Se på hotellet på: http://www.lifeclass.net/en/hotels/grand-hotel-portoroz.

Dag 5-10, lørdag 14/9 -torsdag 19/9:  I Portoroz
I seks hele dager har vi virkelig mulighet til å slappe av og hygge oss i Portoroz. Hotellet er delikat, og ved den lille sandstranden er vannet rent og klart. I det vi kan kalle sentrum finner vi suvenir-butikker, barer og restauranter. Her er en rolig og behagelig atmosfære. På programmet har vi dagsutflukter til dryppsteinsgrotten i Postojna, Lipica-stutteriet, samt halvdagsutflukt til Kroatia og den nydelige byen Groznjan. I tillegg vil reiseleder arrangere andre små utflukter, som for eksempel en tur til vakre Piran. 

Dag 11, fredag 20/9:     Portoroz – Kufstein
Vi må si farvel og drar mot nord. Turen går over grensen til Italia ved Trieste. Videre gjennom Dolomittene og Brennerpasset, inn i Østerrike og kjører over den 192 meter høye Europabrücke. Så passeres Innsbruck før vi har middag og overnatting i Kufstein - området. 

Dag 12, lørdag 21/9:     Kufstein – Hannover
I dag skal vi først krysse grensen til Tyskland. Vi passerer München og Europas nest lengste elv, Donau. Deretter kommer vi forbi Nürnberg, og kjører gjennom Franken, regionen som mange påstår produserer Tysklands beste vin. Vi fortsetter forbi Kassel til Hannover for middag og overnatting på Median Hotel.

Dag 13, søndag 22/9:   Hannover – Hirtshals
Etter frokost kjører vi forbi Hamburg og gjennom Schleswig-Holstein med stopp på grensen og inn i Danmark og opp til Nord-Jylland. I Hirtshals blir det avreise med Fjord Line sin båt kl. 20.00. Vi hygger oss med felles middag om bord der drikke er inkludert.

Dag 14, mandag 23/9:   Stavanger/Bergen
Vi spiser frokost om bord. Båten ankommer Stavanger kl. 06.30 og så Bergen kl. 12.30.


REISEFAKTA

14 dager/13 netter

10. - 23. september 2019

Pris pr. person: kr. 19 800,-

Inkludert i grunnprisen per person: 
• Reisen med moderne turbuss
• Båt Bergen/Stavanger–Hirtshals t/r i innvendig dobbel lugar
• 11 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 13 middager (12 for påstigende i Stavanger), 13 frokoster
• Halvdagsutflukt til Kroatia, Groznjan
• Reiseleder  

Evt. tillegg pr. person:
• Enkeltrom på hotellene: kr. 2 500,-
• Enkel innv. lugar t/r: kr. 600,-
• Enkel utv. lugar t/r: kr. 1000,-
• Utvendig lugar t/r:  kr.   400,-
• Avbestillingsbeskyttelse: kr. 500

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 

Valuta: Euro
Pass: Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet