Skip to main content

Høstfest i Tyrol, Østerrike - Årets tur er avlyst

Vi skal til Tyrol for å feire høsten!


Østerrikerne er flinke til å feire forskjellige begivenheter i hverdagen, - og lager gjerne en festival eller folkefest ut av "de små ting".

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under!

Dagsprogram

 • Under Almfest markeres det at den vakre høsten har kommet og buskapen blir hentet ned igjen fra fjellene. Men feiringen har også et annet kjent navn - nemlig Knödelfest!

  Dette er lørdagens store begivenhet, og et trehundre meter langt komle-bord blir dekket gjennom hovedgaten i St.Johann. Her finner du ikke mindre enn 26.000 komler, fordelt i 23 forskjellige varianter! Denne begivenheten og folkefesten har fått kult-status, og hele dagen kan man kjøpe seg Knödel komle og noe godt å drikke til. Foruten masse god mat og drikke hører også god musikk og underholdning til.

  Verdt å nevne er at på denne reisen får du også en unik velkomst på Café Rainer. En ekte Tyroler Abend, med en fantastisk atmosfære du sent vil glemme. Du kan også bli med på valgfri utflukt til Vipiteno og Innsbrück. Men det er heller ikke feil å nyte det gode liv i sjarmerende St. Johann, hvor vi skal bo.

 • Dag 1: Bergen/ Stavanger - Hirtshals

  Avgang fra Bergen busstasjon til Hurtigruteterminalen hvor vi sjekker inn på Fjordline. Det er gode fasiliteter om bord, og du kan nyte en fin seilas langs norskekysten og over Skagerrak til Hirtshals. I Stavanger legger båten til for påstigende. Middag om bord er inkludert for gjester som går på i Bergen.

 • Dag 2: Hirtshals - Hildesheim

  Frokost om bord før ankomst Hirtshals om morgenen. Turen går sørover gjennom Danmark og over grensen til Tyskland. Vi drar videre til Hildesheim, like sør for Hannover, hvor vi sjekker inn på Intercity Hotel Hildesheim for natten. Det blir middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

 • Dag 3: Hildesheim - St. Johann

  Etter frokost reiser vi sørover. Ferden går gjennom Tyskland på gode veier og vi har flere stopp underveis. Ikke lenge etter grensen mellom Tyskland og Østerrike kommer vi til reisens hovedmål, St. Johann og Sporthotel Austria hvor vi skal bo fire netter. Men denne første kvelden i St. Johann starter med en ekte Tyrolerfest på hyggelige Café Rainer. Her blir det garantert god stemning - med tyrolermusikk, «lederhosen» og det som hører med. En «gemütlicher Abend»!

 • Dag 4: St. Johann - frivillig utflukt til Vipiteno og Innsbrück

  Heldagsutflukt gjennom Inndalen og over Europas høyeste bro, Europabrücke (190 m høy), gjennom Brennerpasset (1370 m.o.h.) til Vipiteno i Italia. Denne lille alpelandsbyen er en skjønnhet. Vi tilbringer noen timer her, før vi deretter drar til olympiabyen Innsbruck, - en av de eldste alpebyer og Tyrols hovedstad. Retur til St. Johann og vårt hotell. Kr. 400,- per pers (forbehold om nok påmeldte - bestilles før avreise).

 • Dag 5: St. Johann - den store Knödelfesten!

  Så var dagen her for turens aller største begivenhet; nemlig Høst- og knödelfest!
  Mange av våre kunder har vært med oss på Tyrol Høstfest flere ganger, nettopp på grunn av den særegne stemningen denne tradisjonen bringer med seg. Denne tradisjonen kom til for å feire at stølsesongen var over og buskapen skulle hentes ned fra fjellene – samtidig som man skulle hilse den vakre høsten velkommen. Et langbord på trehundre meter dekkes gjennom hovedgaten i St. Johann, hvor man får servert rundt 26.000 komler i 34 variasjoner! I tillegg er her stemningsfull tyrolermusikk og selvsagt mye godt å drikke. Dagen nytes i sin helhet i St. Johann. Gled deg!

 • Dag 6: St. Johann - fridag

  Denne dagen har vi ikke lagt opp noe program, men vi anbefaler turer på egenhånd både til fots og med svevebanen opp til Kitzbühlerhorn. I byen finner du også en flott gammel kirke fra 700-tallet, et lite men svært innholdsrikt museum, badeanlegget Panorama Badewelt med mere. Reiseleder er også behjelpelig med tips og råd til hva man kan se og gjøre. Ellers er St. Johann en svært koselig by å bare rusle rundt i, med godt utvalg av kafeer, barer og restauranter.

 • Dag 7: St. Johann - Hildesheim

  Vi koser oss med frokost før vi sjekker ut og gjør oss klar for hjemreise. Vi setter kursen mot den tyske grensen og passerer både kjente og ukjente steder. Vårt mål for dagen er igjen Hildesheim, men denne gang på Novotel Hildesheim for middag og overnatting. Flere stopp underveis.

 • Dag 8: Hildesheim - Hirtshals

  Etter frokost setter vi oss igjen i bussen, og fortsetter på vår ferd nordover. Vi ankommer Hirtshals, sjekker inn på Fjordline og får tildelt våre lugarer. Det blir felles middag i Commander buffetrestaurant om bord (1 drikke inkludert), og man kan svinge seg til muntre toner i Fjord Lounge utover kvelden. Taxfreebutikken er åpen.

 • Dag 9: Stavanger/ Bergen

  Båten er innom Stavanger om morgenen. Vi spiser frokost, og beregnet ankomst rundt middagstid i Bergen.