Skip to main content

Høstfest i Tyrol

Vi skal til Tyrol for å feire høsten!
Østerrikerne er flinke til å feire forskjellige begivenheter i hverdagen, - og lager gjerne en festival eller folkefest ut av "de små ting". Under Almfest markeres det at den vakre høsten har kommet og buskapen blir hentet ned igjen fra fjellene. Men feiringen har også et annet velkjent navn, nemlig Knödelfest! Dette er lørdagens store begivenhet, og et trehundre meter langt komle-bord blir dekket gjennom hovedgaten med over 26.000 komler, fordelt i 23 forskjellige varianter. Denne begivenheten og folkefesten har fått kult-status, og hele dagen kan man kjøpe seg Knödel (komle) og noe godt å drikke til.

Foruten masse god mat og drikke blir det musikk og underholdning. En ekte Tyrolerfest i en unik atmosfære! I tillegg kan du under oppholdet bli med på ulike utflukter - eller bare nyte det gode liv i St. Johann hvor vi skal bo.


Dag 1:  Bergen – Hirtshals
Fremmøte på Bergen busstasjon kl. 11.45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00 til Hurtigrute-terminalen i Bergen der fremmøte er kl. 12.15. Avreise med Fjord Line sin fine båt kl. 13.30. Middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger
kl. 20.00. Fremmøte senest kl. 19.00 ved billettluken.

Dag 2:  Hirtshals – Helmstedt
Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Hirtshals. Turen går sørover gjennom Danmark, over grensen til Tyskland, forbi Hamburg til Helmstedt. Her tar vi inn på Best Western Hotell Helmstedt, der det blir middag og overnatting.

Dag 3: Helmstedt – St. Johann
Etter frokost reiser vi sørover gjennom Tyskland, på gode veier og med flere stopp underveis. Vi passerer grensen til Østerrike og ankommer reisens hovedmål, St. Johann. Underveis vil reiseleder informere om utfluktene vi arrangerer og ellers litt om hva stedet har å tilby. Denne første kvelden skal vi først og fremst ha en ”gemütlich” aften sammen. For de som måtte ønske det, kan vi anbefale en kveldstur gjennom St. Johann, for å ta imot alle inntrykkene denne byen gir oss. Folkeliv, fin bebyggelse og østerriksk gjestfrihet er typiske trekk i denne koselige byen. I St. Johann skal vi bo på Aktivhotel Crystal i fem netter. Vi har frokost og middag inkludert.

Dag 4 – 7: Under oppholdet 
Den største begivenheten i reisen er selve høstfesten - hvor det på tradisjonelt vis dekkes et langbord på 300 meter gjennom hovedgaten i St. Johann. Her får man blant annet servert stemningsfull tyrolermusikk og ca. 26.000 komler i 34 varianter! For de som vil se mer enn byen vi bor i, tilbyr vi utflukter til Mozarts fødeby - Salzburg, Hitlers ”Ørneredet” og Grossglockner. Utfluktene bestilles samtidig med turen. Det blir selvfølgelig også god anledning til å bli kjent med St. Johann, og en av kveldene inntar vi Café Rainer for å være med på en ekte Tyroler Abend. Topp stemning! Selve Høstfesten er på lørdag, og denne dagen nytes i sin helhet i St. Johann. Utfluktene kjøres torsdag, fredag og søndag.
Vi anbefaler også turer på egen hånd, - både til fots og med svevebanen opp til Kitzbüheler Horn. Om kveldene er det flere steder man kan gå ut for å nyte et glass eller to. 

Dag 8:  St. Johann – Hildesheim
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen, og setter kursen nordover mot den tyske grensen, forbi kjente og ukjente steder til Hildesheim der det blir middag og overnatting på 
Hotel Van der Valk. 
 
Dag 9:  Hannover – Hirtshals
Vi spiser frokost på hotellet før ferden fortsetter nordover forbi Hamburg til Danmark. Det blir flere stopp underveis, bl.a. et på tysk side av grensen for handling. I Hirtshals går vi om bord i Fjord Lines båt som har avgang kl. 20:00. Vi spiser en felles middag om bord og hygger oss utover kvelden. Taxfree-butikken er åpen.

Dag 10: Stavanger/Bergen
Frokost ombord, før ankomst Stavanger kl. 06:30 og Bergen kl. 12:30.

 

REISEFAKTA
TYROL HØSTFEST

Varighet 
10 dager/ 9 netter

Avreisested/tid
Bergen/Stavanger

Avreisedato
16. til 25. sept. 2019

Pris
Fra Bergen kr. 15 900,-
Fra Stavanger kr. 15 650,-

Inkludert i prisen
Reisen med moderne turbuss
Båtreisen Bergen/Stavanger – Hirtshals tur/retur i 2-sengs innvendig lugar
7 netter på hotell i dobbeltrom
9 middager, 9 frokoster
Inngang på Knödelfesten
Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
Avbestillingsbeskyttelse kr 500,-
Enkeltrom kr. 2 500,-
Innvendig singel lugar kr. 300,- 
Utvendig singel lugar kr. 500,-
Utvendig dobbel lugar t/r kr. 200,-
Valgfrie utflukter

Fakturagebyr nok 75,- (per bestilling)

Valuta
EURO

Krever turen pass
Ja

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.