Skip to main content

Flor & Fjære, 2 dager.

Velkommen til en flott tur der vi besøker både Rosendal og Haugesund, samt den vakre blomsterøyen «Flor og Fjære» utenfor Stavanger. Hele vinterhalvåret går med til å tenke ut ulike kombinasjoner, finne nye planter og blomster for å skape et fargesprakende, bugnende resultat som du nok ikke finner maken til noen andre steder! Ca. 50 000 blomster blir plantet.

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 
 

 

Dagsprogram

 • Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på øya Hidle hvor de bygde en familiehytte. På et par tiår forandret øya seg fra en forblåst holme til en palmehage. Nå er det tredje generasjon som har overtatt og fortsetter driften av denne unike kombinasjonen av park og restaurant.

 • Dag 1: Bergen - Rosendal - Haugesund

  Avreise fra Bergen busstasjon. Videre går turen til Åsane, Samnanger, Eikelandsosen, Mundheim til Gjermundshavn. Her tar vi fergen over til Årsnes. Kjører så til den hyggelige bygden Rosendal, som ligger vakkert til under høye fjell ved Hardangerfjorden. I Rosendal spiser vi lunsj og deretter kjører vi videre til Husnes og Utåker der vi reiser med fergen til Skånevik. Vi fortsetter til Etne, Ølen og Haugesund hvor vi overnatter på flotte Thon Hotel Saga i sentrum av byen. Det blir felles middag om kvelden.

 • Dag 2: Haugesund - Flor & Fjære - Bergen

  Etter en tidlig og god frokost sjekker vi ut og setter kursen mot Arsvågen. Her tar vi fergen over til Mortavika. Vi fortsetter så til Østhusvik og reiser med hurtigbåt til vakre Flor & Fjære. Her blir det guidet omvisning i den praktfulle hagen og vi får servert en flott og velsmakende lunsj. Nyt freden, blomstene, den gode maten og utsikten over sjøen. Det er flere som mener at dette er en komplett pakke av nytelse, rekreasjon og inspirasjon. Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda og hvor Dronning Sonja valgte å feire sin 70-årsdag.
  Men alt har en ende og vi må til slutt si takk og farvel til denne blomsterøyen og begynne vår ferd tilbake til Bergen, forhåpentligvis full av inspirasjon og nye inntrykk. Vi kjører returen via Aksdal og Stord, hvor vi tar fergen fra Sandvikvåg til Halhjem. Forventet ankomst Bergen om kvelden.

Avganger, Flor & Fjære, 2 dager.

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
29/7Bergen busstasjon - perrong PThon Hotel SagaPå forespørsel 4 190,-På forespørsel

Informasjon

REISEFAKTA
2 dager / 1 natt

Reiseperioder
29. - 30. juli 2020

Pris per pers. kr. 4 190,-

Inkludert i grunnprisen

 • Reisen i moderne turbuss
 • Ferger
 • 1 natt i delt dobbeltrom på Thon Hotel Saga
 • 1 frokost, 2 lunsj og 1 middag
 • Båtreise, inngang og omvisning på Flor & Fjære
 • Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per person

 • Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
 • Enkeltrom kr. 300,-


Gebyr for postforsendelse kr. 75,- per bestilling.

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet