Skip to main content

Sommer på Sørlandet

Det er ikke uten grunn at Sørlandet er mange nordmenns feriefavoritt! 
 

Her finner du koselige hvitmalte sørlandsbyer og den idylliske skjærgården med deilige strender og båtliv, samt store og små attraksjoner. Skulle vi besøkt alt hadde det blitt en lang reise ...

Vi skal bo i Lyngdal på Rosfjord Strandhotel, med en to kilometer lang strand og tilhørende strandpromenade like utenfor inngangsdøren. Et steinkast unna finner du det store og kjente Sørlandsbadet, en av Vest-Agders største attraksjoner. Fri entre – så ta med badetøy! 

Du kan se frem til noen herlige, avslappende og innholdsrike sommerdager på Sørlandet. 

Les mer om utfluktene i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 
 

 

 

Dagsprogram

 • På denne reisen har vi plukket ut noen små og store perler fra smykkeskrinet. Blant annet Farsund, med sin spennende historie fra kapertiden som involverer både pirater og sjørøveri. Vi skal besøke Lindesnes fyr, Norges siste bemannede fyr, tent første gang i 1656 – og dermed også det første. Vi finner noe så artig som en hel-amerikansk butikk, hvor de fleste salgsvarene er fra 50-tallets Amerika. En lokalguide blir med oss og forteller fra den tiden hvor «alle» de enslige Agder-damene dro over dammen for å søke lykken i Junaiten. 

 • Dag 1: Bergen - Rosfjord Strandhotel, Lyngdal

  Avgang fra Bergen, og vi kjører E39 langs kysten sørover via fergesambandene Halhjem-Sandvikvåg og Arsvågen-Mortavika. Det blir som vanlig noen små stopp underveis. Muligheter for å kjøpe seg en lett lunsj i løpet av fergeturene.

  Vi skal helt til Lyngdal, og Rosfjord Strandhotel. Hotellet har en fabelaktig beliggenhet tett inntil stranden. Inngang i Sørlandsbadet som ligger like ved (200 meter å gå) er inkludert. Her skal vi bo godt i 3 netter inkludert frokost og middag.

 • Dag 2: Guidet tur til Trunken Dept. Store og i Farsund

  I dag skal vi ta en tur til Vanse - til den hel-amerikanske butikken, Trunken Department Store. Når man åpner døren inn til «Trunken» er det som å komme inn i Amerika. Her finner man utelukkende amerikanskinspirert interiør, klær samt masse godteri og matvarer fra «over there». Vi får med oss en lokalguide på veien ut til Trunken, som vil ha hovedfokus på kvinneutvandringen i etterkrigstiden. Ca. 9000 mennesker utvandret fra Agader til USA i etterkrigstiden mellom 1946 og 1965. Av disse var et stort antall, ca. 40%, unge og enslige kvinner. Noen ble værende, og noen kom tilbake til Agder. Men hvorfor dro de? Dette får vi nok vite mer om. For mange er Trunken ikke bare en butikk, men et sted hvor mennesker bringes sammen for å kunne dele minner og gode stunder. Felles lunsj på Larsen Bakery. Det blir også byvandring i en av Sørlandets skjærgårdsidyller, kaperbyen Farsund.

  Middagen tar vi i samlet lag på hotellet om kvelden. Det er muligheter for å svinge seg i den «gamle dansebaren».

 • Dag 3: Lindesnes fyr

  Man kan ikke dra til Sørlandet og ikke få med seg et besøk på Norges sørligste fastlandspunkt. Norges eldste fyr, og det eneste som fortsatt er bemannet - Lindesnes. Det første lyset ble tent den 27. februar 1656, og bestod av 30 talglys som brant i toppen av et treetasjes tårn. Fyret ble slukket etter bare noen måneders drift fordi sjøfolket klaget på den dårlige løsningen. Først i 1725 ble fyrdriften gjenopptatt, og da i tospann med ett nytt kullbluss på Markøy – for å unngå forveksling mellom fyret på Lindesnes og Skagens Odde. Dette var starten på Norges første fyr, som i dag er en av Vest-Agders mest besøkte turistattraksjoner etter Dyreparken og Sørlandsbadet. Vi skal få omvisning her, både i og rundt fyret – og vi skal få servert en enkel lunsj.

  Vi samler oss igjen til middag på hotellet om kvelden. Den gamle dansebaren vil varte opp med muntre toner også i kveld.

 • Dag 4: Lyngdal - Bergen

  Etter en god frokost tar vi fatt på returreisen. Vi reiser samme strekning om på veien ned, med noen stopp underveis. Mulighet for å kjøpe seg en lett lunsj på en av fergestrekningene. Beregnet ankomst Bergen om kvelden.

Avganger, Sommer på Sørlandet

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
5/7Bergen busstasjon - perrong P Rosfjord StrandhotelMer enn 86 590,-Gå videre

Informasjon

R E I S E F A K T A
Sommer på Sørlandet 

4 dager / 3 netter 

05. - 08. juli 2021

Pris per person kr. 6 190,- 

Inkludert i grunnprisen per pers.: 
* Reisen med moderne turbuss t/r 
* 3 netter i delt dobbeltrom på hotell
* 3 frokost, 3 middag, 2 lunsj  (individuell lunsj dag 1+4)
* Inngang i Sørlandsbadet
* Guidet utflukt til Trunken og Farsund (inkl. lunsj)
* Inngang og omvisning på Lidnesnes Fyr (inkl. lunsj)
* Reiseleder i Tide Reiser 

Evt. tillegg.: 
* Avbestillingsbeskyttelse per pers. kr. 500,-
* Enkeltromstillegg per pers. kr. 600,- 
* Rom med utsikt og balkong, per rom kr. 600,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide Reiser er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.