Skip to main content

Sankthans i Skagen

I Danmark står feiringen av Sankt Hans sterkt, og i byer som Ålborg og Århus skjer det en hel del i denne forbindelse. 
Likevel, mange dansker mener at det er kun ett sted å virkelig feire Sankthans – og det er i Skagen!  
 

Dagsprogram

 • Hvert å møtes tusenvis av mennesker på Skagen Sønderstrand ved Vippefyret for å synge allsang og se «årets heks» brenne på det store bålet. Vi blir med på festen, og bor like i nærheten av hvor det hele foregår, på hyggelige Foldens Hotel.
  I tillegg vil du på denne turen få med deg Jesperhus Blomsterpark, shopping i Ålborg og noen ettermiddagstimer i Løkken. 

 • Dag 1: Bergen/ Stavanger - Hirtshals

  Fremmøte på Bergen busstasjon eller på Hurtigruteterminalen. Vi reiser med Fjordlines fine båt og nyter seilasen langs norskekysten. Det er middag om bord for gjestene som går på i Bergen. Båten er så innom Stavanger og henter påstigende gjester der. Utover kvelden kan du shoppe i taxfree-butikken, eller danse til muntre toner i Fjord Lounge.

 • Dag 2: Jesperhus Blomsterpark - Skagen

  Vi koser oss med frokost om bord før vi ankommer Hirtshals på morgenkvisten. Siden vi har god tid i dag starter vi med en tur sørvest i Danmark, til Jesperhus Blomsterpark. Dette er Skandinavias største blomsterpark med stauder, roser, alle slags sommerblomster, kaktusplanter og svære blomsterfigurer. Her finner man også H.C. Andersens eventyrhage med figurer fra noen av de kjente eventyrene. Forskjellige spisesteder finnes også her.
  En stund etter lunsjtid begynner vi på reisen opp til Skagen og sjekker inn på vårt hotell, Foldens Hotel. Hotellet ligger midt i sentrum, med butikker og uteliv like rundt hjørnet. Vippefyret har gangavstand på rundt 15 minutter fra hotellet. Her skal vi bo i 2 netter med frokost og middag inkludert.

 • Dag 3: Skagen og Sankthansfeiring

  Vi nyter frokost på hotellet – og dagen i dag benyttes fritt i Skagen. Om man vil rusle rundt i det koselige sentrum eller rett og slett slappe av, velger du selv. En litt rolig begynnelse er nok uansett ikke så dumt, fordi dette er dagen for den store begivenheten. Vi skal feire St. Hans sammen med mange andre glade mennesker ved Vippefyret. Arrangementet foregår på kvelden og flere hundre samles ved Vippefyret for å høre båltaler, se diverse underholdning samt være en del av allsangen. Båltenningen finner sted rundt kl. 21:30. I Danmark er det tradisjon for å brenne en papirheks på bålet – og det ærefulle oppdraget med å lage «årets heks» går på rundgang.

 • Dag 4: Skagen - Ålborg - Løkken - Hirtshals

  Vi koser oss med frokosten før vi sjekker ut. Vi har god tid, og kjører kystveien forbi Fredrikshavn, og videre på E45 til Ålborg for å kunne ta en handletur på Ålborg Storcenter. Dette er Danmarks største shoppingsenter, så her skal det være mulig å finne noe for enhver smak. Her finnes også flere steder hvor man kan kjøpe seg en god lunsj. Deretter begynner vi på ferden videre nordover, så til vestkysten for å nyte litt av skjønne Løkken, før vi må begynne på returen opp til Hirsthals. Vel om bord i Fjordline blir det felles middag, samt musikk og dans i Fjord Lounge for den som ønsker. Taxfree-butikken er åpen.

 • Dag 5: Stavanger/ Bergen

  Vi koser oss med frokost om bord. Ankommer Stavanger om morgenen, og Bergen tidlig ettermiddag.

Avganger, Sankthans i Skagen

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
21/6BussFoldens Hotel SkagenMer enn 89 990,-Gå videre

Informasjon

R E I S E F A K T A
Sankt Hans i Skagen
5 dager / 4 netter 

21.- 25. juni 2020

Pris per pers. fra Bergen kr. 9 990,-
Pris per person fra Stavanger kr. 9690,-*


Inkludert i grunnprisen per pers:

 • Reisen med moderne turbuss t/r
 • 2 netter på Fjordline Bergen/ Stavanger-Hirtshals, innv. dobbel lugar
 • 2 netter på Foldens Hotell, Skagen - delt dobbeltrom
 • 4 frokost, 4 (3*) middag
 • Inngang Jesperhus Blomsterpark
 • St. Hans feiring i Skagen
 • Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg per pers.:

 • Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
 • Enkeltromstillegg kr. 500,-
 • Enkellugar innv. t/r kr. 1500,-
 • Utvendig lugar t/r kr. 600,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling).


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. 
Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

 Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.