Skip to main content

Marispelet ved Rjukanfossen

Er du glad i spel og sagn? Da bør du ikke gå glipp av sommerens vakreste kjærlighetshistorie, Marispelet - på kanten av Rjukanfossen i Telemark! 

En uforglemmelig opplevelse med fortyllende folkemusikk og glitrende skuespill - prydet med fabelaktig norsk natur. 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under!

Du kan lese enda mer om selve Marispelet her

Dagsprogram

 • For mer enn hundre år siden, da ennå ingen reisende gjennom beskrivelser og bilder hadde gjort verden oppmerksom på naturens rike og forbausende storhet mellom våre fedrelands majestetiske fjell. Den gang øvre Telemarken med sitt høytravende Gaustafjell og sin veldig brusende Rjukanfoss av navnet neppe engang var kjent for våre egne landsmenn, bodde det på gården Fosso i Vestfjorddalen en rik bonde ved navn Ulf ...

  Slik begynner sagnet om rikmannsdatteren Mari og hennes forbudte kjærlighet til fattigutten Eystein. Norges svar på Romeo og Julie.

 • Dag 1: Bergen - Rauland Høyfjellshotell

  Vi drar fra Bergen busstasjon, via Åsane og Arna, forbi Norheimsund til Tørvikbygd og med ferga over til Jondal. Vi kjører videre forbi Odda, og tar en benstrekk og lett lunsj i Røldal på Røldal kro og skysstasjon, før vi ankommer Rauland Høgfjellshotell hvor vi skal bo to netter. Vi spiser middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2: Marispelet ved Rjukanfossen

  Vi nyter en deilig frokost, før de som ønsker kan bli med på en spasertur i den nydelige naturen vi har i umiddelbar nærhet. Rauland Høgfjellshotell ligger midt i Norges vakre fjellheim, og sommeren her er like fantastisk som vinteren.
  Med flott fjellnatur like utenfor døren er mulighetene mange for en fin gåtur. For de som ikke ønsker å gå på tur blir det en liten utflukt med bussen til Galleri Straume i Vinje.
  Vi spiser en god middag tidlig kveld før vi gjør oss klar til turens store begivenhet - Marispelet ved Rjukanfossen.
  Turen fra Rauland til utendørsteateret tar en god halvtime og på veien opp vil vi få ombord en lokalguide som skal sette oss litt mer inn i sagnet, selve grunnmuren til spelet om Mari og Eystein.

  Marispelet er et norsk historisk musikkspel på kanten av juvet, der publikum får oppleve den gripende kjærlighetshistorien mellom den viljesterke rikmannsdatteren Mari og fattigutten Eystein. Kjente skuespillere som Espen Beranek Holm og Stig Henrik Hoff har vært å finne på rollelisten, sistnevnte fem ganger tidligere. Skuespillere og musikere spiller sammen med en stor gruppe fantastiske amatører. Og når Rjukanfossen slippes i siste scene, og de elskende står på kanten av stupet - sitter publikum med klump i halsen og tårer i øynene. Musikken er vakker, norsk folkemusikk - supplert med nydelig kveding fra lokale folkemusikere.

 • Dag 3: Rauland Høyfjellshotell - Bergen

  Etter en god fjellfrokost setter vi oss i bussen og tar fatt på vår retur tilbake til Bergen. Vi stopper underveis for en lett lunsj på Røldal kro og skysstasjon.