Olsok på Oset

Bli med oss på en behagelig og vakker tur inn i den norske fjellheimen! 
 

Her får vi opplevelsesrike utflukter, og kommer virkelig tett på Norges naturrikdom.

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Golsfjellet er et levende stølsområde med et vidt nett av veier og stier, som er godt egnet for både sykling, fiske og vandring.
  Vi bor godt, på Oset Høyfjellshotell, hvor mottoet alltid har vært «Kom til Oset og vær deg selv». Det var sommeren 1880 at Guri og Peder Narum tok imot de første sommergjestene på stølen. Tiden går og noen få gjesterom har utviklet seg til det som i dag er Oset Høyfjellshotell. Hele tiden har gjestfrihet, utsøkt mat, kreativitet og god forretnings-ånd preget driften. Etter 130 år er hotellet fortsatt i samme families eie og drives i dag av femte generasjon, Gudrun og Per Jørgen.

 • Dag 1: Bergen - Oset

  Avreise fra Bergen busstasjon, via Åsane Terminal til Voss der vi tar en liten pause. Turen går videre til Eidfjord, opp Måbødalen, over Hardangervidda til Halne fjellstove der vi får servert en deilig lunsj. Etter lunsj setter vi kursen mot Geilo, Ål og Gol til Oset høyfjellshotell som ligger vakkert til på Golsfjellet. Her skal vi bo i tre netter. Hotellet 106 rom, svømmebasseng, konferansefasiliteter, danserestaurant, Norges største samling av bondeantikviteter, lavvo for ulike arrangement, og alt annet du kan forvente deg av et hotell i vår tid. På kvelden blir det velkomst i salongen før vi samles til felles middag. Etter middag vil hotellets musiker spiller opp til dans i salongen.

 • Dag 2: Oset

  Etter en god fjellfrokost blir det tur til Guriset og de spreke kan gå til Guriset toppen. Derfra har vi en fantastisk utsikt over Golsfjellene. Vi spiser lunsj på hotellet. Om ettermiddagen blir det omvisning i Oset Fjellkirke, bygd på begynnelsen av 80 tallet etter at Gudrun og Asle Hesla hadde sett en tilsvarende kirke i Telemark. De tok umiddelbart kontakt med Hans Slettemeås som på egenhånd har bygd hele kirka og samtidig dekorert den med sine treutskjæringer. Kirka er vigslet og kan derfor benyttes til blant annet bryllup og andre messer. Den har plass til 35 personer. Senere, samme kveld, samles vi til felles middag på hotellet. Musikk og hygge i salongen senere.

 • Dag 3: Oset

  Etter en velsmakende frokost blir det tur til Gol sentrum. Den lille byen er en del av det tradisjonelle Hallingdal, og det er flere historiske minnesmerker i og rundt sentrum. Butikkene har sommertilbud og kanskje du kan gjøre en god handel. Vi returnerer til Oset for lunsj. Om ettermiddagen blir det omvisning i Gildehallen som er hotellets eget museum. Gudrun og Asle Hesla har først og fremst samlet bruksting fra gammel tid, men her er og mye som trygt kan kallest for prydgjenstander. Ved inngangen til Gildehallen er det bygd opp en liten landhandel, akkurat som de så ut før i tiden, med vekter med lodd og gamle kasseapparat. Inne i den store hallen dominerer et stort langbord pyntet med ulike typer parafinlamper og forøvrig et rikt utvalg av kister, kjerald, symaskiner, tutegrammofoner, hardingfeler og mye mer! Når du går over dørstokken i Gildehallen, er det som å gå inn døren til en helt annen tid. Denne hallen rommer en av de største private samlingene av såkalte bondeantikviteter i Norden. Trolig den aller største.
  Det er vår siste kveld her på Oset og vi samles til felles middag. Etter middag blir det bål og hygge ute ved dammen. Kvelden avsluttes med musikk i salongen.

 • Dag 4: Oset - Bergen

  Etter en god frokost setter vi igjen kursen mot Bergen. Denne gang kjører vi til Fagernes, langs Vangsmjøsa, over Filefjell til Lærdal der vi spiser dagens lunsj på Sognaporten på Håbakken. Turens siste etappe går via Voss til Bergen.