Skip to main content

Påske i Tønsberg og Strømstad

Vi inviterer til en innholdsrik, variert og utvidet påskehelg sammen med andre reiseglade!
 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Vi drar med vår turbuss fra Bergen til sørlandsperlen Flekkefjord, hvor vi blir en natt. Dagen etter drar videre til det som regnes som Norges eldste by, Tønsberg, som har et kulturelt mangfold hele sommeren med show og festivaler. Byen er også en av landets mest populære feriebyer sommerstid. Her skal vi bo flott og sentralt på Quality Hotel Tønsberg tre netter. Langfredag tar vi oss en utflukt til Midgard Vikingsenter og på påskeaften tar vi turen med Color Lines båt over til Sverige og Strømstad. Her får man sjansen til å gjøre en ordentlig svenskehandel! 

 • Dag 1: Bergen - Flekkefjord

  Avreise fra Bergen busstasjon, via Nesttun og med den nye, flotte fergen fra Halhjem til Sandvikvåg. Vi kjører over Stord, gjennom Bømlafjordtunellen og gjennom Sveio og Aksdal til Bokn og fergesambandet Arsvågen-Mortavika. Vi passerer Stavanger og Egersund før vi kommer til sørlandsperlen Flekkefjord. Her sjekker vi inn på Maritim Fjordhotell. Hotellet har nydelig beliggenhet like ved elva som deler byen i to og her kan du rusle rundt i småbysjarmen med gamle hus og trange gater. Vi spiser middag sammen på hotellet.

 • Dag 2: Flekkefjord - Tønsberg

  Det er blitt skjærtorsdag og etter en deilig frokost setter vi oss i bussen og følger videre både europaveier og småveier langs det vakre Sørlandet på vei opp mot Norges eldste by, Tønsberg. Vi kjører innom Norsk Hagebruksmuseum i Grimstad på veien, for omvisning men ikke minst også for å spise byens selverklærte beste vafler! Vel fremme i Tønsberg sjekker vi inn på det gode Quality Hotell Tønsberg, rett ved bryggekanten og i gangavstand til alle sentrums fasiliteter. Bygningens arkitektur er inspirert av byens maritime historie og de ansatte gjør sitt ytterste for at vi skal få et minnerikt opphold. Det blir middag i samlet lag på hotellet om kvelden. 

 • Dag 3: Omvisning på Midgard Vikingsenter

  Etter frokost skal vi dra på utflukt til Midgard Vikingsenter på Borre, som er Vestfolds stolte vikingarv og største utstillingssatsning. Nå er det altså mulig å danne seg et inntrykk av hvordan det kan ha sett ut på Borre under vikingtiden i den yngre jernalderen. Du kan bli med på denne reisen tilbake i tid. Opplev livet i Gildehallen, vikingenes reiser og møt menneskene som levde her gjennom de flotte gjenstandene de døde fikk med seg på sin siste reise.  Vi spiser en lett lunsj på vikingsenteret, før vi reiser tilbake til Tønsberg og hotellet vårt. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden. 

 • Dag 4: Tønsberg - Sandefjord - Strømstad - Tønsberg

  Påskeaften starter som vanlig med en god frokost. Etterpå kjører vi til Sandefjord og reiser med Colorline til Strømstad. Det er en moderne båt og overfarten tar kun to og en halv time. Ombord kan du handle mye og godt til taxfree-priser. Strømstad er en liten by nord i Bohuslän, med en fantastisk skjærgård og flott natur. Strømstad ble i sin tid opprettet for at svenskene nord i Bohuslän ikke skulle reise til Norge for å handle. Det er skjebnens ironi som har ført til at flere hundre tusen nordmenn nå reiser til Strømstad-området for å handle og handelen er nå også rettet mer mot nordmenn enn de drøye 5000 innbyggerne som bor der. Vi kjører til Nordby Kjøpesenter for både grensehandel og kanskje en matbit? Nordbysenteret har vokst til å bli et av Skandinavias største kjøpesenter og 80-90 prosent av kundene er norske. Vi får god tid til å handle før vi kjører til Moss og tar "Bastøferga" til Horten. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

 • Dag 5: Tønsberg - Bergen

  Etter en god frokost setter vi igjen kursen vestover, via Haukeli, Årsnes, Gjermundshavn, Venjanes, Hatvik og Os tilbake til Bergen. Beregnet ankomst Bergen tidlig kveld.