Skip to main content

Blomstringshelg i Hardanger

Vi skal til Ulvik og Brakanes Hotel for å få med oss den vakre og berømte blomstringen i Hardanger! 


Vårens vakreste eventyr begynner med moreller- og plommeblomstring, så kommer eple- og pæretrærne i blomst. Og når epletrærne i Hardanger står i full blomst, da er det duket for «sidersleppet» i Ulvik - en årlig tradisjon som vi får oppleve denne helgen.  I tillegg skal vi delta på marked, spise masse deilig mat og bli underholdt med live-musikk i hotellets salong. Dette blir en helg du sent vil glemme. 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Vi bor på Brakanes Hotel i Ulvik, et av Hardangers fremste turist- og konferansehotell, og et kjent og kjært hotell både for norske og utenlandske gjester.

  Fun-fact om Ulvik:
  Våren 2015 ble Ulvik Herad godkjent som den fjerde Cittaslow-kommunen i landet, i et nettverk som fremhever bærekraftige samfunn i 25 land verden over. Brakanes Hotel tar del i arbeidet med å ivareta Ulvik sin særegne karakter, gjennom økt fokus på miljø og lokal produksjon.

 • Dag 1: Bergen - Ulvik

  Avreise fra Bergen busstasjon, med påstigning i Åsane, Arna, Tysse og Norheimsund. Videre kjører vi innover mot Ulvik, med et stopp på Syse Gard for en deilig lunsj. Etterpå drar vi den korte veien ned til Brakanes hotel hvor vi skal bo to netter. Hotellet har en lang historie og startet som en lokal skysstasjon på 1800-tallet. I dag er det et av Hardangers fremste turist- og konferansehotell, et kjent og kjært hotell for både norske og utenlandske gjester. Det blir felles middag på hotellet om kvelden. 

 • Dag 2: Siderslepp, marked og dans!

  Vi nyter formiddagen på hotellet, og inntar både frokost og lunsj før vi drar på utflukt. Det er duket for "sidersleppet" i Ulvik - den årlig tradisjonen som vi får oppleve denne helgen. Vi tar for oss gård for gård på den etter hvert så velkjente "Frukt- og siderruta". På gårdene får du omvisning og smaksprøver av eplemost og eplesider, i tillegg til at en kan smake på andre lokalproduserte produkter. I alt besøker vi 3 fruktgårder. 

  Vel tilbake om ettermiddagen kan du kose deg med å besøke de forskjellige bodene som står på Ulvikatorget, like utenfor hotellet. Det blir middag i fellesskap på hotellet om kvelden, med både ureist og kortreist mat på menyen. Etter middagen kan du svinge deg til levende musikk. 

 • Dag 3: Ulvik - Bergen

  Vi nyter frokosten før vi sjekker ut og setter kursen tilbake til Bergen. Vi benytter samme reiserute på returen som på utreisen. 

Avganger, Blomstringshelg i Hardanger

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
22/5Brakanes HotelMer enn 85 970,-Gå videre

Informasjon

REISEFAKTA
Blomstringshelg i Hardanger
3 dager/ 2 netter

22. - 24. mai 2020 

Pris per pers. kr. 5 970,- 

Inkludert i grunnprisen per pers.: 

 • Reisen i moderne turbuss t/r 
 • 2 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • 2 frokost, 2 lunsj og 2 middag - fullpensjon! 
 • Siderslepp på frukt- og siderruta inkl. smaksprøver
 • Reiseleder fra Tide Reiser 


Evt. tillegg per pers.: 

 • Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,- 
 • Enkeltromstillegg kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide Reiser er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.