Skip to main content

Byen som er skapt til å deles med venner og gode kolleger

Berlin er en by som blir en langt større opplevelse når den deles med gode venner og kolleger. Her får du noen tips til hvordan du får et lærerikt, morsomt og tankevekkende Berlin-opphold med Tide Reiser. 

"Ich bin ein Berliner", erklærte John F. Kennedy med stor entusiasme (dog noe feilaktig) til 40.000 begeistrede tilskuere i Berlin for 55 år siden. Hvert år vil tusenvis like begeistrede nordmenn ta inn over seg denne verdenskjente hyllesten til en av Europas mest spennende byer. Her er vi alle Berlinere! 

Det er vanskelig, om ikke umulig å rangere de mest spennende byene i Europa. Når det er sagt, så har mange Berlin på toppen av sin storby-liste. Berlin er på mange måter mer enn en by; det er et sted hvor du nærmest vandrer inn i en historetime det ene øyeblikket, mens i det neste befinner du deg på en av Europas mest moderne restauranter eller utesteder

La oss ta historiebiten først. Er du interessert i andre verdenskrig, Berlin-muren og overvåkningen fra Stasi er det så mye å se og oppleve at du må ha flere turer hit. 

På få dager er det umulig å nå over alt som frister. Men la oss se på noen spennende attraksjoner og opplevelser du har lyst å få med deg sammen med de andre. Dersom dere som gruppe bestiller gjennom oss, tilpasser vi programmet og aktiviteter til det som passer dere best. Noe vi absolutt anbefaler er, er å få med seg de mest kjente Berlin-symbolene. En drøyt 3-timers sightseeing, med skandinavisktalende guide viser vei til de kjente attraksjonene som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Unter den Linden, den restaurerte og moderniserte Riksdagsbygningen, Domkirken, og rester etter Berlin-muren som falt i november 1989.

Krig, Trabant, klassisk musikk og spionasje; 

Trabant-safari: La oss begynne med en aktivitet som er sosial, spennende og som garantert vil få dere til å le. Trabant-safari med ekte trabanter gjennom Berlins gater. Jada, bilene er ekte. DDR's offisielle bil som folk stod i kø i årevis for å få kjøpe. Den er delvis laget av papp, og servostyring kan du bare glemme. Bilene er tidvis et mareritt å få opp i fart siden girspaken ikke alltid vil hjelpe deg, men dette er en aktivitetet dere vil huske i lang, lang tid. En ypperlig team-aktivitet? 
Det er plass til opp til fire personer,  og tar ca. 75 minutter å gjennomføre. Dere kan bytte på å kjøre, og alle trabantene kjører i en kortesje etter en guide. Noe som garantert vekker oppmerksomhet. Samtidig får du vite mye om Berlins attraksjoner, via bilens høyttaleranlegg. 

Ler mer om denne aktiviteten her  
 

DDR-museet: Her bør du sette av minst en halvannen time. DDR-museet viser på en interaktiv måte hvordan innbyggerne i DDR og Øst-Berlin ble overvåket. Du får besøke rekonstruerte DDR-leiligheter (alle var like) og du får et innblikk i livet til innbyggerne i DDR. Alt skulle være likt og rettferdig - bortsett fra for de som var høyt på strå i Kommunistpartiet. De fikk vestlig snacks og mat, større leiligheter og de kunne kjøre Volvo (ikke Trabant). Livet for innbyggerne i DDR skulle fremstilles som idyllisk, men var i realiteten blodig utrettferdig hvor evig overvåkning, spioner og tystere kunne gjøre livet ditt, om mulig, enda mer forferdelig. Ta dere en tur på dette museet. Det er en god historietime hvor dere lærer mye om et av de mørke kapitlene i historien. 

Les mer her


Et glimt av Nazi-Tyskland: Om du er interessert i andre verdenskrig, kan en tidsreise tilbake til de mørke dagene i Nazi-Tyskland være en tankevekkende opplevelse. Men i motsetning til de andre tipsene, er dette en opplevelse som vil ta mellom seks og åtte timer. Turen til det som er en gang var Sachsenhausen konstentrajonsleir er en populær aktivitet. Bussen tar deg med fra Berlin til konsentrasjonsleiren hvor 50.000 mennesker ble drept under andre verdenskrig. I årene etter krigen var leiren en fangeleir drevet av Sovjetunionen. 

Klassisk pustepause: En tur med gode kolleger og venner skal inneholde noe for alle. Et besøk hos Berlin Filharmonien, eller Berliner Philharmoniker som de heter på tysk. For deg som elsker klassisk musikk, vet du kanskjer at Berliner Symphoniker regnes som et av de beste symfoniorkestre i verden. Det er enektl å bestille billetter på nett, og som en gruppeaktivitet kan en tur i den fantastiske konsernarenaen være et minne for livet. 

Les mer og bestill billetter her

Og som en liten avsporting; Rett over gaten fra Berliner Philharmoniker får du noe helt annet. Spionmuseet er verd en tur, kanskje for deg som vil ha enda mer action enn en klassisk konsert? Dette er Berlins høyteknologiske museum, hvor du kan leke deg med laser og knekke hemmelige koder sammen med andre. Her kan du bli gående lenge, i et av de mest avanserte, interaktive museum i Europa. 

Les om spionmuseet her

De fleste som kommer til Berlin for første gang vil garantert bli overveldet av alle tilbudene. Du vil nok få følelsen av at du vil så mye mer. Men du rekker ikke overalt. Vi anbefaler derfor å planlegge turen godt i forkant. Ta gjerne en prat med oss, så vil vi hjelpe deg med å finne de rette utfluktene og sette sammen det reiseopplegget som passer best for gruppen. Berlin er en by som er skapt for å deles med flere. 


Få også med deg: Dette er de beste restaurantene i Berlin

 

Minner varer ekstra lenge med andre
Og er det ikke slik at når du opplever noe sammen med andre, så får det en ekstra verdi og minnen vil kanskje leve litt lenger? 

Er du på jakt etter flere steder hvor du kan få inspirasjon til en god og opplevelsesrik Berlin-tur, så sjekk ut denne nettsiden. Her får du nærmest en komplett oversikt over hvilke tilbud du kan velge blant i Berlin

Les mer om Berlin her 

 

Uansett om du oppholder deg i Øst- eller Vest-Berlin, så vil du garantert huske denne byen lenge. Det er dessuten en god shoppingby med flust av gode restauranter og utesteder. Vi er helt sikre på at du kommer tilbake. 

God tur!