Skip to main content

Vandring i Cinque Terre, Italia

Cinque Terre i Italia er et unikt kystlandskap som innbyr til vandring og oppdagelser!
 

Nok en gang sjekker vi inn på det svært sjarmerende og familiedrevne hotellet i hyggelige Deiva Marina. 
Her kan man nyte livet etter dagens strabaser, og vi får innta deilige hjemmelagde måltider med tyngde på lokale råvarer.

Bli med oss på lette og fine vandringer på Italias vestkyst.

Les mer i vårt dagsprogram og reisefakta under!
 

 

 

 

  

Dagsprogram

 • Det er ikke vanskelig å forstå menneskers fasinasjon over de fem fiskerlandsbyene, Cinque Terre. Med sine ørsmå og søte ansamlinger av fargerike hus, høyt oppe på klippene eller helt nede ved vannskorpen, er de virkelig et skue. De svingete og smale veiene og stiene fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, olivenlunder, eller kanskje bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien. Men det man kanskje husker aller best når man er vel hjemme igjen er alle de vennlige ansiktene som smilte til deg på ferden.

  De fem landsbyene ligger på Liguria-kysten, mellom La Spezia og Genova. Vi er på den Italienske rivieraen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre området har status som nasjonalpark og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tidligere var de fem landsbyene - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore - kun tilgjengelige med båt. Fortsatt er det ingen bilveier som knytter byene sammen, og vi følger stiene som gjennom historien har vært den eneste landbaserte ruten mellom de fem byene. Nytt av året er at vi inkluderer vandring på Portofinofjellet, som sies å være en av de vakreste rutene i området - samt billedskjønne Portovenere, et steinkast fra Palmaria.
  Mens vi vandrer forteller vår lokale guide fascinerende historier om området og landskapet. Vi nyter den vakre utsikten, mens den neste pittoreske landsbyen lokker i det fjerne. Etter endt vandring er det god tid til og utforske de fem fargerike byene. I det bilfrie området er veien mellom byene likevel kort og lett tilgjengelig med tog. Små cafeer og strandbarer bugner over av lokale småretter, bakervarer og god drikke. Her ligger alt til rette for å nyte det gode liv - med god samvittighet etter at dagens vandring har bidratt til å få opp pulsen.

 • Dag 1: Norge - Italia

  Vi flyr med KLM tidlig morgen fra Bergen, Oslo og Stavanger via Amsterdam til Milano, Italia. Der venter vår buss og vi kjører til vårt hotell i Deiva Marina, like nord for Cinque Terre. Bussturen tar ca. 3 timer. Etter innsjekk på hotellet er det anledning å se nærmere på omgivelsene før felles middag på hotellet. Hotellet har en skjønn beliggenhet, 20 meter fra sandstranden.

 • Dag 2: Portofinofjellet

  Dagen starter med frokost på hotellet i syv-tiden. Vi skal først ta oss til Sestri Levante - og så videre til Santa Margherita med tog. Vi vandrer så avgårde fra Salita Montebello, en liten gate rett bak bensinstasjonen, og etter vi har passert noen hus blir veien omgjort til esel-sti, med oliventrær på begge sider. Vi kommer frem til Nozarego kapellet og får en nydelig utsikt over Tigullio-bukten. Vi fortsetter noen meter på hovedstien, før vi kommer til en av to stier som fører inn i Portofino-parken. Det blir først en liten stigning, før vi tar oss videre inn på esel-stien i eike- og furuskog, på åpne sletter og forbi små vingårder. Vi kommer forbi en tappekran hvor man kan fylle på friskt drikkevann, ved Mulino di Gassetta (Gassetta møllen), eco-museum og restaurant. Nå blir esel-stien omformet til bilvei, mest brukt av de som bor i området, som er en del av strekningen mellom Portofino Vetta og Portofino Mare. Vi følger retningen mot havet (Portofino Mare) og følger veien videre nedover en nydelig rute mellom flotte villaer med velstelte hager i et billedskjønt landskap. Portofino har ry på seg for å være en smule snobbete, med luksusyatcher som besøkende året rundt. Men det er også en vakker liten landsby. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag nyter vi i samlet hotellet om kvelden.

  Vandringens lengde: ca. 5 km.
  Vandringens varighet m/pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 300 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Santa Margherita til Portofino

 • Dag 3: Corniglia - Colastra - Manarola - Riomaggiore

  Dagen starter med frokost på hotellet i syv-tiden. Også denne dagen begynner vi med en liten togtur for å komme til dagens utgangspunkt for vandringen, landsbyen Corniglia - den eldste av de fem landsbyene. Vi går til den hellige byen Volastra og til Volastra da Fiesse som går for å være sentrum av det som gjerne kalles "Den sjette Cinque Terre". Langs ruten finner vi oliven-trær som er typisk for middelhavsområdet vi befinner oss i. Vi skal følge sti som går for å være en av de vakreste rutene området har å by på, og fortsetter vår vandring blant drueranker i det berømte terrasselandskapet. Vindyrking har alltid spilt en stor rolle i området som en av hovednæringene. Etter en stund vil vi ankomme Manarola. Vi tar toget videre til Riomaggiore for å få litt tid til å utforske denne. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  Vandringens lengde: ca. 5 km
  Vandringens varighet m/pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 400 meter mellom lavets og høyest
  Område: Fra Corniglia til Manarola (toget videre til Riomaggiore)

 • Dag 4: Levanto - Punta Mesco - Monterosso - Vernazza

  Starter dagen med frokost på hotellet i syv-tiden. Denne dagen tar vi oss først til Levanto med tog. Vi vandrer opp til toppen av fjellet, og i flott fjellandskap store deler av vandringen. Vi vil blant annet passere noe som ligner små hytter i et terrasselandskap, samt et middelalderslott. Vi kommer ned i Monterosso, men skal også ta oss videre til Vernazza med tog hvor vi tar oss tid til å nyte litt av «la vita bella». Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  Vandringens lengde: ca. 8 km.
  Vandringens varighet m/pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 450 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Levanto til Monterosso (tog til Vernazza)

 • Dag 5: Palmaria - Portovenere

  Først frokost i syv-tiden, så er det dags for å spasere til toget som i dag går til La Spezia. Vel fremme spaserer vi ned til havnen for å ta båt over til Plamaria (ca. 40 minutts båttur). Palmaria er en nydelig øy like utenfor Portovenere. På Palmaria skal vi følge en vandringsrute som både starter og ender i den lille havnen Torrizzo. Dagens vandring er ikke av de mest strabasiøse, men interessant for både historie- og geografi interesserte. Vi skal også ta båt over til vakre Portovenere. Vi får litt tid å se oss rundt her, før vi tar båten tilbake til La Spezia og toget herfra tilbake til Deiva Marina. Det vil bli tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  Vandringens lengde: ca. 6 km
  Vandringens varighet m/pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 200 meter mellom lavest og høyest
  Område: Båt fra La Spezia til Palmaria - båt fra Palmaria til Portovenere

 • Dag 6: Italia - Norge

  Vi sier på gjensyn til Deiva Marina, setter oss i bussen og vender nesen mot Milano. Vi har avreise kl. 16:30 med KLM, via Amsterdam tilbake til Norge.

Avganger, Vandring i Cinque Terre, Italia

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
19/5Bergen lufthavn FleslandHotel Albergo la MarinaPå forespørsel 14 850,-På forespørsel
19/5Stavanger lufthavn SolaHotel Albergo la Marina514 850,-Gå videre
19/5Oslo lufthavn GardermoenHotel Albergo la MarinaMer enn 814 850,-Gå videre

Informasjon


REISEFAKTA

Vandring Cinque Terre
6 dager / 5 netter


19. - 24. mai 2020, fra Bergen/ Oslo/ Stavanger 
Pris per person kr. 14 850,-


15. - 20. sept. 2020, fra Bergen/ Oslo
Pris per person kr. 13 400,-


INKLUDERT I GRUNNPRISEN PP.
•    Flyreisen Norge – Milano t/r
•    Buss t/r flyplass-hotell 
•    5 netter i dobbeltrom på hotell
•    5 frokost og 5 middag 
•    4 vandringer med lokal engelskspråklig vandreguide
•    Togtransport ifm. vandringer
•    Reiseleder fra Tide Reiser
 

EVENTUELLE TILLEGG PP. 
•    Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
•    Enkeltromstillegg kr. 2 200,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75,-
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.