Skip to main content

Vandring i Cinque Terre, Italia - Høstens tur er avlyst

 

Grunnet koronasituasjonen er høstens tur avlyst. Følg med på vår nettside for kommende reiser!

Bli med på vår fottur til Cinque Terre! Opplev et unikt kystlandskap med svingete og smale veier som fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær og gjennom olivenlunder. 

Det er ikke vanskelig å forstå menneskers fascinasjon over de fem fiskerlandsbyene, Cinque Terre. Med sine ørsmå og søte ansamlinger av fargerike hus – høyt oppe på klippene eller helt nede ved vannskorpen, er de virkelig et skue. De svingete og smale stiene fører deg inn mellom trær, lunder eller kanskje bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien.

De fem landsbyene ligger på Liguria-kysten, mellom La Spezia og Genova. Vi er på den italienske rivieraen på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tidligere var de fem landsbyene – Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore – kun tilgjengelig med båt. Fortsatt er det ingen bilveier som knytter byene sammen, og vi følger stiene som gjennom historien har vært den eneste landbaserte ruten mellom de fem byene.
Nytt av året er at vi inkluderer vandring på Portofinofjellet, som sies å være en av de vakreste rutene i området, samt billedskjønne Portovenere som ligger et steinkast fra Palmaria. Mens vi vandrer forteller vår lokale guide fascinerende historier om området og landskapet. Små kafeer og strandbarer bugner over av lokale småretter, bakervarer og god drikke. Her ligger alt til rette for å nyte det gode liv – med god samvittighet etter at dagens vandring har bidratt til å få opp pulsen.  

Nok en gang sjekker vi inn på det svært sjarmerende og familiedrevne hotellet i hyggelige Deiva Marina – som ligger 20 meter fra sandstranden. Her kan du nyte livet etter dagens vandring, med hjemmelagde måltider laget av lokale råvarer.

Cinque Terre fottur - dagsprogram 

Les mer om turen i vårt dagsprogram under. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge - Italia

  Vi flyr med KLM tidlig morgen fra Bergen, Oslo og Stavanger via Amsterdam til Milano. Her venter bussen og vi kjører til hotellet. Bussturen tar ca. 3 timer. Etter innsjekk er det anledning til å se nærmere på omgivelsene før felles middag på hotellet.

 • Dag 2: Portofinofjellet

  Dagen starter med frokost i syv-tiden før vi tar oss til Sestri Levante – og så videre til Santa Margherita med tog. Vi vandrer så avgårde til Salita Montebello, en liten gate rett bak bensinstasjonen, og etter vi har passert noen hus blir veien omgjort til esel-sti med oliventrær på begge sider. Etter en stund kommer vi frem til kapellet Nozarego, og får en nydelig utsikt over Tigullio-bukten. Vi fortsetter noen meter, før vi kommer til en av to stier som fører inn i Portofino-parken. Her blir det først en liten stigning før vi tar oss videre på esel-stien i eike- og furuskog, åpne sletter og forbi små vingårder. Etter en stund blir esel-stien omformet til bilvei, mest brukt av de som bor i området, som er en del av strekningen mellom Portofino Vetta og Portofino Mare. Vi følger retningen mot havet og veien videre nedover en nydelig rute mellom flotte villaer med velstelte hager i et billedskjønt landskap. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag nyter vi sammen på hotellet om kvelden.

  Vandring Portofinofjellet, ca. 5 km.
  Dette er en heldagstur hvor det blir lagt inn jevnlige pauser. Høydeforskjellene er ca. 300 meter mellom lavest og høyest. Området vi vandrer er fra Santa Margherita til Portofino.

  Vandringens lengde: ca. 5 km.
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 300 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Santa Margherita til Portofino

 • Dag 3: Riomaggiore

  Dagen starter med frokost i syv-tiden før vi også denne dagen starter med en liten togtur – i dag til landsbyen Corniglia, den eldste av de fem landsbyene. Herfra går vi til den hellige byen Volastra og til Volastra da Fiesse som skal være sentrum av det som kalles «den sjette Cinque Terre». Langs ruten går vi forbi oliventrær som er typisk for middelhavsområdet vi befinner oss i, samt drueranker. Vindyrking har nemlig spilt en stor rolle i området som en av hovednæringene. Etter en stund ankommer vi Manarola, og her skal vi ta toget videre og utforske vakre Riomaggiore. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag nyter vi sammen på hotellet om kvelden.

  Vandring Corniglia – Volastra – Manarola - Riomaggiore, ca. 5 km.
  Dette er en heldagstur hvor vi vandrer fra Corniglia til Volastra og Manarola. Derfra tar vi toget videre til Riomaggiore. Høydeforskjellene er ca. 400 meter mellom lavest til høyest.

  Vandringens lengde: ca. 5 km
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 400 meter mellom lavets og høyest
  Område: Fra Corniglia til Manarola (toget videre til Riomaggiore)

 • Dag 4: Vernazza

  Vi spiser frokost i syv-tiden. Deretter tar vi oss først til Levanto med tog. Her vandrer vi opp til toppen av fjellet – i flott fjellandskap store deler av vandringen. Vi vil blant annet passere noe som ligner små hytter i et terrasselandskap, samt et middelalderslott. Vi kommer ned i Monterosso og tar toget videre til Vernazza hvor vi tar oss tid til å nyte litt av «la vita bella». Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  Vandring Levanto – Punta Mesco – Monterosso – Vernazza, ca. 8 km.
  Også dette er en heldagstur. Vi vandrer fra Levanto til Monterosso, og tar deretter toget videre til Vernazza. Høydeforskjellene er ca. 450 meter mellom lavest og høyest

  Vandringens lengde: ca. 8 km.
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 450 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Levanto til Monterosso (tog til Vernazza)

 • Dag 5: Portovenere

  Som alle dager spiser vi først frokost i syv-tiden, før vi spaserer til toget som i dag går til La spezia. Vel fremme spaserer vi ned til havnen for å ta båt over til Plamaria (ca. 40 minutters båttur). Palmaria er en nydelig øy like utenfor Portovenere. Her skal vi følge en vandringsrute som både starter og ender i den lille havnen Torrizzo. Dagens vandring er ikke av de mest strabasiøse, men interessant for både historie- og geografiinteressert. Vi skal også ta båt over til vakre Portovenere. Vi får litt tid til å se oss rundt før vi tar båten tilbake til La Spezia og toget tilbake til Deiva Marina. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen. På kvelden samles vi for den siste fellesmiddagen på denne turen.
  Vandringens lengde: ca. 6 km
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 200 meter mellom lavest og høyest
  Område: Båt fra La Spezia til Palmaria - båt fra Palmaria til Portovenere

 • Dag 6: Italia - Norge

  Vi spiser en god frokost før vi setter oss på bussen og vender nesen hjemover. Vi har avreise fra Milano kl. 16.30 med KLM – via Amsterdam, tilbake til Norge.