Bli med på vår fottur til Cinque Terre!

Opplev et av Italias unike kystlandskap på svingete og smale veier, mellom fiken- og sitrontrær og gjennom olivenlunder.

Les mer i vårt dag-til-dag program og i reisefakta!

Dagsprogram

 • Det er ikke vanskelig å forstå menneskers fascinasjon over fiskerlandsbyene her ved Liguriakysten, sør for Genova og nord for La Spezia. Den italienske rivieraen, som dette også blir kalt.
  Med sine ørsmå og søte ansamlinger av fargerike hus ligger de og formelig klamrer seg fast, enten høyt oppe på klippene eller helt nede ved vannskorpen. De svingete og smale veiene og stiene fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, gjennom olivenlunder, eller kanskje til og med bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien.

  Vi bor i Deiva Marina, en hyggelig landsby som man finner en kort togtur nord for nasjonalparken Cinque Terre. Her skal vi nyte livet etter dagens strabaser på det hjemmekoselige og familiedrevne hotellet vi bor på. Vi blir sørget godt for - her serveres kun hjemmelagde måltider med tyngde på lokale råvarer.

 • Dag 1: Norge - Italia

  Vi flyr med SAS tidlig morgen fra Bergen, via København til Milano. Her venter bussen og vi kjører til hotellet. Bussturen tar ca. 3 timer. Etter innsjekk er det anledning til å se nærmere på omgivelsene før felles middag på hotellet.

 • Dag 2: Portofinofjellet

  Dagen starter med frokost i syv-tiden før vi tar oss til Sestri Levante – og så videre til Santa Margherita med tog. Vi vandrer så avgårde til Salita Montebello, en liten gate rett bak bensinstasjonen, og etter vi har passert noen hus blir veien omgjort til esel-sti med oliventrær på begge sider. Etter en stund kommer vi frem til kapellet Nozarego, og får en nydelig utsikt over Tigullio-bukten. Vi fortsetter noen meter, før vi kommer til en av to stier som fører inn i Portofino-parken. Her blir det først en liten stigning før vi tar oss videre på esel-stien i eike- og furuskog, åpne sletter og forbi små vingårder. Etter en stund blir esel-stien omformet til bilvei, mest brukt av de som bor i området, som er en del av strekningen mellom Portofino Vetta og Portofino Mare. Vi følger retningen mot havet og veien videre nedover en nydelig rute mellom flotte villaer med velstelte hager i et billedskjønt landskap. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag nyter vi sammen på hotellet om kvelden.

  Vandring Portofinofjellet, ca. 5 km.
  Dette er en heldagstur hvor det blir lagt inn jevnlige pauser. Høydeforskjellene er ca. 300 meter mellom lavest og høyest. Området vi vandrer er fra Santa Margherita til Portofino.

  Vandringens lengde: ca. 5 km.
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 300 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Santa Margherita til Portofino

 • Dag 3: Manarola - Volastra - Corniglia - Riomaggiore

  Dagen starter med frokost i syv-tiden før vi også denne dagen starter med en liten togtur – i dag til landsbyen Manarola. Herfra går vi til den hellige byen Volastra og til Volastra da Fiesse som skal være sentrum av det som kalles «den sjette Cinque Terre». Langs ruten går vi forbi oliventrær som er typisk for middelhavsområdet vi befinner oss i, samt drueranker. Vindyrking har nemlig spilt en stor rolle i området som en av hovednæringene. Etter en stund ankommer vi Corniglia, som sies å være den eldste av de fem landsbyene. Herfra skal vi ta toget videre og utforske vakre Riomaggiore. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag nyter vi sammen på hotellet om kvelden.

  Vandring Manarola – Volastra - Corniglia - Riomaggiore, ca. 5 km.
  Dette er en heldagstur hvor vi vandrer fra Manarola til Volastra og Corniglia. Derfra tar vi toget videre til Riomaggiore. Høydeforskjellene er ca. 400 meter mellom lavest til høyest.

  Vandringens lengde: ca. 5 km
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 400 meter mellom lavets og høyest
  Område: Fra Corniglia til Manarola (toget videre til Riomaggiore)

 • Dag 4: Levanto - Punta Mesco - Moterosso - Vernazza

  Vi spiser frokost i syv-tiden. Deretter tar vi oss først til Levanto med tog. Her vandrer vi opp til toppen av fjellet – i flott fjellandskap store deler av vandringen. Vi vil blant annet passere noe som ligner små hytter i et terrasselandskap, samt et middelalderslott. Vi kommer ned i Monterosso og tar toget videre til Vernazza hvor vi tar oss tid til å nyte litt av «la vita bella». Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen, og middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  Vandring Levanto – Punta Mesco – Monterosso – Vernazza, ca. 8 km.
  Også dette er en heldagstur. Vi vandrer fra Levanto til Monterosso, og tar deretter toget videre til Vernazza. Høydeforskjellene er ca. 450 meter mellom lavest og høyest

  Vandringens lengde: ca. 8 km.
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 450 meter mellom lavest og høyest
  Område: Fra Levanto til Monterosso (tog til Vernazza)

 • Dag 5: Palmaria - Portovenere

  Vi tar først toget til La Spezia i dag, for så å ta båt over til den vakre øya Plamaria (ca. 40 minutters båttur). Palmaria ligger like utenfor Portovenere, og her skal vi følge en vandringsrute som både starter og ender i den lille havnen Torrizzo. Dagens vandring er ikke av de mest strabasiøse, men vil gjerne bli en "høydare" for de som er glad i historie og geografi. Vi skal også ta båt over til nydelige, men ikke fullt så kjente, Portovenere.
  Vi får litt tid til å se oss rundt før vi tar båten tilbake til La Spezia og toget tilbake til Deiva Marina. Det blir tilrettelagt for individuell lunsj i løpet av dagen. På kvelden samles vi for den siste fellesmiddagen på denne turen.

  Vandringens lengde: ca. 6 km
  Vandringens varighet m/pauser: Heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 200 meter mellom lavest og høyest
  Område: Båt fra La Spezia til Palmaria - båt fra Palmaria til Portovenere

 • Dag 6: Italia - Norge

  Vi spiser en god frokost før vi setter oss på bussen som skal ta oss til flyplassen. Vi har avreise fra Milano kl. 11:40 med SAS– via København, tilbake til Bergen.

Avganger, Bli med på vår fottur til Cinque Terre!

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
15/9Bergen lufthavn FleslandHotel Albergo la MarinaMer enn 813 500,-Gå videre

Cinque Terre fottur - reisefakta
Periode:  20. - 25.  mai 2022
Avreisested:  Bergen lufthavn Flesland 
Pris per person kr. 12 700,-


Inkludert i grunnpris per pers.;
•    Flyreisen Bergen– Milano t/r
•    Buss t/r flyplass-hotell 
•    5 netter i dobbeltrom på hotell
•    5 frokost og 5 middag 
•    Innganskort Cinque Terre, regulert nasjonalparkområde
•   4 vandringer med lokal engelskspråklig vandreguide
•    Tog- og båttransport ifm. vandringer
•    Reiseleder fra Tide Reiser

Eventuelle tillegg per pers.; 
•    Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
•    Enkeltromstillegg kr. 1 900,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.