Skip to main content

Fjellvandring Nerja, Spania

Få med deg det beste fra våre tidligere vandreferier på Solkysten!
Unike vandringer som El Fuerte, El Cielo og Caminito del Rey er alle sammen med. Og trenger du en hviledag innimellom, er du selvsagt velkommen til det.

 

Nerja ligger ca. 50 km øst for Malaga, og er et ypperlig utgangspunkt for vandring om vinteren. Byen er også en relativt ny ferieby, og omtales gjerne som sjarmerende, vakker og rolig. Her er kontrastene passe store. Fra strandlinjen med sin nydelige promenade ved Middelhavet - til fjellene som ruver i bakgrunnen. På torget sitter "gamlekara" og diskuterer som alltid, og en gang i blant kimer klokkene i barokkirken fra 1600-tallet til messe. I byen går forretnings- og dagliglivet sin vante gang.

Vi bor behagelig på Parador de Nerja 4****

Ideen om paradorene kom til på 20-tallet, og gikk ut på å etablere hoteller for fritidsaktiviteter på unike steder, samt å ta vare på historiske bygninger og spanske mattradisjoner. Den aller første paradoren ble åpnet av kong Alfonso XIII i oktober 1928, og var nybygget. Etter hvert har Paradorene blitt en statlig del av turistsatsingen i Spania. Alle de 98 Paradorene har en gjennomgående god standard, samt noe unikt ved seg – som eksempelvis beliggenheten eller andre særegenheter. Flere av paradorene er som nevnt opprettet i gamle historiske bygninger, som slott eller klostre. Vår parador ligger nydelig til på en klippe over stranden i Nerja.

 

PROGRAM

DAG 1                    BERGEN – MALAGA – NERJA
Vi drar med Norwegians direkterute fra Bergen, og ankommer Malaga om ettermiddagen. Her venter vår buss for å ta oss til den vakre, pittoreske småbyen Nerja. Under oppholdet skal vi bo på et av Spanias mange paradorer, Parador de Nerja. Hotellet holder fire stjerner og ligger på en klippe ovenfor stranden Burriana på Spanias solkyst. Vi sjekker inn og puster ut. 
Hver kveld samles vi til middag i hotellets restaurant, og hver kveld vil det være en kort gjennomgang av neste dags program. 

DAG 2                    CAMINITO DEL REY
Vi begynner dagen med en busstur på et par timer til området hvor dagens vandring har sitt utgangspunkt. Hundre meter over elven Guadalhorce, i canyonen Desfiladerao del los Gaitanes, med sine mektige, loddrette og flere hundre meter høye fjellvegger - der henger Caminito del Rey. Hele stien er ca. 7,7 km lang, men ikke særlig krevende fysisk. Det er gjerne andre ting som derimot blir mer krevende på denne turen, for når man sier at stien "henger" så er det faktisk ment bokstavelig. Under finnes stort sett luft, samt restene etter den gamle stien. Og her skal vi vandre. 
Opprinnelsen til stien er fra 1905, da det ble bygget en anleggsvei for to kraftverk nede i gjelet. Stien fikk sitt navn da kong Alfonso XIII gikk den for å åpne demningen. Caminito del Rey betyr Kongens sti. Nå er stien renovert, trygg å ferdes på og gjenåpnet for turister som ønsker en annerledes og spektakulær vandring. Den nye stien ble åpnet i 2015, og består av plankegang med gjerder av stålvaiere. Stien er grundig festet til fjellveggen. Men en advarsel er på sin plass. Turen anbefales ikke dersom du har høydeskrekk.
Om man derimot ikke er redd for høyder vil nok dette bli en fantastisk opplevelse! Retur med buss tilbake til hotellet om ettermiddagen. 

DAG 3                     EL FUERTE
Vi skal vandre til El Fuerte, som er 976 meter over havet og det høyeste av fjellene bak Frigiliana. Vi går fra sentrum, gjennom byen til Castillo de Lizar og følger stien videre over Pinarillo Espeso til El Fuerte. Høydeforskjell på ca. 690 meter. Varihet ca. 4-5 timer. 
Dette fjellet har omtrent mytestatus i området, da det var her oppe byens mauriske befolkning søkte ly når kong Ferdinan og dronning Isabellas kristne hær nærmet seg i år 1492. Spanjolene brukte listige knep for å overvinne araberne, og bandt lykter på hundrevis av sauer som de sendte opp mot El Fuerte om natten. Araberne brukte alle brannbombene sine på å forsvare seg mot det de trodde var den spanske hæren, men ble neste morgen overrasket. Et stort og blodig slag fant dermed sted på El Fuertes topp, og så godt som hele Frigilianas befolkning ble utslettet. 

Det er en voldsom historie å ha i bakhodet på veien opp, ikke minst når man tenker på hvor ekstra krevende det må ha vært å bestige fjellet i frykt. Men turen opp byr også på noen unike utsyn, med stadig variasjon mellom Middelhavet og kystbyene - og den barske og øde nasjonalparken Sierra de Tejeda. Vandringen  har noen tøffe stigninger, men forutenom disse er den ikke krevende. 

DAG 4                    VANDRING ACEBUCHAL 
Vi starter dagen med en bussreise forbi Frigiliana og videre retning Torrox. Vi går av bussen der veien mot Acebuchal begynner, og det er også her vi blir plukket opp på slutten av dagen. Vi går langs denne veien, som er kjørbar men lite beferdet. Den snor seg frem ca. 3 km til Acebuchal Alto. Underveis tar vi oss tid til å snakke litt om området og historien. Fremme i Acebuchal gjør vi et lite stopp ved restauranten El Acebuchal. Her får vi i oss en liten forfriskning og smakebit, før vi så går videre forbi Capilla Antonio og stien oppover mot høydedraget. Denne følger vi opp til ca. 600-700 meter til en kryssende sti vi følger østover. Den går over i en kjørbar grusvei som vi følger til vi kommer til Venta Cebollera. Derfra går vi i et uttørket elveleie til Acebuchal. Vi tar samme vei tilbake som da vi kom, og blir hentet av bussen. Varighet på ca. 5 timer. Enkel å gå, men med litt stigning.

DAG 5                      EL CIELO
Vår buss venter og tar oss på en liten tur til Maro. Her er vårt utgangspunkt for dagens vandring og det er også her vi tar bussen tilbake til hotellet. Denne dagen skal vi bestige El Cielos topp! El Cielo, som kan oversettes til Himmelfjellet, er 1508 meter høyt og troner bakenfor Nerja i majestetisk prakt. Fjellets beliggenhet nær kysten gir en spesielt nydelig utsikt fra toppen. På veien opp passerer man noen ruiner og ubebodde hus, og på et tidspunkt kommer man til en liten rygg som strekker seg utover mot havet. Herfra åpenbarer plutselig hele kysten mot øst seg, og man se helt til Motril - faktisk helt til Sierra Nevada i klart vær! Her er det lurt å ta seg en liten pust i bakken, for nå starter alvoret. Fra ryggen går det pent bortover en liten stund, før vi kommer til det aller siste stykket som er bratt og hardt. Men opp kommer vi - og for en belønning vi får på toppen ved korset! En unik og spektakulær topptur. Denne turen er på 15 km totalt, har 1400 meter i høydeforskjell og tar ca. 7 timer. 

DAG 6                     VANDRING EL TORCAL 
El Torcal er et meget spesielt fjellparti som har et sjeldent geologisk landskap. Store områder med flate og avrundede kalksteiner, lag for lag opp på hverandre – som stabler med tallerkner. Et utrolig skue når det ikke er tåke. Vi drar fra hotellet med buss til naturparken El Torcal. Vi kjører i retning Malaga, og tar av i retning nord mot byen Antequera. Vel fremme tar vi først turen inn i informasjonssenteret for å få en orientering om naturparken. Etterpå går vi til startpunktet for de to godt merkede stiene gjennom området som er enkle og følge. Vi legger opp til individuell spasering, og alle møter ved bussen på et gitt tidspunkt.  

DAG 7                     FRIDAG
Av erfaring vet vi at mange liker å ha denne dagen til å ta seg rundt på egenhånd og gjøre sine egne opplevelser. Noen vil kanskje ta turen til de flotte og verdensberømte dryppsteinsgrottene i Nerja. Vi vil avtale fellesopplegget for denne dagen kvelden i forveien. 

DAG 8                     NERJA - MALAGA - BERGEN 
Det blir god tid til å nyte litt mer av Nerja etter eget ønske, før vi tidlig ettermiddag drar mot flyplassen i Malaga for vår direkte returreise til Norge. 

 

REISEFAKTA
Fjellvandring Nerja - Costa del Sol


8 dager / 7 netter

25.01 - 01.02 2020
 

Avreisested: 
Bergen lufthavn Flesland
På forespørsel fra Oslo lufthavn Gardermoen
 
Pris per person kr. 11 500,- 


Inkludert i grunnprisen per pers. ; 
* Fly Bergen - Malaga, t/r 
* Busstransport flyplass-hotell, t/r 
* 7 netter i delt dobbeltrom på Parador de Nerja
* 7 frokost, 7 middag, 5 matpakker til vandring
* Innganger/ billetter ihht. program 
* 5 vandringer, 4 med lokal vandreguide
* Reiseleder fra Tide Reiser

Eventuelle tillegg per pers. ;
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 2 200,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.