Fjellvandring i Nerja, Spania

Kan vi friste deg med fjellvandring i vakre Nerja? Unike vandringer som El Fuerte, El Cielo og Caminito del Rey er alle inkludert.

Nerja ligger omtrent 50 km øst for Malaga, og er et ypperlig utgangspunkt for vandring om vinteren. Byen er en relativt ny ferieby og omtales ofte som sjarmerende, vakker og rolig.
På turen Fjellvandring i Nerja, Spania er kontrastene store. Fra strandlinjen med sin nydelige promenade ved Middelhavet – til fjellene som ruver i bakgrunnen. På torget sitter «gamlekara» og diskuterer som alltid, og en gang iblant kimer klokkene i barokkirken fra 1600-tallet til messe. I byen går forretnings- og dagliglivet sin vante gang.

Overnatting på Parador de Nerja 

Ideen om paradorene kom til på 20-tallet, og gikk ut på å etablere hoteller for fritidsaktiviteter på unike steder, samt ta vare på historiske bygninger og spanske mattradisjoner. Den aller første paradoren ble åpnet av kong Alfonso XIII i oktober 1928. Etter hvert har paradorene blitt en statlig del av turistsatsingen i Spania.

Alle paradorene har en gjennomgående god standard, samt noe unikt ved seg – som eksempelvis beliggenheten eller andre særegenheter. Flere av paradorene er som nevnt opprettet i gamle historiske bygninger, som slott eller klostre. Vår parador ligger nydelig til på en klippe over stranden i Nerja.

Les mer om hotellet her! 

Fjellvandring i Nerja - Program

Les mer om turen i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen -. Malaga - Nerja

  Vi drar med Norwegians direkterute fra Bergen og ankommer Malaga om ettermiddagen. Her venter vår buss som skal ta oss til vakre Nerja hvor vi sjekker inn på Parador de Nerja.
  Hver kveld samles vi til middag i hotellets restaurant. Her vil vi også ha en gjennomgang av neste dags program.

 • Dag 2: Caminito del Rey

  Vi starter dagen med en busstur på et par timer til området hvor dagens vandring har sitt utgangspunkt. Hundre meter over elven Guadalhorce, i canyonen Desfiladerao del los Gaitanes - med sine mektige, loddrette og flere hundre meter høye fjellvegger - henger Caminito del Rey. Og da mener vi bokstavelig talt henger. Under stien, som er omtrent 7,7 km lang, er det stort sett luft, samt rester etter den gamle stien. Og det er her vi skal vandre.

  Opprinnelsen til stien er fra 1905, da det ble bygget en anleggsvei for to kraftverk nede i gjelet. Navnet «Caminito del Rey» - «Den lille Kongestien» - fikk sitt navn da kong Alfonso XIII foretok den offisielle åpningen av den nye onde del Guadalhorche-demningen i 1921. Nå er stien renovert, trygg å ferdes på og gjenåpnet for turister som ønsker en annerledes og spektakulær vandring. Turen er ikke særlig krevende fysisk. Derimot er dette ikke en tur for deg med høydeskrekk. Retur med buss tilbake til hotellet om ettermiddagen.

  OBS! Det er forbud mot krykker, rullestoler og gåstaver på denne turen.

 • Dag 3: El Fuerte

  Denne dagen skal vi vandre til El Fuerte, som ligger 976 over havet og det høyeste av fjellene bak Frigiliana. Vi går fra sentrum, gjennom til Castillo de Lizar og følger stien videre over Pinarillo Espeso til El Fuerte.

  El Fuerte har omtrent mytestatus i områder, da det var her oppe byen mauriske befolkning søkte ly når kong Ferdinan og dronning Isabellas kristne hær nærmet seg i år 1492. Spanjolene brukte listige knep for å overvinne araberne, og bandt lykter på hundrevis at sauer som de sendte opp mot El Fuerte om natten. Araberne brukte alle brannbombene sine på å forsvare seg mot det de trodde var den spanske hæren, og ble svært overrasket nesten morgen. Et stort og blodig slag fant dermed sted på El Fuertes topp, og så godt som hele Frigilianas befolkning ble utslettet.

  Turen opp byr på noen unike utsyn, med stadig variasjon mellom Middelhavet og kystbyene – og den barske og øde nasjonalparken Sierra de Tejeda. Vandringen har noen tøffe stigninger, men foruten disse er turen ikke krevende. Varighet ca. 4-5 timer.

 • Dag 4: Acebuchal

  Vi starter dagen med en bussreise forbi Frigiliana, i retning Torrox – og blir satt av der veien mot Acebuchal begynner. Det er også her vi blir plukket opp på slutten av dagen. Veien vi går langs er kjørbar, men lite beferdet – og strekker seg over omtrent 3 km til Acebuchal Alto. Underveis tar vi oss tid til å snakke litt om området og historien.

  Fremme i Acebuchal gjør vi et lite stopp ved restauranten El Acebuchal. Her får vi i oss en liten forfriskning og en smakebit, før vi går videre forbi Capilla Antonio og stien oppover mot høydedraget – før vi returnerer samme vei tilbake.

  Selve turen er enkel å gå, men med litt stigning. Varighet ca. 5 timer.

 • Dag 5: El Cielo

  Bussen kjører oss på en liten tur til Maro. Her er vårt utgangspunkt for dagens vandring, hvor vi skal bestige El Cielos topp! Fjellet er 1508 meter høyt og troner bakenfor Nerja i majestetisk prakt. På veien opp passerer vi noen ruiner og ubebodde hus, og på et tidspunkt kommer vi til en liten rygg som strekker seg utover havet. Her åpenbarer plutselig hele kysten mot øst seg, og vi kan faktisk se helt til Sierra Nevada i klart vær. Her er det lurt å ta seg en liten pust i bakken, da det siste stykket av turen er bratt og hardt. Men opp kommer vi – og for en belønning vi får på toppen ved korset! En unik og spektakulær tur på 15 km totalt. Varighet ca. 7 timer.

 • Dag 6: El Torcal

  El Torcal er et meget spesielt fjellparti som har et sjeldent geologisk landskap – med store områder med flate og avrundede kalksteiner. Vi drar fra hotellet med buss til naturparken El Torcal. Vel fremme tar vi først turen til informasjonssenteret for å få en ordentlig orientering av naturparken. Etterpå går vi til startpunktet for de to markerte stiene gjennom områder som er enkle å følge. Vi legger opp til individuell spasering, og alle møter ved bussen på et gitt tidspunkt.

 • Dag 7: Fridag

  Av erfaring vet vi at mange liker å ha denne dagen til å ta seg rundt på egenhånd og gjøre sine egne opplevelser. Noen vil kanskje ta turen til flotte og verdensberømte dryppsteinsgrottene i Nerja. Andre vil kanskje gjøre noe helt annet. Dette er opp til hver enkelt! Vi avtaler fellesopplegg for denne dagen, kvelden i forveien.

 • Dag 8: Nerja - Malaga - Bergen

  Det blir god tid til å nyte litt mer av Nerja etter eget ønske, før vi tidlig ettermiddag drar mot flyplassen i Malaga for vår direktereise hjem til Norge.