Flor & Fjære, 3 dager.

Velkommen til en flott tur til Rogaland og vakre "Flor & Fjære" utenfor Stavanger. Denne praktfulle blomsterøya er stedet der regnbuen traff jorda og hvor Dronning Sonja valgte å feire sin 70-årsdag!

Hele vinterhalvåret går med til å tenke ut ulike kombinasjoner, finne nye planter og blomster for å skape et fargesprakende, bugnende resultat som du nok ikke finner maken til noen andre steder! Ca. 50.000 blomster blir plantet. 

Det startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på øya Sør-Hidle. På et par tiår forandre øya seg fra en forblåst holme til en palmehage. Nå er det tredje generasjon som driver denne unike kombinasjonen av park og restaurant. Det blir en guidet omvisning i den praktfulle hagen, og vi får servert en flott og velsmakende lunsj. Nyt freden, blomstene, den gode maten og utsikten over sjøen. I tillegg skal vi på hjemveien få en guidet omvisning på Norges best bevarte middelalderkloster, Utstein kloster på Mosterøy. 

Vi bor på Thon Hotel Maritim i Stavanger, et hotell med en hyggelig atmosfære i sentrum av byen. 

 

Dagsprogram
Dag 1
:  Bergen - Stavanger
Dag 2:  Flor & Fjære
Dag 3:  Stavanger - Utstein kloster - Bergen 


Dag 1   Bergen - Stavanger
Avreise fra Bergen busstasjon. Det vil bli påstigning både på Nesttun, på fergekaien i Halhjem og i Sandvikvåg. Turen fortsetter så over Fitjar og Stord, gjennom Sveio og forbi Aksdal, til Arsvågen. Her tar vi fergen over ti Mortavika og kjører til Stavanger hvor vi sjekker inn på Thon Hotel Maritim for to netter. Hotellet ligger midt i byen, ved Breiavatnet. Det blir felles middag på hotellet om kvelden. 

Dag 2   Flor & Fjære
Vi har god tid til å nyte frokosten før vi skal avgårde på utflukt. Og i dag står turens høydepunkt på agendaen, blomsterøya Flor & Fjære. 
Her blir det omvisning i den praktfulle hagen og vi får servert en flott lunsj. På kvelden blir det felles middag på hotellet og, for de som vil, tid til en tur ut i Stavanger by. 

Dag 3   Stavanger - Utstein kloster - Bergen 
Etter en god frokost sjekker vi ut for denne gang, og setter kursen nordover mot Bergen. På veien drar vi innom Mosterøy for å få guidet omvisning på Norges best bevarte middelalderkloster, Utstein kloster. En fin opplevelse. Etter omvisning fortsetter vi videre til Mortavika med ferge over til Arsvågen, og videre via Stord til Sandvikvåg og ferge til Halhjem. Beregnet ankomst Bergen tidlig kveld. 


Reisefakta
3 dager / 2 netter

02. - 04. juli 2019

Pris per person kr. 5 600,- 

Inkludert i prisen per person: 
* Reisen i moderne turbuss
* 2 overnatting i delt dobbeltrom
* 2 frokost, 2 middag
* Omvisning samt lunsj på Flor & Fjære
* Guidet omvisning på Utstein kloster
* Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg per pers.: 
* Enkeltrom kr. 600,- 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Drikke til maten

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling)

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skriv/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem av Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.