Skip to main content

Madeira

Bli med til selve blomsterbuketten i Atlanterhavet!

Madeira er den vidunderlige, blomstrende og gjestfrie øya i Atlanterhavet. Med sitt milde klima, frodige landskap og sine ville fjell er øya et paradis. Her kan vi oppleve vakre fosser, fredede skoger, vannkanaler og en fantastisk flora. Nyt ferien på en øy som vi tror du vil ønske å komme tilbake til.

Les mer i vårt dagsprogram og reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Med sitt milde og subtropiske klima passer Madeira godt for folk i alle aldre, for her er det behagelig temperatur året rundt. Den grønne, frodige og flotte øya byr på elegante hoteller, høye fjell og dype daler, spennende utflukter, golf og god shopping. Vakre fotturer gjennom laurbærskog og langs levadaene vannveiene er en hyggelig aktivitet både for liten og stor.

  Vi bor på Hotel Girassol***+, som ligger flott til i Lido-området like utenfor Funchal, med kort vei til sjøen og hyggelige restauranter og barer. Hotell Girassol har gjennomgått en renovering i løpet av høsten 2016.
  Anlegget har fått ny hovedinngang, lobby og resepsjon. Hotellets restaurant er oppgradert, og den får i tillegg en hyggelig terrasse. Uteområdet ved bassenget er bygget helt om og der er kommet en ny bassengbar. Hotellet, med sitt hyggelige personale og service, innbyr til en avslappet og familiær atmosfære i vakre omgivelser. Du bor i bekvemme juniorsuiter, bestående av stue og separat soverom, alle med balkong.

 • Dag 1: Bergen - Madeira

  Vi flyr direkte fra Bergen til Madeira. Ved ankomst venter vår buss og vi kjører mot Funchal og vårt hotell, Girassol. Felles middag på hotellet.

 • Dag 2 - 6: Opplevelser på Madeira

  Etter frokost er vi klar for en uke på Madeira. Det er masse å gjøre på denne fine øyen og vår reiseleder hjelper selvsagt til med forslag til turer som vi kan gjøre sammen eller på egen hånd.

  Du kan bli med inn til hovedstadens sjarmerende bykjerne, med brosteinsgater og gamle bygninger i kolonistil, blandet med fine parker, et fantastisk, fargerikt marked og et mylder av restauranter og cafeer. Hva med å ta taubanen over Funchal og kjøre kurvslede nedover bakkene igjen? Er du interessert i fotball, kan et besøk i Cristiano Ronaldo-museet være av interesse. Han vokste opp i en fattig familie på Madeira, i et hjem hvor det ikke fantes penger til fotballsko. Det finnes ulike båtturer som går ut fra Funchal, der du kanskje får se både delfiner og hvaler. Det arrangeres ellers mange utflukter rundt om på øyen som du kan være med på. Det finnes flere museer, monumenter, kunstgallerier og hager å besøke. Er vi heldige, får vi også med oss en av øyas mange festivaler mens vi er der.

 • Dag 7: Espetada aften!

  Dagen forløper slik man selv ønsker. Men når kvelden kommer gjør vi oss klare til en ekte portugisisk kveld; Espetada-aften!
  Like utenfor Funchal ligger den trivelige gamle restauranten A Seta. Der hilser Carlos og hans team oss velkommen. De byr på en tradisjonell Madeiraaften med en tre retters middag med drikke til. Espetadas er meterlange grillspyd, som serveres hengende over bordene med herlig oksekjøtt krydret med laurbærblad, hvitløk og salt. Under middagen blir det først underholdning med fadosang og deretter får vi se et av Madeiras fartsfylte folkedanslag underholde.

 • Dag 8: Madeira - Bergen

  Nyt denne søndagen på Madeira som du selv ønsker. På ettermiddagen går ferden mot flyplassen og hjemreise direkte fra Madeira til Bergen.