Skip to main content

Førjulskos i Krakow

Krakow er storbyen som er verd mer enn ett besøk. Og har du vært der flere ganger allerede, men enda ikke opplevd førjulsstemningen, så er dét alene en god grunn til å dra tilbake. 

I Krakow får du blandingen av historie, kultur, deilig mat, arkitektoniske mesterverk, shopping og vakker natur. Førjulstiden her oser av nostalgi og romantikk med overflod av håndlaget pynt, kaker, duftende varm drikke og mange polske matspesialiteter servert fra boder på gaten. Prisnivået er hyggelig samtidig som kvaliteten er høy. Det er på markedsplassen, som er den eldste middelalder-plassen i hele Europa, man får med seg det beste av julemarkedet. 

Vi skal bo på flotte Vienna House Andel’s Cracow****, som ligger svært sentralt med markedsplassen i front og byens største shoppingsenter - Galeria Krakowska - like bak. Vi skal spasere med lokalguide i byen på en Byvandring julespesial, vi skal få lære kunsten å lage ekte polsk Pierogi, - og du får besøke noe av det ypperste av hva Krakow kan tilby av gastronomiske opplevelser på restaurant Szara Ges Krakow. Den siste kvelden slår vi til med en jødisk aften i det jødiske kvartalet Kazimierz. Hver dag får du egentid til å gjøre det du selv har lyst til. 

 

Program

Dag 1     Byvandring Julespesial & kulinarisk måltid på Szara Ges
Vi flyr direkte fra Bergen til Krakow, hvor vår buss venter. Den tar oss til vårt hotell, og vi får litt egentid etter innsjekk før vi møter opp i resepsjonen. Der venter en lokalguide som skal ta oss med på en fin Byvandring Julespesial i sentrum. Her får du med deg essensen i det tradisjonelle julemarkdet i Krakow by, som foregår på den gamle og vakre markedsplassen. Det er julen som står i sentrum for denne byvandringen, og her blire tid til å titte i boder og kose seg med en varmkopp glühwein eller to. Etter byvandringen får vi litt egentid, før det plutselig er kveld og vi skal dra til kveldens middag. Denne skal vi innta p åden prisbelønte restauranten, Szara Ges - en kulinarisk opplevelse! 

Dag 2    Vi lager - og spiser - den polske juleretten, Pierogi! 
Pierogi, eller piroger som vi gjerne sier på norsk, er en del av polsk historie og godt forankret i polsk mattradisjon. Man kan nesten si at piroger er for polakker som pizza er for italienere. Det er en enkel rett, men den tar tid å lage til flere. De fleste polakker har nostalgiske minner fra barndommens jul, når hele storfamilien var involvert i "pierogi-produksjonen". På utseende kan de små pakkene minne om italienske ravioli, men likheten stopper der. I dag skal vi få være sammen med en kyndig kokk som lærer oss å lage ekte piroger. Deretter skal vi selvsagt kose oss! Ettermiddagen har vi fri til å utforske på egenhånd, inntil vi møtes igjen på hotellet for dagens middag. 

Dag 3    Fridag & jødisk aften
Denne dagen kan du benytte akkurat slik du ønsker. Kanskje du vil brike all tiden på Galeria Krakowska for å gjøre unna julehandelen, eller trekke inn de siste inntrykkene fra julemarkedet. Eller sette deg ned og la livet passere mens du koser deg med en kopp deilig varm kakao? Uansett hva du velger vil nok tiden forsvinne fort. Når det nærmer seg kvelden gjør vi oss klar for å dra til det jødiske kvartalet, Kazimierz, for en hyggelig jødisk aften. En fin avslutningsmiddag. 

Dag 4   Hjemreise
Etter frokost sjekker vi ut og gjør oss klar for avreise til flyplassen for avgang kl. 11 tilbake til Bergen. 

 

Reisefakta

4 dager / 3 netter

Torsd. 05. - Sønd. 08. desember 2019

Pris per pers. kr. 7 490,- 

Inkludert i prisen per pers.: 
* Flyreisen Bergen-Krakow t/r (direkterute med Norwegian)
* Busstransport flyplass-hotell t/r 
* Busstransport til det jødiske kvartalet t/r
* 3 netter i delt dobbeltrom på Vienna House Andel's Cracow
* 3 frokost og 3 middag
   - inkl. gourmetmiddag på Szara Ges samt jødisk aften i Kazimierz 
Byvandring med lokalguide
* Pierogi matlagningskurs
* Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg per pers.:
avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* enkeltromstillegg kr. 1 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling)

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurseer, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.