Skip to main content

Vandring i Dolomittene, Italia

Bli med på fottur i Dolomittene! Opplev et vakkert og storslått landskap, kjent for sine mektige fjelltopper og grønne daler. 

Velkommen til de sjarmerende og naturskjønne italienske alper! Her skal vi vandre i et vakkert og storslått landskap, kjent for sine mektige fjelltopper og grønne daler. I landbyen Castello di Fiemme, Val di Fiemme, ca. 1000 m. o. h. sjekker vi inn på hyggelige Hotel Los Andes. Hotellvertinne Paola er en travel og blid dame med mange jern i ilden. Hun tilbyr vandringsturer til alle sine hotellgjester og leder selv de dalige vandreturene. 

Fottur i Dolomittene - hvor krevende er vandringene? 

På denne turen bør du være vant til å vandre, inneha god fysisk form og god kondisjon. Det er en fordel å ha vandret i lignende terreng tidligere, men ikke et krav. Det er til tider bratte opp- og nedstigninger som kjennes spesielt i benmuskulaturen. På flere av turene befinner vi oss på 2-3000 meters høyde over havet, noe du merker på luften. Vandreguiden tilpasser programmet best mulig for at vi skal få akklimatisert oss i forhold til høyden. For det meste vandrer vi i naturlandskap - på stier, stein, grus og gress. Det finnes ingen elementer av ekstrem karakteristikk på denne turen. 

Vandring i Dolomittene - dagsprogram

Les mer om dagsprogrammet for denne reisen under. 

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge - Milano - Castello di Fiemme

  Vi flyr med KLM via Amsterdam til Milano. Busstransport fra flyplassen til Castello di Fiemme, ca. 4 timer. Vi er fremme ved Hotel Los Andes på ettermiddagen, hvor vi sjekker inn og kan benytte dagen til å slappe og bli litt bedre kjent i området. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

 • Dag 2 - 7: Opphold i Castello di Fiemme - Vandringer i Dolomittene

  Vi har satt av 6 hele dager til vandring i dette praktfulle landskapet.
  Dersom man ikke ønsker å ta del i en vandring, er det helt greit. Castello di Fiemme er en koselige liten landsby med noen få butikker, barer og restauranter. I nabobygden, Cavalese - som man når til fots på ca. 30 minutter, finner man flere butikker og spisesteder men i tillegg også interessante severdigheter som f.eks. Palazzo della Magnifica Comunità di Fiemme. Dette var tidligere fyrstebiskopenes sommerresidens. Men, for de som ønsker å vandre hver dag vil reiseleder og vår kombinerte hotellvertinne og vandreguide, Paola, ta denne gjengen med på tur!

  Dagsprogram og turløype avhenger av vær og føre, og det er vandreguiden som avgjør hvor ferden går fra dag til dag.
  Under følger noen eksempler på turer som kan gjennomføres dersom været ligger til rette for det;

 • Pordoipasset (med heis)

  Vandreturen på Pordoipasset (2240 moh) over Canazei i Val di Fassa begynner med en tur i gondolbanen opp til det 2947 meter høye Sass Pordoi, ved den sørvestlige grensen i Sella-fjellets område. Herfra går det en sti opp til Pordoi-fjellpasset, og her begynner den alpine turløypen No 627 som fører til Rifugio Boè, som delvis følger Alta Via delle Dolomiti – “Dolomittenenes highway”. Her kan vi nyte et bisart “månelandskap”. Løype No 638 fortsetter i retning Piz Boè-fjellet med sitt kors på toppen, så videre til den lille trehytten Capanna Fassa som ligger på 3.156 meters høyde. Herfra er det en vakker 360 graders utsikt over Dolomittenes fjelltopper som Fanes, Marmolada og Sassolungo.

 • Lavazè- og Oclinipasset

  Ved foten av det hvite og det svarte hornet ligger Oclini passet på 1900 meters høyde. Vi begynner ved Lavazè passet (som er et perfekt cross country område om vinteren) og går til hytten Ora (1 time), deretter videre til Oclini passet (30 minutter). Inntil da er veien lett og uten store høydeforskjeller. Etter ytterligere tre kvarter, nå med bratt stigning, når vi frem til toppen av “Det Hvite Horn” med en storslått 360 graders utsikt, hvor vi kan iaktta den populære geologiske side av Bletterbach.

 • Alpe Cermis (med heis)

  Det spesielle landskapet omkring Lagorai er kjennetegnet ved en porfyr kjede (vulkansk steinart) og de mange fjellsjøer. Vår tur går fra Paion del Cermis (2240 moh) til toppen av Cimon del Tò della Trappola (2.480 moh). Her nyter vi den mest spektakulære utsikten Dolomittene kan by på; Pale di San Martino, Catinaccio, Latemar og breen Marmolada. Turen fører først forbi de fem små Bombassel-sjøene og så ned til sjøen Lagorai, som er den største i denne gruppen (28 meter dyp og 106 m2 stor). Denne turen varer 6-7 timer. Gondolbane og lift direkte fra Cavalese.

 • Val Venegia

  Dalen blir bredere og bredere, og de grønne beitemarkene står i flott kontrast til Pale di San Martino sine grå fjellvegger. Elven Travignolo renner fort i motsatt retning. Ca. en havltime senere fører stien til et nesten helt flatt område i Malga Venegiota for deretter å stige steilt og kontinuerlig til furuskogen. Litt etter møter man Pian della Vezzana og Cimon della Pala. Veien går videre til en bakke og fører til et fjellpass, hvor det finnes en koselig hytte ved bredden av en liten innsjø. Hytten heter Segantini, med fjellet, Cimon de la Pala, i bakgrunnen.

 • Val di Cembra

  Rullende åser, dype skoger og sjøer samt frodige grønne enger er typisk for Cembradalen. Dalen er også kjent for sine fruktbare jordarter og for å by på mye solskinn. Dette gjør dalen til et yndet sted for dyrking av vinranker. Her finnes derfor stor produksjon av høykvalitetsviner - samt utsøkt grappa. I denne dalen besøker vi et utsalgssted for kropp- og ansiktskrem, laget på lokale urter - og vi besøker en vingård, inkludert lunsj med vin til. En deilig dag!

 • Dag 8: Castello di Fiemme - Milano - Norge

  Etter en tidlig frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vår buss tar oss tilbake til flyplassen i Milano. Avreise sen ettermiddag med KLM, via Amsterdam til Norge.