Skip to main content

Sykkelferie og øyhopping i Kroatia

Se for deg Split.
Klar, blå himmel.
Et enda blåere hav.


Dere har ikke en gang lettet anker, men allerede føles livet litt lettere. Bagasjen stues på lugaren og sykkelshortsen tas på. Årets sykkelcruise i Dalmatias skjærgård kan begynne! 

Etter en deilig lunsj om bord ankommer dere Milna og får bli bedre kjent med det som skal bli ukens trofaste følgesvenn, sykkelen. Dere skal sykle 23 mil sammen så best å bli venner med en gang. Og det blir dere! Til tross for en tidvis verkende bakende, blir sykkelen høyt verdsatt. 

Sykkelen gir dere frihet til å utforske, til å se mer og lengre. På sykkelen tråkker dere oppover, dytter og oppmuntrer sidemannen. Og belønnes med en fantastisk utsikt. På sykkelen suser dere nedover, lekende lett ned tilbakelagte høydemetre, rett til stranden - og lar sanden, solen og havet gjøre underverker.

Om du har besøkt Kroatia tidligere, vet du at du lett kan la deg begeistre av et gjestfritt folk, vakre omgivelser og er prisnivå som legger til rette for å unne seg selv det lille ekstra. Da er du ikke i tvil om sjansen byr seg igjen - kanskje med jobben denne gang, på en litt annerledes team-building reise? Og selv om trening ikke er målet med turen, så bidrar de daglige sykkelturene til et styrket samhold og at dere kan nyte både mat og drikke med god samvittighet. 

Maten er fortreffelig, med friske oster, ferske urter og ikke minst deilige sjømatretter og gode, lokale viner.


Et flytende hotell 

Kanskje det er første gang du bytter ut hotellrommet med en flytende versjon? Da vil du oppdage at konseptet er fantastisk! Til tross for at du sjekker inn og pakker ut bare en gang, vil du likevel hver dag oppleve nye øyer, byer og strender. Og bølgene vugger deg i søvn om kvelden ...

Lugaren er ikke stor, men har det man trenger med eget bad/toalett og ikke minst air-condition, noe du absolutt vil sette pris på i varmen. Du tilbringer uansett mesteparten av tiden på land, om det er på sykkelturer, ruslende i sjarmerende smug på dagtid eller utforsker havnebyer på kveldstid sammen med ditt reisefølge. Og på dekk, såklart! - hvor du kan nyte slaraffenlivet i solsengen. Kanskje kapteinen annonserer et bade-stopp fra ripen? 

Høydepunkter fra turen

Dalmatias skjærgård er overraskende frodig. På øyen Brac sykler du gjennom furuskog, forbi vinranker og olivenlunder. Fikentrær kaster en behagelig skygge over deg når du tar en kort pause. Blant turens høydepunkter er også sykkeltur på øya Hvar, med sine fargerike marker av rosmarin og lavendel. Og du lar deg lett sjarmere av Starigrad, en av Kroatias eldste byer med tydelige tegn fra gresk kolonitid. I Omis ser du en imponerende festning, bygget for å forsvare lokalbefolkningen mot piratangrep. Sykkelen finner også veien til den idylliske og bortgjemte Sinivastranden, som ligger mellom klipper som stuper ned i havet. 

For en lykke!

 

Tide Reiser hjelper gjerne med planlegging og bestilling av gruppetur med sykkelferie og vandring på øyhopping i Kroatia.