Skip to main content

Høsten på Sjø og Land

Bli med over Sjø og Land! 

Vi inviterer til en innholdsrik og variert helg sammen med andre reiseglade. 

Vi skal med Fjordlines fine båt fra Bergen, via Hirtshals til Langesund. Vi sjekker inn for noen netter i det som regnes for Norges eldste by, Tønsberg. I følge Snorre var byen grunnlagt før år 871. Byen har et kulturelt mangfold hele sommeren med show og festivaler med kjente artister og skuespillere. Tønsbergs kulturliv er preget av byens rike historie og av stor aktivitet i fylkets nærings- og handelssentrum. Byen er også en av landets mest populære feriebyer sommerstid. Her skal vi bo flott og sentralt rett på bryggekanten. Vi skal ta turen med Colorlines bår over til Sverige og Strømstad - og Nordbysenteret like utenfor byen. Her kan du gjøre en god svenskehandel! Ferden tilbake til Bergen tar vi i vår moderne og komfortable turbuss. 


Dagsprogram

Dag 1   Bergen - Hirtshals
Avreise fra Bergen busstasjon. Vi kjører til Hurtigruteterminalen og sjekker inn på Fjordlines flott båt. På ettermiddagen kaster vi loss og kan hygge oss langs den vakre vestlandskysten. Det er er flere kafeer om bord. Om kvelden samles vi til buffetmiddag i Commander Restaurant. Drikke er inkludert.

Dag 2   Hirtshals - Langesund - Tønsberg
Vi samles til frokost om bord, og tidlig ettermiddag ankommer vi Langesund. Vi setter kursen mot Tønsberg der vi sjekker in på det meget flotte Quality Hotel Tønsberg. Hotellet ligger flott og sentralt, tett på alle sentrums fasiliteter - og har en fin utsikt over havnen. De ansatte tar godt vare på oss. Denne kvelden går de som ønsker sammen med reiseleder og spiser middag ute på en av byens restauranter. Det er også mulig å spise middag på hotellet (middag ikke inkl.). 

Dag 3   Tønsberg - Sandefjord - Strømstad - Tønsberg
Etter en god frokost kjører vil til Sandefjord og reiser med Colorlines båt over til Strømstad. Overfarten tar ca. 2.5 timer. Strømstad, grunnlagt 1676, er en liten by nord i Bohuslän, med en fantastisk skjærgård og flott natur. Strømstad ble i sin tid opprettet for at svenskene nord i Bohuslän ikke skulle reise til Norge for å handle... Det er dermed skjebnens ironi som har ført til at flere hundre tusen nordmenn nå reiser til Strømstad for å handle. Med et av Nordens største kjøpesentre er handelen mer rettet mot nordmenn enn de drøye 5000 innbyggerne i Strømstad. Det er nettopp til Nordbysenteret vi drar for shopping før vi kjører til Moss og tar "Bastøferga" til Horten. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet. 

Dag 4  Tønsberg - Bergen 
Etter en god frokost setter vi igjen kursen vestover, via Gol, Hemsedal, og Voss tilbake til Bergen. Vi er tilbake tidlig kveld.  

 

Reisefakta

4 dager/ 3 netter

Pris per person kr. 4 990,-

Inkludert i pris per pers.: 
* Reisen i moderne turbuss
* 1 overnatting i delt innv. lugar (Fjordline)
* 2 overnattinger i delt dobbeltrom
* 3 frokost, 1 buffetmiddag inkl. drikke (Fjordline), 1 middag på hotellet
* Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg per pers.: 
* Enerom og innv. enelugar kr. 900,- 
* Tillegg utv. lugar kr. 300,-
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å kunne gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.