Jentetur er bra for helsen!

Jentetur er bra for helsen! 

The Harvard Women’s Health Blog rapporterer at sosiale forbindelser påvirker helsen din nesten like effektivt som nok søvn og riktig kosthold. Kort oppsummert; en veldig god grunn til å dra på jentetur!

Det blir sagt at jenteturer er blant de reisene hvor vi jenter føler å ha oppleved mest - og det er de samme reisene vi husker aller lengst. Dagene er fylt med dype samtaler om all verdens temaer, og du kommer hjem uthvilt og lykkeligere! 

Kriterier for en vellykket jentetur:
1:  Bestill direktefly om det er mulig! 
2:  Forhåndsbestill luncher og middager så slipper dere usikkerhet, lavt blodsukker og fulle restauranter!
3:  Bo sentralt – så kan alle gå til og fra som de ønsker 
4:  God mix av aktiviteter, god vin og mat! «Yte for å nyte»  


Våre topp 5 vandre-destinasjoner for jentetur

1:  Cinque Terre 
Det er ikke vanskelig å forstå menneskers fasinasjon over de fem fiskerlandsbyene, Cinque Terre nord i Italia. Med sine ørsmå og søte ansamlinger av fargerike hus, høyt oppe på klippene eller helt nede ved vannskorpen, er de virkelig et skue. De svingete og smale veiene og stiene fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, olivenlunder, eller kanskje bak klestørken som flagrer i en hage langs vandringsveien. 
Cinque Terre gir et optimalt utgangspunkt for jenteturen, med vandreturer etter deres ønsker, nydelig italiensk mat og vin. Små cafeer og strandbarer bugner over av lokale småretter, bakervarer og god drikke. Her ligger alt til rette for å nyte det gode liv - med god samvittighet etter at dagens vandring har bidratt til å få opp pulsen. 

2:  Dolomittene
Det ultimate topptur-forslaget. Få steder kan skilte så mange selfie-points!

3:  Pilgrimsvandring til Santiago de Compostela
En pilegrimsferd er allsidig. Her kommer dere tett på det religiøse, kulturen, naturen, det sosiale og lokal mat og vin. Hva du ønsker å vektlegge er helt opp til dere. Men en ting er sikkert - det er en opplevelse for livet. 

4:  Vandring i Sierra Nevada
Mellom badestrendene i Malaga på den ene siden, og de snødekte toppene i fjellkjeden Sierra Nevada på den andre, finner vi de hvite sjarmerende landsbyene i solsiden. Husene er bygget i typisk berberstil, med flate tak. På avstand ser det ut som sukkerbiter. Tomatplantene klatrer oppetter de hvitkalkede husveggene, og de fleste balkongene har en overdådig blomsterprakt. Vandreturer legges opp etter ønske og guide kan skaffes og anbefales ;) På kveldene kan dere nyte det spanske kjøkken og lokal, fantastisk vin. Kanskje er dere heldig å få oppleve en flamencoforestilling også?
 
5:  Caminito del Rey og Puerto Banuz
Den ultimate turen for eventyrlystne jenter. Bo i Marbella og gå den spektakulære turen Caminito del Rey! Kan også kombineres med Ronda, shopping i Malaga eller andre aktiviteter. 
 

Hos Tide Reiser er vi spesialister på å få din jentetur til å bli den aller beste.
Spør oss om hjelp!