Julebyen Egersund - Årets tur er avlyst

På grunn av korona-situasjonen er dessverre denne turen avlyst. 

Visste du at vi har vår helt egen juleby her i Norge? 

Les mer i vårt program og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Julebyen Egersund har alt hva man kan forvente seg av et fullgodt julemarked.

  En ivrig dugnadsgjeng står fremdeles like godt på for å skape en unik julestemning i trehusbyen Egersund. I år er det den 17. julebyen som åpner i begynnelsen av desember.

  Julebykirken holder åpnet fra morgen til kveldstid. Men det er en nesten litt magisk stemning når kirkeklokkene ringer på ettermiddagen for å fortelle at nå er selveste Julebyen åpnet! Ganske sikkert møter du på nissene, som holder et lite show foran Nissehuset før de farter videre rundt i byen. De mange gode luktene og smakene fra de forskjellige salgsbodene setter deg garantert i riktig stemning. Mye sang og musikk fra forskjellige musikanter og korps, samt både voksen- og barnekor kan du også forvente deg.

  Gled deg til en alle tiders førjulstur!

 • Dag 1: Bergen - Egersund

  Vi drar fra Bergen busstasjon kl. 11, via Nesttun og videre på E39, via fergesambandene Halhjem-Sandvikvåg og Arsvåg-Mortavika. Ferden går videre forbi Stavanger og Jæren til "okka by", Egersund. Vi regner med å være fremme tidlig kveld. Det blir så innsjekk og vi samles igjen til felles middag på hotellet, Grand Hotel Egersund.

 • Dag 2: Julebyen Egersund, Berentsens Brygghus og Julebordsbuffet!

  Dette blir en dag fylt med kos og hygge! Vi starter med en god frokost, før vi begir oss ut på en liten spasertur. Vi skal bort til Berentsens Brygghus, som ble startet i 1895 av en fullskjegget seilskutekaptein - som hadde en plan for sin pensjonisttilværelse etter livet på sjøen. Mangfoldige tiår senere har bedriften utviklet seg fra å tappe 5000 flasker i året, til 5000 flasker på ett kvarter! Vi får høre mer om både skipperen, planen og bedriften på en fin omvisning i både bryggeri og destilleri, samt en festlig juleøl-fortelling fra historiske dager. I tillegg vanker det smaksprøver av både juleøl og akevitt.

  Etter brygghus-besøket benytter man tiden slik man selv ønsker. Kanskje noen vil sette seg inn på en kafe for litt lunsj, mens noen andre har lyst å handle julegaver. Man kan også slappe av på hotellet om man ønsker det.
  Kl. 16:00 kimer det i klokkene - og Julebyen åpner. Benytt gjerne hele ettermiddagen her!

  Om kvelden er det duket for Julebordsbuffet med deilig, varm julemat og godt tilbehør - og selvsagt et bugnende dessertbord! En verdig avslutning på dagen.

 • Dag 3: Egersund - Bergen

  Vi koser oss med frokost før vi sjekker ut og gjør oss klar for retur tilbake til Bergen. Beregner å være fremme tidlig kveld.