Førjulstur til Egersund

Bli med på en alle tiders førjulstur til 'okka by', Egersund!

Les mer i vårt program og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Egersund

  Vi drar fra Bergen busstasjon kl. 11, via Nesttun og videre på E39, via fergesambandene Halhjem-Sandvikvåg og Arsvåg-Mortavika. Ferden går videre forbi Stavanger og Jæren til "okka by", Egersund. Vi regner med å være fremme tidlig kveld. Det blir så innsjekk og vi samles igjen til felles middag på hotellet, Grand Hotel Egersund.

 • Dag 2: Julebyen Egersund, Berentsens Brygghus og Julebordsbuffet!

  Dette blir en dag fylt med kos og hygge! Vi starter med en god frokost, før vi begir oss ut på en liten spasertur. Vi skal bort til Berentsens Brygghus, som ble startet i 1895 av en fullskjegget seilskutekaptein - som hadde en plan for sin pensjonisttilværelse etter livet på sjøen. Mangfoldige tiår senere har bedriften utviklet seg fra å tappe 5000 flasker i året, til 5000 flasker på ett kvarter! Vi får høre mer om både skipperen, planen og bedriften på en fin omvisning i både bryggeri og destilleri, samt en festlig juleøl-fortelling fra historiske dager. I tillegg vanker det smaksprøver av både juleøl og akevitt.

  Etter brygghus-besøket benytter man tiden slik man selv ønsker. Kanskje noen vil sette seg inn på en kafe for litt lunsj. Vi anbefaler at du benytter tiden i de koselige og juledekorerte sentrumsgatene. Kanskje har du litt igjen av julehandelen?

  Om kvelden er det duket for julebordsbuffet med deilig, varm julemat og godt tilbehør - og selvsagt et bugnende dessertbord! En verdig avslutning på dagen.

 • Dag 3: Egersund - Bergen

  Vi koser oss med frokost før vi sjekker ut og gjør oss klar for retur tilbake til Bergen. Beregner å være fremme tidlig kveld.