Skip to main content

Julemarked i Lübeck

Lübeck, også kalt Hansaunionens Dronning, var den mektigste av Hansabyene. Fremdeles er det en praktfull gammel by med en vidunderlig avslappet og vennlig atmosfære. I desember forvandles byen til en «juleby». Ta en rusletur i de trange gatene og smauene, og sett deg ned på Niedereggers Conditori. Julemarkedet oser av tradisjon og kultur – samt julesnadder som Glühwein og marsipan...
 
Dag for dag-program

Dag 1: Bergen/Stavanger
Dag 2: Hirtshals - Lübeck
Dag 3: Lübeck
Dag 4: Lübeck
Dag 5: Lübeck - Hirtshals
Dag 6: Stavanger/Bergen

Detaljert dagsprogram

Dag 1: Bergen/ Stavanger - Hirtshals
Fremmøte på Bergen busstasjon senest kl. 11.45 på terminal sør, perrong P. Bussavgang kl. 12.00. Fremmøte Hurtigruteterminalen kl. 12:15. Vi reiser med Fjord Line sin flotte båt kl. 13:30.
Middag (julebord) om bord (inkl. drikke) for gjestene som går på i Bergen. Båten er innom Stavanger kl. 19:00, avg. kl. 20:00. Fremmøte i Stavanger senest kl. 19:00 ved billettluken.

Dag 2: Hirtshals – Lübeck
Vi spiser frokost om bord før ankomst Hirtshals kl. 08:00. Vi kjører på land og turen går gjennom Danmark, over grensen til Tyskland og vi stopper for litt grensehandel hos Otto Duborg på den tyske grensen før ferden går videre til Lübeck. Her sjekker vi inn på vårt hotell, Radisson Blu Senator Hotel. Hotellet er 5 stjerners og ligger bare noen skritt fra den gamle delen av Lübeck, få skritt unna Wakenitz naturreservat, Saltlagerbygninger og Museum Holstentor. Alle rom har wi-fi, romservice, kabel-TV, hårføner, safe og kaffe/te-koker. Hotellet har innendørs oppvarmet svømmebasseng. Vi samles til middag på hotellet.

Dag 3: Lübeck
Etter frokost blir det byrundtur med lokal guide som viser oss den koselige Hansabyen som på denne tiden er "julepyntet", noe som gir en egen atmosfære. Da dette er en gammel by må en del av rundturen foregå til fots. Med noen få unntak er Lübeck nydelig gjenoppbygd etter andre verdenskrig. Det enestående rådhuset, bygningsfasader, byporter og selv middelalderhospitalet ser ut som bilder fra en illustrert arkitekturhistorie som har blitt virkelig. Ettermiddagen er til fri disposisjon for på egen hånd å kunne besøke julemarkedene. Vi anbefaler et besøk på Niedereggers Conditori og Museum for å smake og kjøpe den verdenskjente marsipanen eller slappe av i kafeen med en godbit. Det var herfra marsipanen ble kjent verden over. Johann Georg Niederegger (1777-1856) grunnla bedriften som i dag fortsatt er i familiens eie der den ligger ovenfor Rådhuset i Breite Strasse og lager den lekreste marsipan i den beste kvalitet. På kvelden samles vi til middag på hotellet.

Dag 4: Lübeck
Dagen tilbringer vi i Lübeck. Julemarkedet på rådhustorget, som har tradisjon mer enn 350 år tilbake, og som nå også er i gågaten og på Koberg. Og det finnes mer. Besøk det spesielle kunsthåndsverkmarkedet i det middelalderske Heiligen-Geist hospitalet. I kirkehallen og i de små hyttene dufter det av jul og vafler, og ved foten av Jakobi kirken har julegløgg selgerne slått opp sine boder. Om kvelden drar vi til en typisk Lübeck restaurant, Brauberger zu Lübeck, tradisjonsrikt bryggeri og restaurant. Her koser vi oss med dagens middag.

Dag 5: Lübeck - Hirtshals
Hjemreisen går etter frokost gjennom Schleswig-Holstein med stopp på grensen til Danmark for å kunne handle. Videre gjennom Jylland og helt opp til Hirtshals der vi igjen går ombord i Fjord Line sin komfortable båt. Avgang kl. 20:00. Vi spiser middag ombord, julebord med drikke inkludert, og kvelden kan benyttes til å slappe av, ta seg en dans og to eller til å handle i tax free butikken.

Dag 6: Ankomst Stavanger/ Bergen
Båten ankommer Risavika ved Stavanger tidlig om morgenen, kl. 06:30. Tidlig frokost. De som skal videre til Bergen kan spise frokost og slappe av litt lenger. Ankomst Bergen kl. 12:30. 

REISEFAKTA JULEMARKEDSTUR TIL LÜBECK

Varighet
6 dager/ 5 netter

Avreisedato
6. til 11. des 2017

Avreisested/ tid
Bergen Busstasjon, terminal sør, perrong P kl. 12:00 (fremmøte kl. 11:45)
Bergen Hurtigruteterminalen kl. 13:30 (fremmøte kl. 12:15)
Stavanger Risavika kl. 20:00 (fremmøte kl. 19:00)

Pris
fra Bergen nok 9.380,-
fra Stavanger nok 8.880,-*

Inkludert i prisen
* Reisen med moderne turbuss 
* Båt Bergen/Stavanger - Hirtshals tur/retur i utvendig dobbellugar
* 3 overnattinger i dobbeltrom på hotell
* 5 middager, (4 for påstigende i Stavanger), 5 frokoster 
* Guidet bysightseeing i Lübeck 
* Reiseleder

Evt. tillegg i prisen per pers.
* Avbestillingbeskyttelse nok 500,-
* Enkeltromstillegg nok 2.200,-
* Enkeltlugar (utvendig) t/r nok 500,-
* Fakturatillegg 50,-

Valuta
EUR

Krever turen pass
Ja

 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet