Skip to main content

Knutholmen

En annerledes reise, i hjertet av vestnorsk kystkultur. 

Rundt den lille vågen ligger sjøbodene tett i tett. Flere av dem er over 100 år gamle, men restaurert i nyere tid. Restauranten vi skal spise i er en slik gammel sjøbod,- fraktet fra Bergen i 1880. I puben finner vi en fortøyningspullert som ble satt ned i år 1810. 

Det er lett å trives i de maritime omgivelsene på Knutholmen i Kalvåg. Den friske sjøluften gjør deg opplagt på dagen og døsig om kvelden. Den nydelige kortreiste maten får smaksløkene til å juble. Litt av den skal du få være med å fange selv, på krabbefiske om bord i MS Haugefisk. 
Om kvelden dekkes langbordet til krabbe-lag, med underholdning fra lokale artister attåt. 

Knutholmen er innlemmet i De Historiske, som er en uavhengig samling av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder. De Historiske har vokst på seg en viss prestisje over tid, og det er knyttet en god porsjon stolthet til det å få være med i dette gode selskap. 

Under oppholdet bor vi på hotellrom i sjøhus med frokost, lunsj og middag inkludert. Transporten er selvsagt en moderne turbuss fra Tide. 

 

PROGRAM

Dag 1        Bergen - Kalvåg, Knutholmen
Avreise fra Bergen busstasjon kl. 09:00, og vi kjører innom Åsane og Knarvik for påstigende. Ferden går så videre nordover, via Oppedal-Lavik fergesambandet. Videre til Førde, med stopp og individuell lunsj, før vi fortsetter via Svelgen og Bremanger til Kalvåg. Her finner vi sjarmerende Knutholmen - et fullverdig overnattings etablissement med god restaurant og en pub med herlig atmosfære. Selve overnattingen er på hotellrom i sjøhus. 
Vi regner med å være fremme på ettermiddag/ kveld. Til middag får vi servert deilig fiskesuppe med brød og smør. 

Dag 2        Krabbefiske og Krabbelag!
Etter en god frokost skal vi ta turen ut i havgapet med MS Haugefisk. Her er mye å se og mange historier som kan fortelles. Vi skal være med å dra krabbeteiner, og innholdet skal nytes på kveldens krabbelag! Vel fremme på land igjen blir det servert 2-retters varm lunsj - og etterpå har man tid til å se seg om i Kalvåg. Her er det flere spennende butikker som blant annet selger egenprodusert sjokolade, kjoler og tekstiler, smykker, kunst med mere. Man kan også ta turen innom ulike gallerier og museum.  
På ettermiddagen får man servert kaffe med tilhørende kaffemat og frukt. Og om kvelden er det duket for det store Krabbelaget! Her blir det langbord med servering av egenfisket, nykokt krabbe med alt nødvendig tilbehør. Underveis i måltidet får vi kulturelle innslag fra lokale artister. Utover kvelden vil baren være åpen, og dansegulvet ledig. 

Dag 3        Buavandring 
I dag skal vi holde oss på land. Etter vi har kost oss med frokost gjør vi oss klar for en historisk vandring gjennom 5000 år i Kalvåg. Vi skal rusle gjennom bygden, rundt vågen og legger inn et besøk på Vamråk sildesalteri. Sildesalteriet er i dag et museum, men det var Albert Vamråk som startet sildeforretning her i 1919. 
I tolv-tiden er det igjen duket for en deilig 2-retters varm lunsj, og deretter kan man fritt disponere tiden slik man selv ønsker. Kanskje du har lyst å unne deg litt deilig velvære på Carolas Buaspa & Sol? Et steinkast fra Knutholmen finner du et nytt og unikt spa-anlegg som byr på innendørs sydenstemning. I denne sjøboden finnes den perfekte sandstrand hvor du kan nyte sola hele dagen. Store badestamper både inne og ute ved sjøkanten. Buaspa tilbyr også SPA-behandlinger, infrarød badstu, oksygen-bar, ansiktsmasker med mere. Det vil igjen på ettermiddagen være servering av kaffe og kaffemat, før man på kvelden i 19-tiden inntar middagsbordet for 3-retter middag. Åpen bar, og anledning å svinge seg på dansegulvet. 

Dag 4        Kalvåg, Knutholmen - Bergen 
Vi spiser frokost før vi må ta farvel for denne gang. Avgang fra Knutholmen kl. 10, og vi følger samme kjørerute tilbake til Bergen. 
 

 

REISEFAKTA

4 dager / 3 netter

07. - 10. oktober 2019 

Pris per person kr. 6 500,-


Inkludert i grunnpris per pers.: 
* Reisen i moderne turbuss inkl. ferger og avgifter
* 3 netter på Knutholmen, i delt dobbeltrom
* 3 frokost, 3 middag, 2 lunsj samt 2 kaffe/ kaffemat
* 1 utflukt på Krabbefiske med guiding 
* 1 utflukt, Buavandring med guiding
* Krabbelag med lokalt kulturinnslag
* Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg per pers.: 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 900,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. 
Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.