Skip to main content

Kyst, fjord og fjell

Bli med på en  høstreise, fra ytterst i det barske havgapet til noen av Norges virkelige perler, Hjørundfjorden og Norangsdalen, samt utflukt med lunsj på sagnomsuste Hotel Union Øye.

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta! 

Dagsprogram

 • Vi bor på Knutholmen i Kalvåg, hvor du får dagsferske sjømatdelikatesser til middag – og på vakre Sagafjord Hotel hvor du nyter utsikten over de mektige Sunnmørsalpene. Sjekk inn – pust ut.

 • Dag 1: Bergen - Knutholmen

  Vi drar fra Bergen busstasjon, perrong P, kl. 9. Stopper i Åsane og Knarvik for påstigende før vi kjører videre nordover Oppedal og med ferge over til Lavik. Neste stopp er i Sande hvor vi får en enkel lunsj. Kjører så videre nord, forbi Førde og Svelgen til Bremangerlandet før vi ankommer Kalvåg og Knutholmen. En perle ytterst i havgapet. Her sjekker vi inn, og dagens middag blir en deilig skalldyrbuffet – dagsfersk.

 • Dag 2: Knutholmen - Sæbø og Sagafjord Hotel

  Vi får oss en god frokost før vi drar fra Knutholmen. Nå går ferden over til Måløy, og vil følger E15 langs Nordfjorden forbi Nordfjordeid helt inn til Grodås. Veien går videre nordover forbi Fyrde, før vi kjører inn mot Hjørundfjorden og Sæbø. Her finner vi Sagafjord hotel. Her er de gamle tømmerveggene, som du finner i deler av bygningen, over 200 år gamle!
  Utsikten er upåklagelig med de majestetiske Sunnmørsalpene som speiler seg i Hjørundfjorden.
  Vi slår oss til ro her i 2 netter, middag og frokost inkludert.

 • Dag 3: Liten utflukt til Hotel Union Øye inkl. lunsj

  Vi nyter frokosten vår og har det ikke travelt. I dag skal vi ta fergen over til Leknes og kjøre helt innerst i Norangsfjorden til Hotel Union Øye. Dette hotellet er kjent for å være et av Europas mest herskapelige hotell. Siden åpningen i 1891 har hotellet vært et attraktivt reisemål for blant annet kongelige og forfattere. Her skal vi kose oss med en 2-retters lunsj. Det blir også tid til å se seg rundt.

 • Dag 4: Sæbø - Bergen

  24. sept., torsdag
  Etter nok en deilig frokost gjør vi oss klar for avreise. Vi tar igjen fergen over til Leknes, kjører mot og forbi Øye og tar etter hvert fatt på det som ofte blir omtalt som Norges vakreste dal, Norangsdalen. På det smaleste punktet sies det å være ikke mere enn 2-300 meter mellom fjellveggene. I enden av dalen kjører vi videre mot Grodås, Stryn og Loen. Vi tar et liten stopp hos Bakar Jon på Byrkjelo, før vi kjører videre til Skei Hotel. Her stopper vi for en enkel lunsj. Veien videre er den samme som når vi reiste, via Førde og med ferge fra Oppedal til Lavik. Avstigning i Knarvik, Åsane og Bergen.