Skip to main content

Kyst, fjord og fjell

Bli med på en avslappende reise, fra ytterst i det barske havgapet til noen av Norges virkelige perler, Hjørundfjorden og Norangsdalen.

Vi bor på Knutholmen i Kalvåg, hvor du får smaker fra havets bord – og på vakre Sagafjord Hotel nytes utsikten over de mektige Sunnmørsalpene.  

Sjekk inn – pust ut ...

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Knutholmen

  Vi drar fra Bergen busstasjon, perrong P, kl. 9. Stopper i Åsane og Knarvik for påstigende før vi kjører videre nordover til Oppedal og med ferge over til Lavik. Neste stopp er på Sande kro hvor vi får servert varm lunsj. Kjører så videre nord, forbi Førde og Svelgen til Bremangerlandet før vi ankommer Kalvåg og Knutholmen. En perle ytterst i havgapet. Her slår vi oss til ro for to netter med middag, frokost og lunsj.

 • Dag 2: Knutholmen

  Vi får oss en god frokost før vi skal ut å se oss rundt. Her ligger sjøbodene tett i tett, flere av dem over 100 år gamle – men restaurert i nyere tid. Nå skal vi ut på en historisk vandring gjennom 5000 år i Kalvåg. Vi skal rusle gjennom bygden, rundt vågen og legger inn et besøk på Vamråk sildesalteri. Sildesalteriet er i dag et museum, men det var Albert Vamråk som starte sildeforretning her i 1919. Midt på dagen er det duket for 2-retters varm lunsj, og vi samles til felles middag om kvelden.

 • Dag 3: Knutholmen - Sæbø og Sagafjord Hotell

  Vi får oss en god frokost før vi drar fra Knutholmen. Nå går ferden over til Måløy, og vil følger E15 langs Nordfjorden med et stopp for lunsj i Nordfjordeid. Deretter går ferden via Grodås, og videre nordover forbi Fyrde før vi kjører inn mot Hjørundfjorden og Sæbø. Her finner vi Sagafjord hotel. Her er de gamle tømmerveggene, som du finner i deler av bygningen, over 200 år gamle!
  Utsikten er upåklagelig med de majestetiske Sunnmørsalpene som speiler seg i Hjørundfjorden. Middag i samlet lag om kvelden på hotellet.

 • Dag 4: Sæbø - Bergen

  Etter nok en deilig frokost gjør vi oss klar for avreise. Vi tar igjen fergen over til Leknes, kjører mot og forbi Øye og tar etter hvert fatt på det som ofte blir omtalt som Norges vakreste dal, Norangsdalen. På det smaleste punktet sies det å være ikke mere enn 2-300 meter mellom fjellveggene. I enden av dalen kjører vi videre mot Grodås, Stryn og Loen. Vi tar et liten stopp hos Bakar Jon på Byrkjelo, før vi kjører videre til Skei Hotel. Her stopper vi for å spise middag. Veien videre er den samme som når vi reiste, via Førde og med ferge fra Lavik til Oppedal. Avstigning i Knarvik, Åsane og Bergen.

Avganger, Kyst, fjord og fjell

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
16/8BussKyst, fjord og fjellMer enn 87 850,-Gå videre

Informasjon

16. – 19.  august 2021

Pris per pers.  kr.  7 850,-

Inkludert i grunnprisen per pers: 
•    Reisen med moderne turbuss
•    2 netter på Knutholmen i Kalvåg i delt dobbeltrom
•    1 netter på Sagafjord Hotel i delt dobbeltrom
•    3 frokost,  3 middag og 4 lunsj
•    Utflukter som beskrevet  i program
•    Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg per person: 
•    Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,- 
•    Enkeltromstillegg kr. 900,-


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. 
Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.