Skip to main content

Midtsommer i Värmland

Ack Värmland du sköna.. 
 

Denne delen av søta bror har en aura av sol og sommer over seg! Bli med til "Sola i Karlstad", til Nobels litteraturprisvinner, Selma Lagerlöfs, barndomshjem Mårbacka og til blomsterprakten i Rottneros Park. Vi glemmer heller ikke Sveriges "blå bånd", nemelig Gøta kanal og Gamla Linköping. 

I tillegg vil du på denne reisen få være med på klassisk svensk midtsommerfest! Midtsommerfeiringen i Sverige er et av de desidert største høydepunktene i den svenske festkalenderen. Her feires sommerens lengste dag og korteste natt - med deilig mat, blomster i håret samt selvfølgelig dans og allsang rundt midtsommerstangen. 

Dagsprogram
Dag 1: Bergen - Oslo 
Dag 2: Oslo - Karlstad
Dag 3: Rottneros Park og Selma Lagerlöfs Mårbacka
Dag 4: Karlstad - Göta kanal - Linköping 
Dag 5: Linköping og Gamla Linköping friluftsmuseum
Dag 6: Linköping - Ransäter - Midsommerfest
Dag 7: Ransäter - Oslo 
Dag 8: Oslo - Bergen 
 

Dag 1   Bergen - Oslo 
Vi drar fra Bergen busstasjon om morgenen, via Åsane terminal og Arna stasjon for påstigende. Vi fortsetter ferden over fjellet til Østlandet, med flere stopp underveis. Lunsj spiser vi på Bardøla høyfjellshotell. Vel framme i Oslo sjekker vi inn på Scandic Sjølyst hotell for middag ov overnatting. 

Dag 2   Oslo - Karlstad
Vi spiser en god frokost før vi tar fatt på reisen over til søta bror. Over grensen kommer vi inn i Värmland, og fortsetter  forbi Arvika til Karlstad ved Sveriges største innsjø, Vänern. Flere stopp og individuell lunsj underveis. I Karlstad bor vi to netter på First Hotell River C, frokost og middag inkludert. 

Dag 3   Rottneros Park - Selma Lagerlöfs Mårbacka. 
Vi koser oss med frokosten før vi gjør oss klar til opplevelser. I dag skal vi besøke den fabelaktige Rottneros Park, som har hele 22 hektar med flere nydelige blomsterhager og skulpturparker. Vår egen Gustaf Vigeland er i parken tilegnet sin egen plass, Vigelandsplatsen. Her står hans aller første granittkunstverk, skulpturen "Skremt". Skulpturen er et originalverk. Etter inntrykkene fra blomsterparken drar vi til nobels litteraturprisvinner Selma Lagerlöfs rike. Mårbacka er hennes barndomshjem, og stedet hun kjøpte tilbake i 1907, 18 år etter hun sist så det. Slik kom den bereiste forfatterinnen atter tilbake til sitt elskede Värmland. På Mårbacka får vi en omvisning, lunsj og tid til å se litt rundt på egenhånd. 

Dag 4   Karlstad - Gøta Kanal - Linköping 
Etter frokost går ferden videre sørøst, mot Linköping. Men før vi kommer så langt skal vi få være med på en herlig båttur på Göta kanal. Totalt er kanalen drøye 190 km. lang med 58 sluser. Vi får en ca. 4-timers seilas langs den vakre leden mellom Motala og Ljungsbro, med lunsj ombord. Vi passerer flere sluser og vi skal over akvedukten i Borensberg. 
I Linköping tar vi inn på Quality Hotel Ekoxen for to netter. Middag og frokost er inkludert. 

Dag 5   Gamla Linköping friluftsmuseum - fritid 
Først frokost, deretter skal vi ut og bli bedre kjent med Linköping, i sær friluftsmuseet Gamla Linköping. Her vandrer vi rundt i gamlebyen, og alt rundt oss er slik det var for 100 år siden.. En tidsreise uten sidestykke! 
Her får vi god tid til å se oss rundt. Vi holder også muligheten åpen for litt shopping i dag. Individuell lunsj, men felles middag på hotelle om kvelden. 

Dag 6    Linköping - Ransäter - Midsommerfest! 
Vi spiser frokost litt ekstra tidlig i dag - da vi har et stykke vei å kjøre. Vi skal til Ransäter, like nord for Karlstad, og vi bor på Hotell Selma Spa i Sunne en natt, med frokost og middag inkludert. Vi venter med å sjekke inn til ettermiddagen, for aller først skal vi ta turen til Ransäter Hembygdsgård. Her skal vi få delta i ekte svensk midtsommerfeiring. Svenskene feirer ikke nasjonaldagen slik som eksempelvis vi nordmenn gjør, men sommeren feirer de - og det gjør de til gangs! På denne hembygdsgården, som omtales som en av Sveriges vakreste, finner vi også flere museer. Vi nevner i fleng; Skomakeriet, Skogsmuseum, Bakarstugan, Mormors klädekammare, Kaffemuseet og mange flere. 
Selve feiringen er av det tradisjonelle slaget. Her får du et deilig lunsjmåltid med forskjellige typer sild, varmrett og salat samt kaffe og kake. Og selvsagt blir det allsang og dans rundt midtsommerstangen! Sett blomsterkransen på og kast deg med i dansen! Middagen tar vi i samlet lag vel tilbake på hotellet om kvelden. 

Dag 7   Ransäter - Oslo 
Etter en livlig gårsdag passer det godt å ta det litt rolig. Vi koser oss med en god frokost før det bærer avsted mot hjemlige trakter. En stopp for litt grensehandel og individuell lunsj blir det også før vi drar videre. På Scandic Sjølyst Hotell i Oslo spiser vi middag og overnatter. 

Dag 8   Oslo - Bergen 
Vi spiser turen siste frokost før vi tar fatt på hjemreisen over fjellet. Stopper underveis for lunsj på Vestlia Resort. Forventet ankomst Bergen tidlig kveld. 
 

Reisefakta
8 dager / 7 netter

16. - 23. juni 2019

Pris per person kr. 14 890,-

Inkludert i grunnprisen: 
* Reisen i moderne turbuss
* 7 overnattinger på hotell i delt dobbeltrom
* 7 frokost, 7 middag, 5 lunsj (dag 1,3,4,7 og 8). 
* Utflukter som beskrevet i program
* Innganger og arrangementer som nevnt i program
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per person: 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 2 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av ufortusette faktorere utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem av Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.