Skip to main content

Påske i Balestrand, Kviknes Hotell

Bli med for å feire påske i vakre Balestrand på Kviknes Hotell hvor familien Kvikne hatt vertskapsrollen siden 1877! 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under. 
 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Balestrand, Kviknes Hotell

  Avreise fra Bergen busstasjon kl. 09, med påstigning på Åsane terminal kl. 09:15 og
  Knarvik skysstasjon kl. 09:30. Kjører videre nordover og tar fergen fra Oppdal til Lavik, før vi følger Sognefjorden videre inn til vakre Balestrand. Vi sjekker inn på Kviknes Hotell og får servert lunsj like etter. Resten av denne ettermiddagen nytes slik man selv ønsker. Vi samles igjen til middag tidlig kveld i hotellets restaurant.

 • Dag 2: Omvisning i den engelske kirken, St. Olaf's church

  Vi koser oss med en deilig frokost i hotellets restaurant. I dag kan de som ønsker bli med på omvisning i den engelske kirken, St. Olaf’s Church, en kort spasertur fra hotellet. Kanskje får vi også en liten markering av høytiden her …? Kirken er bygget i stavkirkestil, fra 1897 og reist til minne om Margaret Sophie Green Kvikne. Hun kom til Norge som fjellklatrer, og giftet seg med Knut Kvikne. Dermed ble hun også deleier i Kviknes Hotel.
  Margaret var prestedatter fra England, men fant seg aldri til rette i den norske kirken med et luthersk rituale. Hennes siste ønske ble derfor at det skulle bygges en engelsk kirke i Balestrand. Da Margaret døde i 1894 satte mannen hennes, Knut, i gang arbeidet med kirken. Den stod ferdig etter 3 år. Kirken tilhører Church of England, og er underlagt biskopen av Gibraltar som er overhode for alle anglikanske kirker på det europeiske fastlandet. Vi går tilbake til hotellet for lunsj, og ettermiddagen har man til fri disponering. Middag spiser vi sammen tidlig kveld i hotellets restaurant.

 • Dag 3: Ciderhuset og spasertur i Balestrand

  Vi spiser en god frokost og nyter formiddagen i og rundt hotellets omgivelser. Etter lunsjen, som vi spiser på hotellet, skal vi ut å spasere et stykke. Omtrent 1.5 km fra hotellet ligger det velkjente Ciderhuset. Du har sikkert sett merkevaren «Balholm» på flasker med drikke av frukt og bær? Det er her disse hører hjemme, og her har arven med å lage cider gått videre fra grunder og bestefar, Andreas Eitungjerde - til barnebarnet Åge, som driver Ciderhuset i dag. Her destilleres og produseres musserende cider på den tradisjonelle måten. Gardsbutikk finner du også her, som har lov å selge cider og fruktvin inntil 22 vol % alkohol - men man finner også andre varer som bøker om cider, matminne av frukt og bær – og forskjellige andre ting etter sesong.
  Vi får omvisning samt smaksprøver av 3 forskjellige cider. I tillegg vil butikken være åpen for handel. Etterpå spaserer vi tilbake. Påskemiddagen nyter vi i samlet lag tidlig kveld på hotellet.

 • Dag 4: Balestrand - Bergen

  Vi koser oss med frokosten før vi gjøre oss klar for hjemreise. Returen går via fergesambandet Dragsvik – Vangsnes, og videre via Myrkdalen til Voss, hvor vi stopper for en enkel lunsj før vi kjører videre til Arna, Åsane og Bergen.