Skip to main content

Påske i havgapet, Knutholmen

En annerledes påsketur, i hjertet av vestnorsk kystkultur!  

Rundt den lille vågen ligger sjøbodene tett i tett. Flere av dem er over 100 år gamle, men restaurert i nyere tid. Restauranten vi skal spise i er en slik gammel sjøbod, - fraktet fra Bergen i 1880. I puben finner vi en fortøyningspullert som ble satt ned i år 1810.  

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Knutholmen

  Avreise fra Bergen busstasjon 09:00, og vi kjører innom Åsane og Knarvik for påstigende. Ferden går så videre nordover, via Oppedal-Lavik fergesambandet. Vi stopper i Lavik for en enkel lunsj, før vi fortsetter forbi Førde, via Svelgen og Bremanger til Kalvåg. Her finner vi sjarmerende Knutholmen – et fullverdig overnattings etablissement med en god restaurant og en pub med herlig atmosfære. Selve overnattingen er på hotellrom i sjøhus. Vi regner med å være fremme ettermiddag/ kveld. Til middag får vi servert deilig fiskesuppe med brød og smør..

 • Dag 2: Egentid til det du vil

  Dagen står til fri disposisjon. Etter nok en deilig frokost, har du kanskje lyst å unne deg litt deilig velvære på Carolas Buaspa & Sol? Et steinkast fra Knutholmen finner du ett nytt og unikt spa-anlegg som byr på innendørs sydenstemning. I sjøboden finnes den perfekte sandstrand hvor du kan nyte sola hele dagen. Store badestamper både inne og ute ved sjøkanten. Buaspa tilbyr også SPA-behandlinger, infrarød badstu, oksygen-bar, ansiktsmasker med mere. Om du ikke vil på Buaspa, har Kalvåg andre interessante ting å tilby. Her er flere spennende butikker som blant annet selger egenprodusert sjokolade, kjoler og andre tekstiler, smykker, kunst med mer. Vi samles til lunsj midt på dagen, og felles middag om kvelden.

 • Dag 3: Havfiske og krabbelag

  Etter en god frokost skal vi, om været tillater det, ta turen ut i havgapet med MS Haugefisk. Her er mye å se og mange historier som kan fortelles. Vi skal være med å dra krabbeteiner, og innholdet skal nytes på kveldens krabbelag! Vel fremme på land igjen blir det servert 2-retters varm lunsj, og etterpå har man benytte tiden slik man vil. Det blir sjømatsbuffet i samlet lag om kvelden.

 • Dag 4: Buavandring og sildesalteriet

  I dag skal vi holde oss på land. Etter vi har kost oss med frokost gjør vi oss klar for en historisk vandring gjennom 5000 år i Kalvåg. Vi skal rusle gjennom bygden, rundt vågen og legger inn et besøk på Vamråk sildesalteri. Sildesalteriet er i dag et museum, men det var Albert Vamråk som startet sildeforretning her i 1919. På dagen blir det 2-retters varm felles lunsj, og vi samles til middag om kvelden.

 • Dag 5: Knutholmen - Bergen

  Vi spiser frokost før vi må ta farvel for denne gang. Avgang fra Knutholmen kl. 10, og vi følger samme kjørerute tilbake til Bergen med et stopp i Sande for en enkel lunsj.