Skip to main content

Påske på Gamlaværket

I Sandnes sentrum, like ved jernbanestasjonen og den koselige gågaten, Langgata, ligger et av Norges mest særpregede hotell og restauranthus - GamlaVærket Gjestgiveri & Tracteringssted. Dette er mer enn et hotell – det er en historie, og beretningen ligger godt bevart i veggene. 

Sandnes Tag- og Mursteens-Fabrique startet opp her i 1783 som den første industribedriften i Rogaland. Med sin produksjon av tegl- og potterivarer la dette grunnlaget for utviklingen som forvandlet det lille ladestedet Sandnes til en større moderne by. Fabrikken ble på folkemunne etter hvert kalt Gamlaværket. Her skal vi bo godt og spise deilig mat!

I tillegg skal vi foreta noen interessante besøk ut i nærområdet. På vår vei sørover til Sandnes stopper vi i vakre Rosendal for en lett lunsj på Fjordhotellet. Videre skal vi til Egersund og få omvisning på Fayancemuseet, som en gang i tiden var Norges største steintøyprodusent – og vi spiser en deilig lunsjbuffet på Grand Hotel. Påskeaften drar vi til Hå Gamle Prestegård, for omvisning og en lett lunsj. På returen drar vi innom Moster Amfi for en omvisning og lunsj også her.


 

P R O G R A M


DAG 1         BERGEN BUSSTASJON – GAMLAVÆRKET 
Skjærtorsdag  
Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P, kl. 10.00. Turen i dag, går via Rosendal Fjordhotel, der vi spiser lunsj. Vi fortsetter sydover til Sandnes og Gamlaværket hvor vi skal bo under vårt opphold. Vi samles til middag senere. 
 

DAG 2        EGERSUND FAYANCEMUSE OG LUNSJ PÅ GRAND HOTEL
Langfredag 
Vi spiser frokost før vi setter oss i bussen og drar til «okka by» - skjønne Egersund. Her skal vi besøke Egersund Fayancemuseum og få en fin omvisning. Vi får høre historien om det som startet opp som «Feyers Potteri» og ble til byens hjørnesteinsbedrift. 
I tillegg til å være en viktig havneby, var Egersund også kjent for sin produksjon av steintøy til både hverdag og fest. Den første industribedriften i Egersund ble grunnlagt av Johan Feyer, og het i starten «Feyers potteri». Den skiftet så navn til A/S Egersunds Fayancefabriks Co. – og forsynte det norske folk med steintøy i hele 132 år! Etter omvisningen drar vi for å spise en deilig påskebuffet på Grand Hotel Egersund, før det bærer av sted tilbake til Sandnes og Gamlaværket. På returen tar vi den vakre kystveien forbi Ogna og Vigrestad. Vi koser oss med middag og sosialt samvær på hotellet om kvelden
 

DAG 3        UTFLUKT TIL HÅ GAMLE PRESTEGÅRD
Påskeaften 
Vi nyter frokosten, denne morgenen har vi god tid. Den som ønsker det, kan ta en liten handletur i gågaten utenfor. Sent på formiddagen drar vi på utflukt til Hå gamle prestegård, i Hå kommune. Denne gamle prestegården er i dag en kunst- og kulturinstitusjon som holder hus i et gammelt, tradisjonsrikt og vernet anlegg. Den første prestegården ble bygget i 1630 – den gang som privat prestegård og ble driftet slik frem til 1919. Vi spiser en lett lunsj her og får en orientering om utstillingene. På loftet finnes også en interessant kunstbutikk man kan besøke. Om kvelden samles vi  igjen på Gamlaværket, til middag.


DAG 4        HJEMREISE VIA MOSTER AMFI  
Første påskedag  
En deilig frokost skal vi ha, før vi sjekker ut og setter kursen nordover mot Bergen. Turen går i dag via fergeleiet Mortavika-Arsvågen, videre via Aksdal og til Bømlo via trekantsambandet – hvor vi stopper på Moster Amfi for lunsj og en omvisning. I tillegg til selve Mostraspelet finnes det her forskjellige musikal-oppsetninger hvert år. Vi kjører videre over Stord og er tilbake på Bergen busstasjon tidlig kveld.


 

R E I S E F A K T A

Påske på GamlaVærket 
4 dager / 3 netter

18. – 21. april 2019

Pris per person kr. 6.200,-

Inkludert i prisen per person: 
•    Reisen i moderne turbuss t/r
•    3 netter i delt dobbeltrom
•    3 frokost, 3 middag og 4 lunsj
•    Omvisning på Egersund Fayancemuseum
•    Inngang og introduksjon på Hå Gamle Prestegård
•    Omvisning på Moster Amfi

Eventuelle tillegg per person: 
•    Enkeltromstillegg kr. 900,-
•    Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.