Skip to main content

Påskemarked Rostock

Årets påsketur går til kysten av Østersjøen, til havnebyen Rostock med den vakre, gotiske og pastellfargete mursteins-arkitekturen. Etter en lang vinter vekker årets første folkefest våren til liv i byen. Det syder av glade mennesker og god stemning! 

Vi skal på det store påskemarkedet i Rostock. Markedet strekker seg helt fra Neuen Markt ved Univerisitetsplassen helt til tårnet, Kröpeliner Tor. Her ligger opplevelsene og oppdagelsene tett i tett. Her er boder med smakfulle Rostock-spesialiteter, her er kunstmalere og håndtverkere, karuseller og berg-og-dalbaner, for ikke å glemme stemningsfull musikk!
Et enormt påske-egg og et enda større påske-tre, pyntet etter alle kunstens regler, pryder plassen. 

Vi skal bo sentralt på det skjønne hotellet Die Kleine Sonne. Herfra kan man enkelt ta seg ut i byens trivelige gater på handel og vindusshopping, se på folk og liv fra fortauskafeene eller nyte en god lunsj på en av de mange restaurantene. Vi vil også bli bedre kjent med byen på en by-sightseeing. Vi spiser middag i samlet lag hver dag, enten på hotellet eller på en av byens trivelige restauranter. Dagsprogram
Dag 1:  Bergen/Stavanger - Hirtshals
Dag 2:  Hirtshals - Rostock 
Dag 3:  Påske i Rostock 
Dag 4:  Påske i Rostock
Dag 5:  Rostock - Hirtshals
Dag 6:  Stavanger/Bergen 


Dag 1   Bergen/ Stavanger - Hirtshals
Avreise fra Bergen busstasjon til Hurtigruteterminalen. Her går vi ombord i Fjordline. Ha gjerne med en liten overnattings bag. Den store kofferten kan stå innelåst i bussen under overfarten. Om kvelden samles vi til en felles middag i buffetrestauranten (inkludert drikke). Vi ankommer Stavanger utpå kvelden og tar med våre gjester derfra. Videre utover kan man kose seg med dans og god musikk i salongen, handle i taxfree butikken eller kanskje bare slappe av. 

Dag 2   Hirtshals - Rostock 
Vi spiser frokost før vi ankommer Hirtshals, og fortsetter gjennom Danmark og over grensen til Tyskland. Vi gjør stopp underveis på veien til Rostock. I Rostock sjekker vi inn på Die Kleine Sonne Hotel, som ligger sentralt i byen. Vi spiser middag i samlet lag på hotellet. 

Dag 3   Buss sightseeing og Rostock Påskemarked 
En god frokost på hotellet før vi gjør oss klare for en rundtur i Rostock. Den beste måten å se byen på, er med buss. En dyktig lokalguide følger med. Rostock Universitet var det første i Nord-Europa (1419), noe som fikk stor betydning for østersjøområdet. Også som Hansaby har Rostock hatt en sentral rolle opp gjennom tidene.
Resten av dagen er satt av til å oppleve det store påskemarkedet og det dette har å tilby.

Dag 4   Rostock Påskemarked
Rostock er en stolt hansaby, og var i Hansatiden den viktigste tyske havnebyen langs Østersjøen. Handelstradisjonene her er sterke, og det kommer ekstra godt til syne i de forskjellige tradisjonelle markedene som holdes her. 
Påskemarkedet strekker seg gjennom hele gågaten, Kröplinerstrasse, som er smykket med vakre hus fra 16-1700- tallet. Her finnes mange forskjellige boder hvor du kan smake på lekre spesialiteter fra Rostock, som Warnemünder Räucherfisch (røykefisk), Rostocker Rauchwurst, grønnkål med knackpølse, varm saueost og varm eplemostterte samt mye mer. Du kan handle unik kunst produsert på stedet eller bare spasere rundt og nyte den herlige atmosfæren!

Dag 5   Rostock - Hirtshals 
Vi tar farvel med Rostock og begir oss nordover igjen. Vi gjør stopp underveis, samt tar oss tid til litt grensehandel, før vi fortsetter ferden gjennom Danmark opp til Hirtshals. Vi går om bord i Fjordline på kvelden, og som på utreisen spiser vi middag i samlet lag i buffetrestauranten (inkludert drikke). 

Dag 6   Stavanger/ Bergen 
Vi nyter frokosten ombord, mens vi seiler langs vestlandskysten. Tidlig morgen ankommer vi Stavanger og Bergen på ettermiddagen.

 

Reisefakta
6 dager/ 5 netter

Periode
17. - 22. april 2019

Pris 
Fra Bergen kr. 9 490,- per person.
Fra Stavanger kr. 9 110,- per person


 

Inkludert i grunnprisen, per person: 
* Reisen i komfortabel turbuss
* 2 netter i dobbel innv. lugar (over pianobar), Fjordline
* 3 netter på hotell i delt dobbeltrom, Die Kleine Sonne
* 5 frokost, 5 middag (4, for påstigende i Stavanger) 
* Guidet sightseeing med buss i Rostock (engelsk el. skandinavisktalende guide)
* Påskemarked i Rostock
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg, per person: 
* Enkeltrom og enkel innv. lugar t/r kr. 2 000,-
* Enkeltrom og enkel utv. lugar t/r kr. 2 600,- 
* Utv. lugar t/r kr. 600,- 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.