Skip to main content

Peer Gynt Spelet

Opplev det kjente og kjære Peer Gynt Spelet! 
Gå ikke glipp av denne dramatiseringen av et av Ibsens aller mest kjente verker og en av Norges største kulturskatter - midt i Peer Gynts rike, Gålå i Gudbrandsdalen. En opplevelse av de sjeldne! 


Årets regi står en av Norges mest anerkjente regissører for, nemlig Marit Moum Aune. Hun har satt sammen sitt drømmelag, og et annet grep hun har gjort i samråd med kunstnerisk leder, Ellen Horn, er å invitere arkitektkontoret Snøhetta til å stå for det romslige uttrykket. Et vannspeil, som fyller hele sceneområdet, vil visuelt smelte sammen med Gålåvatnet og gi publikum enda større nærhet til teaterstykket

Skuespillere i oppsetning 2019 er

Peer Gynt:....................Pål Christian Eggen
Peer Gynt (dans):......Silas Henriksen
Mor Åse:.......................Ågot Sendstad
Solveig:..........................Grete Sofie Borud Nybakken
Dovreguppen/
Hegstadbonden/  
Begriffenfeldt:............Fritjov Såstad
Den grønnkledde/
Ingrid:.............................Charlotte Frogner

…samt 60 fantastiske lokale amatørskuespillere!

 

P R O G R A M

DAG 1   Avreise til Dalseter Hotell
Avreise fra Bergen busstasjon perrong P, kl. 09:00. Videre fra Åsane terminal kl. 09:15. Fortsetter til Voss, og videre til Aurland og Sognaporten det vi spiser dagens lunsj. Videre til Lærdal over Filefjell - Beitostølen - Jotunheimvegen til Dalseter hotell. Hotellet har vakker beliggenhet i Espedalen. Felles middag kl. 19:00.

DAG 2   Utflukt og Peer Gynt Spelet
Etter frokost blir det uflukt med bussen i Peer Gynt rike. Vi er tilbake til hotellet i god tid før lunsj kl. 13:30. Kaffe og kringle kl. blir servert kl. 17:00, før det blir avreise til Gålå og den store begivenheten!

Det unike ved Peer Gynt er at det åpner for sansene våre til en verden der fantasi og virkelighet sammen gir oss et bilde av oss mennesker. Vi vet at Ibsen ofte brukte levende modeller og historier fra virkeligheten når han skrev sine stykker. Kanskje dette er en av grunnene til at han fortsatt spilles så ofte og er aktuell for oss i dag? Han bygde sine verker på på virkeligheten slik han så og opplevde den. Ibsen brukte autentiske Peer, og han brukte eventyr fra Gudbrandsdalen. Det er nettopp her Peer Gynt hører hjemme. Ta plass og nyt unik teaterkunst i særdeles passende omgivelser! 

Når vi kommer tilbake etter spelet, får vi servert nattmat på hotellet (midnatt).

DAG 3   Hjemreise
Etter en god fjellfrokost setter vi kursen vestover. Denne gang kjører vi nordover Gudbrandsdalen til Otta - Vågåmo - Lom over Sognefjell til Sogndal. Videre Leikanger hvor vi stopper ved Leikanger fjordhotell og spiser dagens middag. Fortsetter videre til Hella og ferge til Vangsnes. Videre til Vik og over Vika fjell til Voss og Bergen. 

 

R E I S E F A K T A
Peer Gynt Spelet på Gålå

3 dager / 2 netter
08. - 10. august 2019

Pris per person 4.900,-


Inkludert i prisen per person
-
Reisen i moderne turbuss t/r
- Fullpensjon; 2 frokoster, 2 middager (hvorav 1 nattmat), 3 lunsj
- Kaffe & Kringle før avreise til spelet
- Billett til Peer Gynt Spelet på Gålå
- Reiseleder fra Tide Reiser

Ev. tillegg i pris per person
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
- Enkeltromstillegg kr. 600,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75,-
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å kunne kjøre turen.