Skip to main content

Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela

Kom tett på det kulturen og historien, naturen, det sosiale og lokal mat og vin – bli med på vår pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela!

Pilegrimsvandring hadde opprinnelig en religiøs betydning, men i dag er det like gjerne en søken etter ro, tid til å tenke og reflektere, få nye inntrykk og oppleve en annen kultur. Vandring er den beste form for avkobling og på denne turen kan du velge om du vil gå «alene» eller ha selskap fra andre.

Et nettverk av pilegrimsruter samles i byen Santiago de Compostela, og alle disse rutene beskrives som små bekker som til slutt utgjør en stor elv. Du kan følge ruten i månedsvis eller velge ut etapper av ruten. På denne pilegrimsvandringen har vi valgt ut noen av de vakreste strekningene langs ruten. Bli med å vandre gjennom koselige landsbyer, over åpne sletter, gjennom frodige nøtteskoger og blant flotte vinranker. Målet og veien er den samme. Når vi nærmer oss Santiago de Compostela – ser spirene, de majestetiske bygningene og kronglete smau – er ingen uberørt. Byen har et mangfold av kirker, historiske bygninger, museer og restauranter. Kontrasten mot freden på veien er stor, men ikke mindre sjarmerende for det.

Pilegrimsvandring - hvor krevende er turen?

Denne turen gir alle en mulighet til å være med. Dagsetappene ligger mellom 14 og 25 km, og totalt skal vi gå 75 km (fordelt på fire vandredager). Bussen transporterer bagasjen vår fra hotell til hotell. Trenger du en pause en dag, er det ingenting i veien for å hoppe over en vandring og sitte på med bussen frem til dagens mål.  Reiseleder går alltid oppsatt rute; sammen med baktroppen. 

Les om hvordan Heidi opplevde pilegrimsvandringen vår i Vagabond.

Pilegrimsvandring - dagsprogram

Les mer om turen Pilegrimsvandring fra Léon til Santiago de Compostela i vårt dagsprogram under.  

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge - Bilbao

  Tidlig på morgenen flyr vi fra Bergen, Oslo og Stavanger (via Amsterdam) til Bilbao.  Der venter vår transferbuss som vil ta oss til vårt behagelige hotell i Léon, en busstur på ca 4 timer. Felles middag på hotellet.

 • Dag 2: Astorga

  Vi tar bussen til Orbigo. Herfra begynner vandringen til Astorga. Vi bor på hotell sentralt i byen. Om ettermiddagen blir det tid å se nærmere på byens katedral, biskopspalass og romerske ruiner. Felles middag på hotellet.

  Vandring Puente de Orbigo-Astorga, 16 km.
  Fint og flatt terreng, med noen få små bakker. Innimellom går vi i skog, men for det meste i åpent landskap. Gode stier, tidvis litt asfalt. Astorga ligger på en høyde.

 • Dag 3: Ponferrada

  Bussen går til Riego de Ambros. Vi går i behagelig nedstigning mot Molinaseca og avslutter i Ponferrada. Felles middag på vårt hotell.

  Vandring Riego de Ambros-Ponferrada, ca 14 km.
  Fin nedstigning fra Riego til Molinaseca, en koselig liten by med flere muligheter for lunsj. Herfra er det fin vandring forbi vinranker og litt kastanjeskog. Hovedsakelig åpent landskap, forholdsvis flatt mellom Molinaseca og Ponferrada.

 • Dag 4: Sarria

  Bussen kjører oss til Triacastela. Vi vandrer herfra til Sarria - hvorpå vi blir plukket opp av bussen og kjørt siste stykket til Portomarrin. Felles middag på hotellet.

  Vandring Triacastela-Samos-Sarria, 25 km
  Første 1,5 km ut fra Triacastela går stien langs bilveien, før en flott sti snor seg gjennom landsbyer og skoger fulle av nøtter. Her er kastanjer, valnøtter og eikenøtter. I Samos kan man spise lunsj på benker langs elven, og nyte synet av det vakre klosteret som landsbyen er bygget opp rundt. Turen fra Samos til Sarria går hovedsakelig gjennom skog, siste delen ute i åpent lende, en del asfalt. Flott tur, men en lang marsj for mange.

 • Dag 5: Santiago de Compostela

  Ferden går videre til Leboreiros med buss. Vi går så fra Leboreiros, via Melide, til Arzua. Bussen tar oss så med det siste stykket til Santiago de Compostela til et hyggelig hotell hvor vi skal bo to netter. Felles middag på hotellet denne kvelden.

  Vandring Leboreisros-Melide-Arzua, 20 km
  Fint og flatt terreng mellom Leboreiros og Melide, røsslyng og gyvel blomstrer om høsten. Terrenget videre til Arzua går gjennom skog og landsbyer. Fint terreng å gå i, endel bakker opp og ned.

 • Dag 6: Santiago de Compostela

  Etter frokost skal vi på sightseeing i Santiago, sammen med en lokal guide. Vi avslutter turen ved katedralen slik at de som ønsker det kan oppleve pilegrimsmessen midt på dagen. Dagen kan fritt benyttes til å utforske denne vakre byen. Denne kvelden spiser vi middag ute på restaurant, ikke langt fra hotellet.

 • Dag 7: Santiago de Compostela - Bilbao - Norge

  Tidlig avreise mot Bilbao flyplass, en busstur på ca. 7 timer, for vår avgang tilbake til Norge. Mellomlanding i Amsterdam før vi er vel tilbake på kvelden.

Avganger, Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
3/9Bergen lufthavn FleslandPilgrimLeon-SantiagoMer enn 814 990,-Gå videre
3/9Oslo lufthavn GardermoenPilgrimLeon-SantiagoMer enn 814 990,-Gå videre

Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela - Reisefakta

 Kunne du tenke deg å bli med på pilegrimsvandring? Les mer om priser, avreisesteder og perioder under. 

Perioder:
18. - 24. mai 2020 (fra Bergen, Stavanger og Oslo) - Kansellert på grunn av Korona-situasjonen
03. - 09. september 2020 (fra Bergen og Oslo)
7 dager / 6 netter

Pris per person kr. 15 490,- 

Inkludert i grunnprisen
* Flyreise t/r Norge - Spania
* Busstransport og følgebuss/bagasjetransport i henhold til program
* 6 netter i dobbeltrom på hotell
* 6 frokost, 6 middag (vin og vann inkl. til middag), samt måltid på fly.
* Utflukt med lokalguide i Santiago de Compostela
* Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg i pris per pers.
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500
* Enkeltrom kr. 2.200,-

Fakturagebyr kr. 75,- per bestilling.

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet