Skip to main content

Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela

En pilegrimsferd er allsidig. Her kommer du tett på det religiøse, kulturen, naturen, det sosiale og lokal mat og vin. Hva du ønsker å vektlegge er helt opp til deg. Men en ting er sikkert - det er en opplevelse for livet.

Et nettverk av pilegrimsruter samles i byen Santiago de Compostela og alle disse ruter beskrives som små bekker som til slutt utgjør en stor elv. Man kan følge ruten i månedsvis eller velge ut etapper av ruten. Vi har valgt ut noen av de vakreste strekningene langs ruten. Vi vandrer gjennom koselige landsbyer, over åpne sletter, gjennom frodige nøtteskoger og blandt vinranker. Målet og veien er den samme. Likevel, når vi nærmer oss Santiago de Compostela, ser spirene, de majestetiske bygningene og kronglete smau – er ingen uberørt. Byen har et mangfold av kirker, historiske bygninger, museer og restauranter. Kontrasten mot freden på veien er stor, men ikke mindre sjarmerende for det.

Pilegrimsvandring hadde opprinnelig en religiøs betydning, men i dag er det like gjerne en søken etter ro, tid til å tenke og reflektere, få nye inntrykk og å oppleve en annen kultur. Vandring er for mange den beste form for avkobling og på denne turen kan vi velge om vi vil gå "alene" eller ha selskap med andre. Og trenger du en pause kan du hoppe over en vandring og sitte på med bussen frem til dagens mål. Santiago de Compostela er en sjarmerende og levende by og selve gamlebyen står på Unescos verdensarvliste. Katedralen dominerer blant byens muséer, historiske bygg, universitet, markedsplass, trange smau og de mange kaféer og restauranter. Vi har nok heller aldri sett så mange pilegrimstaver og skjell noe annet sted i verden.

Hvor krevende er turen?
Denne turen gir alle en mulighet til å være med – det eneste kravet er at du har et åpent sinn, er ydmyk og nysgjerrig. Våre dagsetapper ligger mellom 14 og 25 km. Totalt 75 km fordelt på fire vandringer. Bussen transporterer bagasjen vår fra hotell til hotell. Om du ønsker å gå en kortere etappe eller ha en dags pause, sitter du på med vår sjåfør. Reiseleder går alltid oppsatt rute, og går alltid med baktroppen.
 

Les om hvordan Heidi opplevde turen vår i Vagabond.

 

Dagsprogram
Dag 1 Norge - Bilbao - Leon (busstransfer 340 km)
Dag 2 Puente de Orbigo – Astorga (vandreetappe 16 km)
Dag 3 Riego de Ambros – Pontferrada (vandreetappe 14 km)
Dag 4 Tricastela – Samos – Sarria (vandreetappe 25 km)
Dag 5 Leboreiros – Melide - Arzua (vandreetappe 20 km)
Dag 6 Santiago de Compostela
Dag 7 Santiago – Bilbao - Norge (busstransfer 580 km)


Dag 1 Norge – Bilbao
Tidlig på morgenen flyr vi med KLM fra Bergen, Oslo og Stavanger, via Amsterdam,  til Bilbao.  Der venter vår transferbuss som vil ta oss til Leon, en busstur på ca 4 timer. Vårt hotell i Leon er Hotel Silken de Leon****. Felles middag på hotellet.

Dag 2 Astorga
Vi tar bussen til Orbigo. Herfra begynner vandringen til Astorga. Vi bor sentralt i byen på Hotel Ciudad de Astorga****. Om ettermiddagen blir det tid å se nærmere på byens katedral, biskopspalass og romerske ruiner. Felles middag på hotellet.

Vandring Puente de Orbigo-Astorga, 16 km.
Fint og flatt terreng, med noen få små bakker. Innimellom går vi i skog, men for det meste i åpent landskap. Gode stier, tidvis litt asfalt. Astorga ligger på en høyde.

Dag 3 Ponferrada
Bussen går til Riego de Ambros. Vi går i behagelig nedstigning mot Molinaseca og avslutter i Ponferrada. Vi bor på hyggelige Hotel Castillo de Ponferrada. Felles middag på hotellet.

Vandring Riego de Ambros-Ponferrada, ca 14 km.
Fin nedstigning fra Riego til Molinaseca, en koselig liten by med flere muligheter for lunsj. Herfra er det fin vandring forbi vinranker og litt kastanjeskog. Hovedsakelig åpent landskap, forholdsvis flatt mellom Molinaseca og Ponferrada.

Dag 4 Sarria
Bussen kjører oss til Triacastela. Vi vandrer herfra til Sarria - hvorpå vi blir plukket opp av bussen og kjørt siste stykket til Portomarrin og tar inn på Hotel Duerming Villa de Sarria. Felles middag på hotellet.

Vandring Triacastela-Samos-Sarria, 25 km
Første 1,5 km ut fra Triacastela går stien langs bilveien, før en flott sti snor seg gjennom landsbyer og skoger fulle av nøtter. Her er kastanjer, valnøtter og eikenøtter. I Samos kan man spise lunsj på benker langs elven, og nyte synet av det vakre klosteret som landsbyen er bygget opp rundt. Turen fra Samos til Sarria går hovedsakelig gjennom skog, siste delen ute i åpent lende, en del asfalt. Flott tur, men en lang marsj for mange.

Dag 5 Santiago de Compostela
Ferden går videre til Leboreiros med buss. Vi går så fra Leboreiros, via Melide, til Arzua. Bussen tar oss så til Santiago de Compostela hvor vi tar inn på Hotel Compostela Santiago. Hotellet ligger i gåavstand til gamlebyen i Santiago de Compostela, og her bor vi to netter. Vi spiser felles middag på hotellet.

Vandring Leboreisros-Melide-Arzua, 20 km
Fint og flatt terreng mellom Leboreiros og Melide, røsslyng og gyvel blomstrer om høsten. Terrenget videre til Arzua går gjennom skog og landsbyer. Fint terreng å gå i, endel bakker opp og ned.

Dag 6 Santiago de Compostela
Etter frokost skal vi på sightseeing i Santiago, sammen med en lokal guide. Vi avslutter turen ved katedralen slik at de som ønsker det kan oppleve pilegrimsmessen midt på dagen. Dagen kan fritt benyttes til å utforske denne vakre byen. Denne kvelden spiser vi middag ute på restaurant, en kort spasertur fra hotellet.

Dag 7 Santiago de Compostela - Bilbao - Norge
Tidlig avreise mot Bilbao flyplass, en busstur på ca. 7 timer.  Avgang med KLM sen ettermiddag. Vi gjør kun én mellomlanding, i Amsterdam, før vi er vel tilbake i Norge på kvelden.

 

REISEFAKTA
Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela 
7 dager/ 6 netter

18. - 24. mai 2020

Pris per person kr. 15 490,- 


Inkludert i grunnprisen
* Flyreise t/r Norge - Spania
* Busstransport og følgebuss/bagasjetransport i henhold til program
* 6 netter i dobbeltrom på hotell
* 6 frokost, 6 middag (vin og vann inkl. til middag), samt måltid på fly.
* Utflukt med lokalguide i Santiago de Compostela
* Reiseleder fra Tide Reiser

Evt. tillegg i pris per pers.
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500
* Enkeltrom kr. 2.200,-

Fakturagebyr kr. 75,- per bestilling.

 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet

 

 

 

Avganger, Pilegrimsvandring fra Leon til Santiago de Compostela

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
18/5Bergen lufthavn FleslandPilgrimLeon-SantiagoPå forespørsel 15 490,-På forespørsel
18/5Stavanger lufthavn SolaPilgrimLeon-Santiago315 490,-Gå videre
18/5Oslo lufthavn Gardermoen PilgrimLeon-Santiago615 490,-Gå videre