Skip to main content

Reisetreff Flåm og Fretheim Hotell

"Når du kjem heim, so gå ned til bryggja,
                     stikk handi di ned i Sognefjorden, knip åt og sei; 
                                                                              - Eg skal helsa frå Sivle". Denne hilsenen skal Flåms store sønn Per Sivle ha bedt sin venn om å ta med tilbake til sitt kjære Sogn. Forfatteren var også skaperen av den vakreste morshyllesten i norsk litteratur, «Den fyrste song»..      
Og det er her i Flåm vi skal bo, på ærverdige Fretheim Hotel. I dag er hotellet stolt medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder, og her blir vi godt ivaretatt. Kortreiste smaker, spektakulære utsikter mot fjord og fjell – samt interiør og innretning som tar deg tilbake i tid. 

I løpet av vårt opphold tar vi deg med på spennende utflukter til Aurland skofabrikk, Undredal stavkirke samt et mini-fjordcruise. Vi skal også ta dere gjennom en presentasjon av vår første reisebrosjyre for 2020! Om kvelden kan de som ønsker svinge dansefoten på Seniordans.   
 

Program

Dag 1      Bergen - Flåm og Fretheim Hotel
Buss fra Straume kl. 13, og Vestkanten kl. 13:10. Påstigning busstasjonen kl. 13:30. Påstigning Åsane kl. 13:40. Påstigning Arna kl. 13:50, og påstigning Voss kl. 14:40. Vi kjører via Vossevangen, Stalheim og Gudvangen til Flåm og Fretheim Hotel. Beregnet ankomst ca. 16:30. Vi sjekker inn og får tid til å gjøre oss litt kjent med hotellet og nærområdet, før vi igjen samles. Vi skal nå få en presentasjon av hotellet, med historiske tilbakeblikk. Kl. 19 inntar vi restauranten for kveldens middag. Etter middagen vil det bli arrangert en times Seniordans, og utover kvelden kan man hygge seg i sosialt samvær.  

Dag 2      Opplev Aurland og Undredal - Presentasjon Brosjyreslipp 2020! 

Etter en god frokost skal vi på utflukt. Vi drar langs fjorden, til Aurland, en liten busstur på ca. 10-15 min. Her går vi om bord i båt, som skal ta oss fra Aurland til Undredal. En vakker båtreise på ca. 15 minutt.
Ved ankomst Undredal skal vi få omvisning i Skandinavias minste stavkirke, som fortsatt er i bruk. Det vil også bli tid til å se seg litt rundt i den vakre bygden, - nærbutikken her selger bl.a. lokal geitost. Etter at omvisning og besøk i Undredal, fortsetter turen med buss tilbake til Aurland og Aurland skofabrikk. Det er her de blant annet produserer forskjellige varianter av den velkjente Aurlandsskoen. Her får vi omvisning i det som i dag er et Èconomusèe, det vil si – ikke et museum i vanlig forstand, men en levende håndverksbedrift der det i tillegg til produksjon av tradisjonelle håndverksprodukter blir tilrettelagt for en reiselivsopplevelse. Det vil være gode rabatter å hente i butikkutsalget. Vel tilbake på hotellet blir det lunsj. Litt senere holder Tide Reiser presentasjon av første reisebrosjyre for 2020, og tidlig kveld setter vi oss til bords for middag. Også i kveld vil det bli arrangert Seniordans for de danseglade, og vi hygger oss i hverandres selskap.

Dag 3     Flåm - Bergen 
Vi nyter frokosten før vi sjekker ut, og setter oss i bussen for retur tilbake til Bergen. Vi kjører samme rute på hjemveien. 

 

Reisefakta

4 dager / 3 netter

21. - 23. oktober 2019

Pris per pers. kr. 4 250,- 


Inkludert i pris per pers.
* Reisen i moderne turbuss t/r
* 2 overnattinger i delt dobbeltrom på Fretheim Hotel
* 2 frokost, 2 middag, 1 lunsj
* Seniordans
* Mini-fjordcruise fra Aurland til Undredal
* Omvisning Undredal stavkirke
* Omvisning på Aurland skofabrikk
* Presentasjon og brosjyre-slipp! - første reisebrosjyre for 2020
* Reiseleder fra Tide 

Evt. tillegg per pers.: 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 1 000,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. VI tar forbehold om prisjusteringer grunnet økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som føkge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide Reiser er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.