Skip to main content

Slott og hager i Sør-England. Avgang fra Bergen, Stavanger og Oslo!

Det er ingenting som er mer engelsk enn Sør-England. Og det er knapt noen andre steder du finner så frodig, vakkert og variert landskap - med irrgrønne åser og enger.

Mye fint kan også sies om britene. Det som kanskje de fleste forbinder med dem er noe som man skulle tro er en medfødt sosial eleganse. En slags ekspertise i å møte og konversere med andre mennesker. Dette gjør det å reise i England til en svært behagelig opplevelse. Man blir generelt godt ivaretatt. 

Britene er også berømte for sine fabelaktige hageanlegg - ofte med tilhørighet til et gammelt slott eller herskapshus. Det er et knippe av disse perlene vi skal få besøke på denne reisen.  
En av skjønnhetene er Sir Winston Churchills hjem i over 40 år, Chartwell – og en annen er Emmetts Garden, som er en av de høyest liggende hagene i England. Vi kan også nevne Hever Slott og hager fra 1200-tallet, Groombridge Place Gardens - og ikke minst majestetiske og berømte Leeds Castle i Kent! Hotellet vi bor på er av det svært komfortable slaget, en slotts-reise verdig. Plassert i en elegant oase i Garden of England, i rolige og grønne omgivelser.
Tudor Park Marriott Hotel & Country Club er det enkelt å finne roen. 


OBS! Siste frist for påmelding er 5. mars 2019

 

Dagsprogram

Dag 1 
Avreise fra Bergen lufthavn Flesland, Stavanger lufthavn Sola og Oslo Gardermoen tidlig på morgenen til London. Der venter vår turbuss som tar oss med til vakre Maidstone. Under vårt opphold i Sør-England skal vi bo på det flotte og behagelige Tudor Park Marriott Hotel & Country Club****. Her spiser vi frokost og middag hver dag. Byen Maidstone er historisk viktig og selve hovedbyen i grevskapet Kent, sørøst for London. Det finnes spor både fra steinalderen og romertiden. I dag teller byens innbyggertall litt over 100.000.

Dag 2
Etter en god frokost går turen til Polesden Lacey i Surrey. Den siste eieren av dette herskapshuset var Skotske Dame Margareth Greville, bedre kjent som Maggie Greville. Fra en skjermet og rolig barndom i Skottland skulle hun vokse opp å bli en av de mest innflytelsesrike sosieteter på nittenhundretallet. Vi får en omvisning i deler av villaen, og i det nydelige hageanlegget får vi rusle fritt blant pergolaer, lavendel, peoner og iris. 
Vi reiser så tilbake til Kent for å besøke Sir Winston Churchills herskapelige hjem, Chartwell. Her får vi en liten omvisning i museet som huser en flott kolleksjon av hans eiendeler. Utenfor finner vi en fantastisk hage, oversvømt av Churchills egen favorittblomst – roser.  Vi får også med oss Emmetts Garden på Ide Hill i Kent, før vi reiser tilbake for å slappe av og fordøye inntrykkende på hotellet.  

Dag 3
Vi spiser frokost før vi legger i vei. I dag kjører vi til Edenbridge hvor vi besøker Hever slott og hager. Slottet fremstår slik det ble oppført på 1200-tallet, med en beskyttende vollgrav rundt. På denne tiden var dette Anne Boleyn sitt barndomshjem, kong Henry VIII’s andre kone, som ble mor til Elisabeth I - og som var dronning i bare 1000 dager. Det vakre og prisbelønte hageanlegget som hører til, inneholder blant annet italienske statuer, et vell av roser og rododendron, et gigantisk sjakk-spill og en stor labyrint. Etter besøket på Hever kjører vi til Penshurst Place & Gardens i Kent. Denne praktfulle eiendommen har vært i den mektige Sidney-familiens eie siden 1552. Før den tid var det i hendene til to av Henrik IVs sønner, etterfulgt av Henrik VIII – som brukte det som «jakt-hytte»! Det har også være i flere andre adeliges hender. Til slutt skal denne dagen vi besøke Groombridge Place og den fortryllende skogen på grensen mellom Øst-Sussex og Kent. At dette stedet blir hyppig brukt til bryllupsfeiring skjønner man ved første øyekast.

Dag 4
Vi koser oss med frokost før vi gjør oss klar til å dra på utflukt. I dag står kanskje turens høydepunkt på agendaen – Leeds Castle i Kent. De fleste glemmer aldri sitt første syn av Leeds Castle, der det reiser seg majestetisk opp av vollgraven slik det har gjort i nesten 900 år. Slottet har fungert som privat hjem for seks av Englands dronninger gjennom middelalderen. Første del av slottet ble bygget i 1119.  På mer enn 2000 mål finner man nydelige parkanlegg og formelle hager. Her skal vi nyte store deler av dagen. Leeds Castle innfrir alles forventninger om hvordan et ekte engelsk slott skal se ut. Herskapelig og vakkert.

Dag 5
Først frokost, før vi begir oss ut på nye eventyr. Vi drar til Sissinghurst i Kent og Sissinghurst Castle Gardens. Hagen som hører til slottet er en av verdens mest kjente, og skapt av to engelske aristokrater, Harold Nicholson og Vita Sackville-West. Hagen er laget på ruinene av en stort elisabetansk hus, men ellers i et nærmest urørt landskap. Denne hagen har hatt stor innflytelse på vår tids hagedesign. Vi skal også videre til Tenterden i Kent, for å besøke Smallhyte Place – et nydelig 700-år gammelt bindingsverkshus og hjemmet til «Queen of Theatre», Ellen Terry , skuespillerinnen som ble lederen av London’s Imperial Theatre. I 1929 ble en 500-år gammel låve her omdannet til et teater, og hadde ofte store navn på plakaten. Teateret er fremdeles i drift den dag i dag. I mai og juni er den nydelige og duftende rose-hagen i full blomst, plantet av Ellen Terry selv. Og her finner man også den sjeldne Ellen Terry Rosen.. Det siste besøket vi avlegger for denne gang er til Englands kanskje aller mest romantiske hage, Scotney Castle Garden. Hagen ligger i billedskjønne omgivelser, rundt ruinene til et middelalderslott.

Dag 6
Vi har god tid til å nyte frokosten før vi sjekker ut fra Tudor Marriott Hotel & Country Club for denne gang. Nå bærer det av sted tilbake til London og flyplassen for vår retur til Norge.
Forventet ankomst i Oslo kl. 18:45, Stavanger kl. 20:40 og Bergen kl. 21:15. 


Reisefakta

Varighet
6 dager / 5 netter

Dato 
7. - 12. mai 2019

Fly fra Stavanger går via København på utreise og via Oslo på retur.
Fly fra Bergen går via Oslo på utreise og retur.
Fly fra Oslo går direkte tur/retur.

 


Pris
Kr. 13 950,- per person 

OBS! Siste frist for påmelding er 5. mars 2019

Inkl. i grunnprisen, pr person: 
* Fly (SAS) Norge-England t/r 
* 5 netter i delt dobbeltrom på Tudor Marriott Hotel & Country club
* 5 frokost, 5 middag
* Innganger i henhold til program
* Engelsktalende autorisert turistguide til hver utflukt
* Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg per pers. 
* Enkeltromstillegg kr. 1700,-
* Avbestillingbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling)

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skriv/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

 Tide er medlem av Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.