Skip to main content

Sommerdager i Stockholm, Sverige

Kontrastenes by, Stockholm - stedet for de gode opplevelsene! 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakt under. 
 

 

 

 

Dagsprogram

 • Her finner du det meste av alt; gamle slott, parkanlegg og grønne lunger, variert utvalg av kaféer og restauranter, museer og gallerier. For ikke å glemme et stort sortiment for den shoppinglystne! Har du ikke vært gjest i søta brors hovedstad enda så er det kanskje på Tide?   

  På denne syvdagers bussreisen vil du blant annet få med deg guidet omvisning i Stockholm og gamlebyen Gamla stan , Abba-museet samt den desidert største grønne lungen i byen - Haga park. Her får vi omvisning i Sommerfuglhuset. Men godt kjendt med parken blir du nok uansett, da vårt behagelige hotell er nærmeste nabo. Ta gjerne med badeklær, slik at du kan ta deg en svømmetur i hotellets innendørsbasseng. 

 • Dag 1: Bergen - Quality Hotel Entry

  Avreise fra Bergen busstasjon perrong P kl. 09:00, med påstigning på Åsane terminal og Arna stasjon. Vi drar videre via Voss, Geilo og Gol, og videre nedover E7 forbi Nesbyen, Flå og Hønefoss. Det blir stopp underveis. Vel fremme i Holmlia utenfor Oslo sjekker vi inn på Quality Hotel Entry for en natt. Vi spiser middag i samlet lag om kvelden. 

 • Dag 2: Mastemyr - Stockholm

  Etter frokost drar vi videre på vår ferd over grensen, følger E18 forbi både Karlstad og Örebro, og helt inn til Stockholm nord om Mälaren. Her sjekker vi inn på gode Radisson Blu Royal Hotel Stockholm, like ved Brunnsviken og Hagaparken. Etter dagsutfluktene og storbyinntrykk er det godt å komme tilbake hit for å slappe av i deilige omgivelser. Og hotellet har svømmebasseng, så ta med badeklær! Vi sjekker inn for 4 netter med middag og frokost inkludert.   

 • Dag 3: Bysightseeing Stockholm og Gamla stan

  I dag skal vi ut og se byen. Vi får med oss en lokalguide som kommer om bord i bussen vår, og viser oss det som er verd å se. Her er vakre gamle bygninger blandet med moderne arkitektur, smale smau og gater og store bulevarder. Stockholm ble grunnlagt i 1187, og har vært landets politiske og økonomiske sentrum siden 1200-tallet. Byen er bygget på 14 øyer som bindes sammen av 53 broer, hvor den mest kjente og eldste steinbroen er Norrbro. Den strekker seg fra det sentrale Stockholm, over Norrmalm til Gamla stan. Det er i Gamla stan vi sier farvel til vår lokalguide, og får litt rusletid på egenhånd. Her er nok av spisesteder å velge mellom, både kafeer og restauranter. Vi møtes igjen til avtalt tid på avtalt sted for å busse tilbake til hotellet. Middag i samlet lag om kvelden.

 • Dag 4: Hagaparken og Sommerfuglhuset

  Vi har god tid og nyter frokosten. Etterpå skal vi utforske Stockholms desidert største grønne lunge, Hagaparken. Her finnes mangt å se, blant annet Haga parkmuseum, Haga slott og Sommerfuglhuset for å nevne noe. Vi får omvisning i sistnevnte. Ellers er dette en fabelaktig park å bare nyte late sommerdager i.

 • Dag 5: ABBA - The museum

  Vi spiser frokost før vi drar på utflukt. Og dagens besøk legger vi til «ABBA The Museum» - et interaktivt museum til hyllest for den aller mest suksessfulle gruppen fra Skandinavia noensinne. Og her guider du deg selv. Du kan for eksempel gjøre et virtuelt klesskift og bli det femte ABBA-medlem på storsenen sammen med de andre medlemmene. Du kan også via en ipad høre stemmene til Agnetha og Anni-Frid uten musikken i bakgrunnen. Og selvsagt hele den fantastiske historien - både den musikalske men også tiden før suksessen. Hvordan ble for eksempel Abba til? Det blir uten tvil underholdene timer her i ett av Stockholms mest besøkte museum. 

 • Dag 6: Stockholm - Hotel Klækken (Hønefoss)

  Vi spiser frokost før vi sjekker ut fra hotellet og gjør oss klar for avreise. Vi drar sørom Mälaren denne gang, og får derfor med oss noen nye utsyn på veien. Flere stopp underveis blir det også på veien mot Hønefoss og Klækken hotell, hvor vi overnatter. Middag i samlet lag om kvelden. 

 • Dag 7: Hønefoss - Bergen

  Vi fortsetter videre på ferden fra øst mot vest. Vi drar raskeste vei over fjellet, via Gol og Geilo, hvor det blir benstrekk og mulighet for å kjøpe seg en lett lunsj.  Vi kjører videre over Hardangerbrua og via Voss tilbake til Bergen.