Skip to main content

Sorrento og Amalfikysten, Italia - Årets tur er avlyst

Grunnet koronasituasjonen er årets tur avlyst. Følg med på vår nettside for kommende reiser! 

Bli med på en deilig høsttur til Sorrento og Amalfi i vakre Italia!

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under. 

Dagsprogram


 • Sorrento og Amalfikysten byr på «la vita bella» i helt fantastiske omgivelser!
  På vår høstreise skal vi utforske et av verdens mest sjarmerende områder. Kjærlighetsøyen, Capri, har sin beliggenhet et steinkast utenfor Napoli og er full av historie, legender og sag så vel som fabelaktige utsikter og pittoreske gater. Pompeii står som verdenshistoriens beste, og mest sørgelige, eksempel på et frosset øyeblikk da byen i år 79 e.Kr. ble begravet i lava fra Vesuvs hissige utbrudd.

  Og hvem har vel ikke drømt om å kjøre på langs en av verdens mest berømte kyststripe? Amalfikysten er i seg selv guddommelig med sine stupbratte klippevegger og smale, svingete veier. De fargerike husene som klynger seg sammen i skråningene speiler seg i det krystallblå havet på den andre siden. Så vakkert at man kan bli rørt av mindre.

 • Dag 1: Bergen - Roma - Vico Equense på Sorrentohalvøyen

  Vi flyr fra Bergen direkte til Roma, hvor vår transferbuss tar oss med til Sorrentohalvøya. Vårt hotell - Hotel Astoria Vico (www.astoriavico.com), som ligger like nord for Sorrento by (10 min. med metro) i hyggelige Vico Equense, har panoramautsikt over Napolibukta. Dette er en liten by med rolig atmosfære, men den er også stor nok til å underholde oss de dagene vi har til egen disponering. Og, den slekter på sin storebror litt lengre sør i sjarmen, for å si det slik.

  Denne ankomstdagen, etter vi har sjekket inn, skal vi ut på en liten by-rundtur med lokalguide i Sorrento by. Man får også tid til å utforske Vico Equense om ettermiddagen. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

 • Dag 2 - 7: Capri - Pompei og Amalfikysten

  Vi skal få nyte noen magiske dager her i Italias skattekammer.
  En heldagsutflukt til den blå øya eller kjærlighetens øy (kjært barn har mange navn) Capri, får vi være med en lokalguide til blant annet Anacapri og Villa San Michele. Her bodde den svenske legen og velgjøreren, Axel Munthe, store deler av sitt liv. Vi skal gå på den samme grunnen hvor livredde mennesker kjempet mot lavaen fra Vesuvs enorme utbrudd i Pompeii, år 79 e.Kr. Flere av ruinene vitner om fortvilte innbyggere og deres kamp for å komme seg vekk i tide. Men om man klarer å sette det emosjonelle aspektet litt til side vil du også med egne øyne oppdage fantastiske arkeologiske utgravninger av romerske hus og bygninger, som viser litt av hvor langt de faktisk var kommet på denne tiden.
  Vi får stifte bekjentskap med noen av Amalfikystens perler som Ravello med besøk i Villa Rufolo (komponist Richard Wagners fritidshus), Amalfi med besøk i katedralen og Emeraldgrotten.

  Vi skal også ha noen dager til fri disponering, og hva som står på programmet da er helt opp til deg! Du kan dra på handel og kafé-besøk i Vico Equense, ta metroen inn til Sorrento - eller dra motsatt retning inn til Napoli, på oppdagelsesferd. Det du velger å sette på programmet vil mest sannsynlig gi samme utfall uansett – en flott dag.

 • Dag 8: Sorrentohalvøya - Roma - Oslo - Bergen

  Vi forlater Vico Equense tidlig søndag morgen. Vår transferbuss tar oss til flyplassen ved Roma hvor vi sjekker inn på vår avgang kl. 11:05 som går via Oslo tilbake til Bergen. Beregner ankomst kl. 15:30.