Telemarkskanalen og Straand Hotell


Helt siden de første skysskarene tok inn på Straand i 1864 har Straand Hotell sørget for trivsel og god service, med gjestene i sentrum. Her føler man seg lett som hjemme og her skal vi bo godt i tre netter, og spise kortreist mat fra et kjøkken som har høstet mye skryt og lovord. 

Av opplevelser vil vi spesielt nevne seilas på selveste Telemarkskanalen, en tur på ca. 5 timer med lunsj om bord. Vi skal også ta turen til skisportens vugge, Norsk Skimuseum, i Morgedal.

Les mer i vårt dag-til-dag program og reisefakta under. 
 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Vrådal og Straand Hotell

  Avreise fra Bergen busstasjon kl. 09, med påstigning i Åsane og Arna. Vi kjører så via Tysse og mot Tørvikbygd for å ta fergen over til Jondal. Ferden fortsetter så om Røldal og Haukeliseter, hvor vi stopper for en enkel lunsj. Etterpå fortsetter vi via Vinje, Åmot og Kviteseid til Vrådal og Straand Hotell, hvor vi sjekker inn for 3 netter.
  Når vi har installert oss på våre rom, møtes vi til middag i hotellets restaurant.

 • Dag 2: Norsk skieventyr i Morgedal

  Først en god frokost, før vi tar plass i bussen vår og kjører til skisportens vugge, Morgedal. Det kan kanskje vire rart å sette inn utflukt med «skisport» som en rød tråd, midt i den blomstrende våren? Vi tenker at Morgedal er et syn for øye, også uten snø. Dessuten er temaet interessant og spennende året rundt. Det var fra Morgedal han kom, pioneren Sondre Norheim, den moderne skisportens far. Det står også en staut statue av ham like utenfor museet. Her får vi en fin omvisning som tar for seg skisportens historie, og vi får servert lunsj.
  Middagen spiser vi i samlet lag på hotellet om kvelden.

 • Dag 3: Telemarkskanalen med lunsj om bord!

  Vi koser oss med frokosten før vi gjør oss klar for utflukt. I dag skal vi få oppleve å seile på den vakre Telemarkskanalen! Men først kjører vi med buss til Spjotsodd brygge hvor vi går om bord kl. 10:15. Seilasen fortsetter helt til Ulefoss. På veien blir vi løftet ned i 6 sluse-kammer. Lenge før Telemarkskanalen ble bygd, brukte telemarkingene elver og vann til transport av varer og folk. Veiene i Telemark var nesten uframkommelige, og vanna gjorde dermed ferdselen enklere. I dag strekker Telemarkskanalen seg fra Skien til Dalen, en seilas på totalt 105 km som løfter båten fra havet og 72 meter opp. Det er en flott og unik tur dere skal være med på, og vi nyter dagens lunsj om bord. Buss og sjåfør venter på oss ved avstigning i Ulefoss for å ta oss med tilbake til Vrådal. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4: Vrådal - Bergen

  Vi spiser en rolig frokost før vi må gjøre oss klar for utsjekk og avreise. Vi drar tilbake via Røldal, hvor vi stopper for en enkel lunsj på Skysstasjonen Kro. Regner med å være tilbake i Bergen sent på ettermiddagen.