Skip to main content

Fotturer i Tatrafjellene, Polen og Slovakia - Årets tur er avlyst

 

Grunnet koronasituasjonen er årets tur avlyst. Følg med på vår nettside for kommende reiser!

Tatrafjellene – som skapt for fotturer! 

Disse unike fjellene er en del av Karpatene, en fjellkjede som danner en bue på omtrentlig 1500 km langs Sentral-Europa. Og de er virkelig som skapt for fjellvandring! 

Toppene i Tatrafjellene når opp mot 2600 meter. Størstedelen ligger i Slovakia og en mindre del i Polen. Flankert av dype daler og klare grønne innsjøer er det ingen mangel på spektakulære utsyn og naturopplevelser. Her finner du varierte turløyper – både enkle gåturer, og vandringsruter som kan være litt utfordrende. 

Les mer om turen i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Under oppholdet bor vi på Grand Hotel Stary Smokovec som var det første hotellet som åpnet i Tatra. I dag er hotellet et flott høyfjellshotell med meget god rom-standard, restaurant, samt velværeavdeling. Det er også en ypperlig base for vandringer i det omkringliggende landskapet.

 • Dag 1: Bergen - Krakow

  Vi flyr fra Bergen Flesland direkte til Krakow. Beregnet ankomst er kl. 10:05. Transferbuss videre fra flyplassen til hotellet tar ca. 2.5 t. Det blir innsjekk og resten av dagen kan man gjøre seg litt kjent med både hotellet og det omkringliggende området. Felles velkomstmiddag på hotellets restaurant kl. 19 og informasjon om morgendagens program.

  Med oss har vi vår lokalguide, Lenka. Hun har 20 års erfaring i reisebransjen, herav 12 år som sjef for sitt eget reisebyrå som hun og hennes medarbeidere driver fra Praha. Hun har hatt utallige turister med på tur i Tjekkia, Slovakia og Polen, og er svært godt kjent med områdene vi skal vandre i.

 • Dag 2: Vandring i Høye Tatra (middels nivå)

  Vi spiser frokost før vi samles i resepsjonen kl. 08:15. I dag skal vi til Zbojnicka hytten som ligger 1960 moh. i Høye Tatra. Turen starter ved hotellet på ca. 1000 moh, og herfra tar vi fjellbanen opp for å vandre resten. Stiene er godt tilrettelagt og man har en fantastisk utsikt på veien. Individuell lunsj (både god og rimelig) på Zbojnicka hytten. Tilbake på hotellet ca. 16, og middag i samlet lag på kvelden kl. 20. Vi får også presentert neste dags program.

  Dagens vandring: totalt ca. 4.5 timer. Høydemetre ca. 805 meter opp/ ned

 • Dag 3: Vandring og elveferd i Pieniny, Slovakia (lett nivå)

  Etter frokost gjør vi oss klare til avreise kl. 08:30. Vi skal Velký Lipník, som er en landsby i Presov-regionen nord i Slovakia. Vi skal gå en lett vandring herfra til Cerveny Klastor (Det røde klostret). Her skal vi slå oss ned for en piknik, som også blir dagens lunsj! Etterpå tar vi oss en tur på elven Dunajec om vær- og vannforholdene tillater det. Dunajec er en elv i Polen og springer ut fra Tatrafjellene på grensen mot Slovakia. 247 km av elven går i Polen, og 27 km går i Slovakia. Etter dette kjører vi mot Hniezdne hvor vi skal besøke Slovakias første destilleri og whisky produsent, inkludert omvisning og smaksprøver. Vi spiser en tradisjonell middag på Restaurant Koliba i Tatranska kotlina kl. 17:30. Beregnet ankomst hotellet ca. 19:30.

  Dagens vandring: totalt ca. 2 timer. Elveferd ca. 1.5 timer.

 • Dag 4: Vandring i Lave Tatra (middels nivå)

  Først frokost, så blir det avreise til Jasna i Lave Tatra. Vi starter med en fjellbane opp til Chopok på 2024 meters høyde, tredje høyeste topp i dette området. Vandringen vår starter på rundt 1960 meters høyde, og vi beveger oss langs fjellryggen fra Chopok og kommer etter hvert nedenfor Lave Tatras høyeste fjell, Dumbier. For de som føler seg sprek nok til det vil det være mulig å bestige denne toppen på 2043 meter! Individuell lunsj på en koselige Stefanikova hytten. Middag i samlet lag på hotellet 19:30.

  Dagens vandring: Totalt ca. 5 timer og 50 minutter. Høydemetre opp til Dumbier: 83 meter.

 • Dag 5: Fridag - eller vandring rundt Popradske Pleso (lett nivå)

  Denne dagen er satt av til egentid – eller man kan velge å være med på en lett vandring til Popradske Pleso (Poprad sjøen). Om man blir med på vandringen starter denne kl. 10 og reise med tog til Poprad sjøen. Fra togstasjonen spaserer vi til sjøen, en vandring på ca 1 time og 20 min (265 meter opp og 10 meter ned). Man kan velge å følge med videre på en 30 minutts vandring rundt sjøen eller gå rett på lunsj pause (individuell). Deretter går vi videre til Strbske Pleso (Strba sjøen), en vandring på ca. 1 time og 25 minutter med 75 meter opp og 230 meter ned. I tretiden tar vi toget tilbake til Stary Smokovec.

  Dagens vandring: Total ca. 2 timer og 45 minutter. Høydemetre ca. 340 meter opp og 240 meter ned.

 • Dag 6: Vandring i Slovakias Paradis (middels nivå)

  Vi spiser frokost før vi drar av sted til Podlesok. Herfra skal vi vandre til Klastorisko, som vil ta en ca. 2 timer. Vel fremme gjør vi i stand piknik og slår oss ned for lunsj. Etterpå fortsetter vandringen via Biely potok (hvit strøm) til Cingov, også ca. 2 timer. Beregnet ankomst hotellet er ca. 16, og vi spiser middag samlet på Restaurant Kolbia i nærheten av hotellet.

  Dagens vandring: Totalt ca. 4 timer

 • Dag 7: Vandring i Høye Tatra 2 (middels nivå)

  En god frokost før vi starter på dagens vandring. Vi skal ta kabelbane opp til Hrebienok. Herfra skal vi vandre via den Lille kalde dalen til Teryho hytten. Her får man anledning til å kjøpe seg lunsj. Vi tar samme ruten på returen, og beregner å være tilbake på hotellet ca. 16. I kveld spiser vi samlet avskjedsmiddag på hotellet vårt.

  Dagens vandring: Totalt 4 timer og 40 min. Høydemetre 880 meter opp/ ned.

 • Dag 8: Krakow - Bergen

  Vi har god tid til å nyte frokosten vår på hotellet før vi sjekker ut. Vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen for vår avgang kl. 15:35 tilbake til Bergen via Oslo.