Skip to main content

Trondheim og Stiklestadspelet

Vi skal til Stiklestad for å oppleve "Spelet om Heilag Olav" - forestillingen om Olav Haraldssons fall nettopp her i 1030, som har trollbundet publikum siden 1954!

På veien nordover overnatter vi på Scandic Ålesund Hotel, helt i sjøkanten inne i vakre Ålseund sentrum. I Trondheim tar vi to netter på det flotte Scandic Bakklandet - situert i bydelen med samme navn, som oser av sjarme og idyll.  
På hjemveien overnatter vi på Dombås Hotell, lengst nord i Gudbrandsdalen. 

Dagsprogram
Dag 1: Bergen busstasjon - Ålesund
Dag 2: Ålesund - Trondheim
Dag 3: Trondheim by - Spelet om Heilag Olav
Dag 4: Trondheim - Dombås
Dag 5:  Dombås - Bergen 

 

Dag 1  Bergen busstasjon - Ålesund
Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P - kl. 09:00. Vi kjører innom Åsane for påstigende og fortsetter ferden nordover. Lunsjstopp i Loen før ferden går videre via Volda og Vartdal inn til Ålesund sentrum. Her sjekker vi inn på Scandic Ålesund Hotel, som speiler seg i sjøen fra bryggekanten. Det blir felles middag på hotellet om kvelden . 

Dag 2  Ålesund - Trondheim
Vi spiser frokost før vi setter oss i bussen og drar videre. Vi skal til tusenårsbyen Trondheim, hvor vi tar inn på flotte Scandic Bakklandet Hotel for to netter. Bakklandet er forøvrig en bydel i Trondheim med sjarm og idyllisk miljø, og her vil vi nok trives. Frokost og middag på hotellet er inkludert. 

Dag 3  Trondheim by - Spelet om Heilag Olav
Vi nyter frokosten, denne morgenen har vi god tid. Vi skal først ut å ta en nærmere titt på Trondheim by, grunnlagt av Olav Tryggvason i år 997. Her får vi en guidet omvisning, og vi får blant annet se praktfulle Niradosdomen, bryggene, den gamle bybroen, vårt "nabolag" Bakklandet med mere. Noe tid til å rusle rundt på egen hånd blir det også, før vi tar bussen tilbake til hotellet. Om ettermiddagen gjør vi oss klar for turens store begivenhet: Stiklestad og "Spelet om Heilag Olav", som er kjent for å ha et magisk grep om sitt publikum. Fra 1954 til nå har over 800.000 personer sett forestillinge om Olav Haraldssons fall på Stiklestad i 1030, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater. Selve spelet er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før og etter slaget. 

Dag 4  Trondheim - Dombås
En deilig frokost før vi sjekker ut, og tar fatt på returreisen. Vi kjører sørover fra Trondheim via Oppdal, hvor det blir lunsj for den som ønsker det (ikke inkludert). Vi kjører så siste timen til Dombås hotell, hvor det blir middag og overnatting. 

Dag 5  Dombås - Bergen 
Vi spiser en god frokost sammen, før vi sjekker ut og kjører videre sørvest. Tar et stopp for lunsj i Lærdal, før vi fortsetter via Flåm og Voss tilbake til Bergen. 

 


Reisefakta
5 dager/ 4 netter

26. - 30. juli 2019

Pris per person kr. 7 990,-

Inkludert i prisen per pers.: 
* Reisen i moderne turbuss
* 4 netter i delt dobbeltrom
* 4 frokost, 4 middag og 2 lunsj
* Guidet omvisning i Trondheim
* Inngangsbillett "Spelet om Heilag Olav"
* Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg per pers.:
* Enkeltromstillegg kr. 1500,- 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for kunne gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem av Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.