Skip to main content

Unike Spania! - en reise blant Paradorer

Dette er vår mest luksuriøse reise hva gjelder de vakre og stedene vi skal få oppleve, de uvanlige og historiske paradorene vi overnatter på og den kortreiste, tradisjonelle maten vi vil nyte! Denne reisen er definitiv for deg som vil ha det beste av det beste – en unik og annerledes opplevelse.  
 

En Parador kan være et sted der munker, konger eller soldater har bodd før oss. Det er hoteller, situert i historiske bygninger som fort, kloster, palasser og slott, gamle sykehus eller fengsler. Hva skjuler ikke disse gemakkene av mystikk og historier? Det merkes i de myke gulvteppene, utsmykkingen, buegangene, hagene og i lyset av faklene på veggene. Men det kan også handle om beliggenheten, på tuppen av en hundremeter høy klippe eller i sentrum av en verdensarv-by. På denne reisen har vi håndplukket fire av de beste paradorene Spania kan by på, alle 4-stjerners. 
Byene vi besøker og hvor vi skal bo, Ávila, Trujillo, Guadalupe og Chinchón, er ikke bare vakre byer med fortryllende navn. De har også en unik beliggenhet, i tillegg til at de er rik på historie og kulturarv. Ávila, for eksempel, står på Unescos verdensarvliste. Trujillo har fostret flere kjente erobrere og arrangerer en stor, anerkjent ostefestival hvert år. Guadalupe har sine brosteinsbelagte gater og tradisjonelle hus og Chinchón, utenfor Madrid, har sin Plaza Major – som også kan brukes som tyrefekterarena og med hundrevis av balkonger i tre på de gamle husene sine.
 

P R O G R A M

DAG 1    Norge – Madrid - Avila 
Fredag 18. okt. 
Ankommer med Norwegians direkterute på Madrid lufthavn. Vår turbuss tar oss med til Avila, ca. 2 timer vest for Madrid. Her sjekker vi inn på Parador de Avila. Denne paradoren reiser seg på stedet for palasset Pedras Albas fra det tidlige 16. århundre. Interiøret er hyggelig og sjarmerende med romslige rom. Byen Ávila er kjent og verdsatt for sitt praktfulle steinarbeid. Paradoren grenser mot de historiske bymurene, som beskytter sin kulturarv bestående av kirker, klostre, renessansepalasser – samt vår parador.   
Vi sjekker inn for to netter, frokost og middag inkludert. 

DAG 2    Rundtur i Avila
Lørdag 19. okt.  
Først en deilig frokost i herskapelige omgivelser, før vi skal ut å bli bedre kjent med Avila. 
Sammen med vår lokale guide drar vi ut på oppdagelsesferd i denne praktfulle byen. Man får også egentid til å utforske byen selv, før vi drar tilbake til vår parador. 


DAG 3    Avila - Trujillo
Søndag 20. okt. 
Vi nyter vår frokost før vi drar videre. I dag skal vi til den historiske byen Trujillo, hvor vi finner vår vakre Parador de Trujillo, situert i det tidligere klosteret fra det 16. århundre, Santa Clara. Den fredelige og rolige atmosfæren til klosterbyggene er godt bevart. Innvendig er det to vakre klostre, det ene med renessansebuer og kolonner, det andre med en glans og lysstyrke som gjør omgivelsene enda vakrere. Rommene er elegante, med klosterpreg og detaljer. Frokosten serveres i et restaurert kapell.. 
Også her sjekker vi inn for to netter med frokost og middag inkludert. 


DAG 4    Rundtur i Trujillo
Mandag 21. okt.
Vi koser oss med frokosten før vi skal ut og se. Vår lokale guide tar oss med inn i historiske Trujillo by, som faktisk er kjent for å være Conquistadorenes vugge og er fødebyen til en av Spanias mest kjente erobrere – Francisco Pizarro. Til sammen 56 kjente erobrere/ conquistadorer, som spilte en sentral rolle under Spanias oppdagelse og erobring av Mellom- og Sør-Amerika, stammer fra nettopp denne byen. Derfor er også flere steder i Latin-Amerika oppkalt etter Trujillo.   


DAG 5    Trujillo – Guadalupe – Bodega besøk
Tirsdag 22. okt.  
Reisen fortsetter. Etter nok en deilig frokost, drar vi med vår turbuss videre til den sjarmerende fjellbyen Guadalupe. Ved foten av fjellet finner vi Parador de Guadalupe, bygget i klosterstil og situert på det som en gang var et sykehus, Hospital of St. John the Babtist. Det er en historisk bygning fra det 15. århundre, og den ligger midt i byens kulturelle og historiske sentrum – ved siden av kongeslottet, et verdensarvsted. Vi sjekker inn for en natt, inkludert middag og frokost. 
 

DAG 6    Guadalupe - Chinchon
Onsdag 23. okt. 
Vi drar videre neste dag, tilbake til Madrid og den lille byen Chinchon som ligger 50 km sørøst for hovedstaden. Vi skal til Parador de Chinchon, som tidligere var et augustinerkloster, grunnlagt av herskerne av Chinchon på 1700-tallet. Her er renessansevegger, store vinduer og hvelv, vakre fellesarealer med klassiske møbler. Hager med sypresser og japanske mispeltrær, roser samt et svømmebasseng. Rommene er innredet med utsøkt smak og stil, en perfekt kombinasjon av farger og detaljer. Rundt byens hovedtorg ligger mange hus med sine berømte balkonger i tre, over 230 til sammen. 
 
DAG 7     Rundtur i Chinchon 
Torsdag 24. okt. 
Chinchon er en vakker liten by med mellom 5-6000 innbyggere. Byen står på verdensarvlisten, og byens hjerte er torget fra middelalderen, Plaza Mayor. Her finner man blant annet deilig is og vin i en og samme kafé, et klokketårn hvor man får nydelig utsikt over byen og et sjarmerende bakeri som påstår å selge helsebringende bakevarer. Chinchon er også kjent for sine mange festivaler, - deriblant Hvitløksfestivalen som finner sted i oktober måned.  


DAG 8    Chinchon – Madrid lufthavn – Bergen  
Fredag 25. okt. 
Etter en god frokost sjekker vi ut og setter kursen for flyplassen og vår avgang tilbake til Bergen.  


R E I S E F A K T A

18. - 25. oktober 2019
8 dager / 7 netter

Pris per person kr. 15 200,- 


Inkludert i grunnpris per person: 
* Flyreisen Bergen-Madrid t/r 
* Busstransport i henhold til program
* 7 overnattinger, 7 middag 
* Guidet omvisning i Avila, Trujillo, og Chinchon
* Bodega-besøk på vei fra Guadalupe til Chinchon
* Reiseleder fra Tide 

Eventulelle tillegg per person: 
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,- 
* Enkeltromstillegg kr. 3 200,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling). 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer, skrive- og trykkfeil. Vi tar fornehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. 
 

All photos credited; Paradores de Turismo de España SME. S.A