Vandretur til de mektige Dolomittene

Hør godt etter: Hører du lyder rundt deg? Når var sist du opplevde total stillhet? Ikke summing av biler. Ingen menneskeskapt støy. Det skjer ikke ofte, sant? På vandring i Dolomittene kan du fort bli vant til stillheten og spektakulær utsikt. 

For vi er sikker på at du nærmest vil miste pusten, når du sitter på 3150 meters høyde og speider ut over Dolomittene. 

Dersom du liker en aktiv ferie i dramatisk og storslagen natur, er Dolomittene i Nord-Italia et perfekt reisemål. Fjell-landskapet i de italienske alper tar deg med storm og løfter deg, bostavelig talt, til nye høyder. 

Luksus i fjellheimen
Reise starter i den idylliske landbyen Cavalese i Val di Fiemme på drøyt 1000 meter over havet, helt nord i Italia. Turene er lagt opp slik at vi hver dag kommer tilbake til hotellet vårt, Hotel BellaVista, som er et hyggelig hotell i alpestil. Her finner du også et godt SPA-senter hvor du kan kose deg etter de lange dagsturene i fjellet. Vi er sikker på at du vil trives godt på dette firestjerners hotellet. 

På ekte turvis lager vi nistepakke om morgenen, før vi knyter skoene og retter blikket mot fjelltoppene. 

Og hva får du se når du retter blikket mot himmelen? 

Du får se noe du kanskje aldri har sett før. Uansett hvor fjellvant du er hjemme i Norge. Fjellene i Dolomittene er spissere, og landskapet kjennetegnes av høye, fargerike fjellvegger, trange kløfter og frodige daler. 

Ro og stillhet
Mange av oss liker å gå i fjellet for "å lade opp". For er det ikke slik at vi ofte blir utladet i hverdagen? Støy bidrar til trøtthet. Derfor er stillheten i fjellet ofte den perfekte medisin for å finne roen. La pulsen senke seg. La skuldrene komme ned fra ørene. 

Den følelsen du har, når du sitter på nærmere 3000 meters høyde og skuer ut over fjell-landskapet, er noe alle bør oppleve en gang i livet. Det er ren nytelse å bare være tilstede i øyeblikket omringet av spektakulære omgivelser. 

Bare nyt. Legg bort telefonen og hold fast i følesen av at det er ikke noe som skal rekkes. Ingenting som haster. 

Majestetisk natur 
Dype, mystiske skoger, månelignende landskap og mektige fjell står på turtimeplanen i en herlig uke med perfekte fjelltopper som kulisser. Er vi heldige med været, er turen opp Pordoipasset (2240 m.o.h.) en opplevelse. Det spesielle lavastein-lanskapet er dannet etter flere tusen år med erosjon, som har meislet ut utrolige former i fjellsidene, dannet av utallige lag med finkornet, beige vulkansk aske. 

Resultatene er et imponerende og spektakulært skue. Og ikke minst et veldig spesielt terreng å gå på tur i - et månelignende landskap. 

Vil du ha et ekstra spesielt minne med deg hjem, så plukker du med deg noen "månesteiner" som du kan plassere i bokhyllen hjemme.


Uansett hva du velger av turer, vil du finne og oppleve noe spesielt. Som en ekstra bonus vil mat- og vinelskere få oppleve noen av de mest facinerende stedene i Nord-Italia. Du får sjansen til å besøke vingårder og smake av den lokale produksjonen. Området nord i Italia er kjent for mange kvalitetsviner og ikke minst god Grappa


Tur for rutinerte fjellfolk
Turskoene bør være godt inngått, og dette er ikke en vandring for nybegynnere. Vandring i Dolomittene er en av de mest krevende turene Tide Reiser tilbyr. Krevende i den forstand at du bør være vandt til å vandre i fjellet og ha en god kondisjon. Det er til tider bratte opp- og nedstigninger, som kjennes spesielt godt i benmuskulaturen. 

På flere av turene befinner man seg på 2-3000 meter høyde over havet, noe som kan være slitsomt, til tross for at vi bruker god tid på å akklimatisere oss når vi skal opp på de høyeste tindene. 

Når det er sagt, så går turene stort sett på oppmerkede stier og veier. Du får nyte seks dager med vandring i dette praktfulle landskapet, som mange mener er det flottetste fjell-landskapet i verden. Lett tilgjengelig for skifolk om vinteren, og turfolk resten av året. 

Er du av den nysgjerrige vandretypen som vil oppleve steder på egenhånd, er det selvsagt muligheter for det også. Du bestemmer. 

Les mer om reisen her

Er du glad i en opplevelsesrik og aktiv ferie, kombinert med å bo og spise bra, samt få med deg kvalitetsturer i fjellet? Vel, da ser vi i Tide Reiser snart frem til å få deg med på tur opp på et av Europas vakreste tak. 

Stiamo facendo un'escursione! (Vi skal på fjelltur!)