Skip to main content

Vandring i Madeira, Portugal

Madeira byr ikke bare på blomstring og sommertemperatur året rundt. Dette er et eldorado for den som elsker vandring!

Øyas høyeste punkt, Pico Ruivo, ligger på beskjedne 1861 m.o.h. Men så er det heller ikke antall toppturer som gjør Madeira til en vandrers paradis. Det er mangfoldet. På denne turen får du en blanding av kulturlandskap og ren natur.

Det unike og menneskeskapte systemet med vanningskanaler, som kalles levada, ble opprinnelig bygget for å frakte vann fra den regnfulle nordsiden til den tørre og solfylte sørsiden – til sukkerplantasjene som fantes der. De eldste levadaene er fra 1400-tallet, og de nyeste fra 1970-tallet. Det virker nesten som om det er endeløst med levadaer på øya. I dag blir disse også brukt som flotte turstier. Vi skal få oppleve noen av de vakreste! 

Fottur i Madeira - overnatting 

Etter en dag med vandring er det deilig å komme tilbake til en verden av komfort og ro. 
Med en stor, velpleid hage som omgir dette firestjerners hotellkomplekset, tilbyr Hotell Girassol det perfekte stedet for de som trenger et fredelig sted å slappe av etter en fotturer i det magiske landskapet. Du kan lese mer om hotellet her. 

Fottur i Madeira - dagsprogram 

Les mer om dagsprogrammet for denne reisen under. 

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Bergen - Madeira

  Vi flyr direkte fra Bergen til Madeira. Ved ankomst tar vår transferbuss oss med til vårt 4*-hotel i Funchal, Hotel Girassol. Hotellet ligger flott til i Lido-området utenfor Funchal, med kort vei til sjøen og hyggelige restauranter og barer. Her skal vi bo 7 netter i behagelige juniorsuiter, alle med med balkong. Det er halvpensjon inkludert under hele oppholdet (frokost og middag).

 • Dag 2: Ponta de Sao Lourenco

  Vi spiser en god frokost før vi blir hentet av vår buss som tar oss med til utgangspunktet for dagens vandring. Den er av det lette slaget, med 10 km og stigning på ca. 500 høydemetre. Ruten går rundt en vulkansk halvøy, til det østlige punktete på øya. Her får du en nydelig utsikt utover Atlanterhavet og de to mindre øyene som ligger i nærheten. Den ene av dem, Desembarcadouro, er klassifisert som et naturreservat.
  Dette blir uten tvil litt av en dag, hvor postkort-blinkskuddene kommer som perler på en snor!

 • Dag 3: Levada do Furado

  Frokost først, så tar vi bussen til vandringens startpunkt, ca en halv times kjøring. Vi skal gå ca. 11 km med stigning på ca. 350 høydemetre. Vi følger stien langs en av de eldste levadaene på øya. Denne ble beordret anlagt av staten for å gi vann til gårdene i Porto da Cruz. Den er også spesiell fordi den bærer vann til tre forskjellige steder; til Ribeiro Frio dalen, til farmene i Porto da Cruz og til de som ligger ved Santana-fjellene.

 • Dag 4: Fridag

  Denne dagen kan du gjøre som du selv ønsker. Om du vil hvile på hotellet, benytte spa-fasiliteter og bade eller kanskje bare rusle rundt i koselige Funchal. Valget er ditt. Det er nok uansett lurt å restituere litt, for morgendagen byr på betydelig tyngre vandringsstier.

 • Dag 5: Trilho do Risco (Machico - Ponta da Cruz)

  Vi koser oss med frokost før vi igjen setter oss i bussen som tar oss med til Machico, Madeiras eldste by, hvor dagens vandring starter. I dag er den tøffeste vandringen, på 15 km og stigning på ca. 600 høydemetre. Vi går først langs ved Canical levada, ca. 2 km og etter hvert vil vi få en nydelig utsikt utover noen av de berømte terrassene hvor bøndene på Madeira dyrker den unike og fruktbare jorden sin. Terrenget videre har en forsiktig stigning, og på toppen av skråningen - Boca do Risco - blir vi belønnet med en helt fantastisk utsikt utover de nordlige klippene. Fra Boca do Risco fortsetter vi nedover mot Ponta da Cruz på en smal kyststi i klippeskråningene. En uforglemmelig dag.

 • Dag 6: Travessia dos Picos (Pico Ruivo - Encumeada)

  Vi inntar frokost før vi gjør oss klar for en ny vandring. Dagens vandring er litt lettere enn gårsdagens, med sine 14 km og ca. 600 høydemetre.
  Vi kjører med bussen i ca en halv time til vårt utgangspunktet som ligger like under Pico Ruivo, den høyeste toppen på Madeira. Vi skal bevege oss på en sti langs en fjellrygg som leder nedover til Encumeada-passet. På denne vandringen får du en ekstraordinær utsikt over det vakre landskapet, omringet av grønne topper i øst og vest.

 • Dag 7: Paul da Serra & Fanal

  Det blir en betydelig lettere vandring i dag, med 10 km og ca. 200 høydemetre. Etter frokost setter vi oss igjen i bussen som tar oss med på en ca. 45 min. kjøretur. Vi skal til Layrissilva skogen, som ble innlemmet i Unescos verdensarvliste i 1999. Vi begynner ved Paul da Serra og følger stien videre hvor vi kommer til flere utsiktspunkt som viser oss mange forskjellige og fabelaktige utsyn over blant annet Ribeira da Janela og Chaoda Ribeira. Følg med i området kalt "Fio" - her kan du se de gamle stålkablene, som ble brukt til å frakte tre og busker fra Fanal-skogen, strekke seg nedover dalen. En lett vandredag, full av foto-vennlige inntrykk!

 • Dag 8 : Madeira - Bergen

  Siste dag er kommet, og vi gjør oss klar for vår hjemreise, direkte tilbake til Bergen.